Július elsején lesz éppen negyven éve, hogy megnyitott a Hotel Claudius. A jeles nap alkalmából némi nosztalgiázásra várják a régi alkalmazottakat, dolgozókat.
A vidék első négycsillagos szállodája 1972. július elsején dr. Gömbös Sándor és helyettese, Hermann György vezetésével nyitott meg, a modern felszereltségű szobákat és a minden igényt kielégítő éttermet pedig elsőként a Magyar Camping és Caravanning Club újságíró ralijára összesereglett vendégek tesztelték. A máig meglévő nyilvántartás szerint a nyitáskor közel 140 fős dolgozói csapat szolgálta a látogatók kényelmét, s amiről ugyancsak szólni érdemes: Maráz Miklós, a nosztalgiatalálkozót szervező csapat vezetőjének hozzávetőleges számításai szerint az elmúlt negyven évben legalább 1500-an dolgoz(hat)tak a Hotel Claudiusban. Kenesei János felszolgáló emlékei szerint az éttermet eleinte a szombathelyi vendégek töltötték meg, akik számára eleinte túlzásnak tűnt a nagyon is magas színvonal, de aztán persze gyorsan hozzászoktak a "jóhoz". A bucsui határátkelő 1976-os megnyitása után az NDK-s és az NSZKs vendégek találkozóhelyévé lett a szálló, majd a "baráti" szovjet csoportok is megjelentek, s mint arról az annak idején szintén "csárlingerként" dolgozó Maráz Miklós beszámolt: borravalóként egy-egy műszak végén egy egész kenyérkosárnyi Lenin-jelvény is összejött...
A nosztalgiázás július elsején, vasárnap 15 órától a Hotel Claudiusban folytatódhat, Bella Ernő szállodavezető mindössze annyit kér, hogy az érdeklődők előre jelezzék részvételi szándékukat. (forrás: Vas Népe)
Nosztalgiázni hív a Claudius
Összejönnek nosztalgiázni a negyven esztendős Hotel Claudius volt dolgozói.

Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól
A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában
Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.