Talán nagyon kevesen tudnak róla, hogy a budapesti Four Seasons Hotel konyhájában minden hétfőn hatvan adag ételt főznek otthon nélküli emberek számára. Noha talán nem ugyanolyan összetételű ebédekről van szó, mint a hotel éttermében rendelhetők esetében, legalább olyan műgonddal készítik ezeket is.
"Reméljük, ízlik nekik! Legutóbb frankfurti leves készítettünk, de nem a szokásost, hanem egy feldúsított változatát! A kelkáposzta, vöröshagyma, burgonya, petrezselyem és a virsli mellé tettünk egy extra adag kolbászt, meg szalonnát is, hogy kicsit töményebb legyen." - tette hozzá a séfhelyettes, Sztrinyi Csaba.
Kiderült az is, hogy a vendégeknek is fel volt már ajánlva, hogy segíthetnek a nemes ügy érdekében a konyhában, de eddig nem igazán tolongtak. A Menhely Alapítvány egyetlen kérése az ételek kiválasztásánál csupán annyi volt, hogy elsősorban lehetőleg magyaros fogásokat készítsenek, például krumplilevest, gulyáslevest és más tartalmas ételeket. (forrás: mosaictv.hu /Blikk)