A baptisták külvárosi hajléktalanszállójának több mint hatvan lakóját látta vendégül a Le Méridien – adta hírül a TV 2 Napló Extra című műsora. Az idén ötödik alkalommal hívta meg az egyik szálló a másik szálló lakóit az ünnep alkalmából, és az idén ötödik alkalommal főzött a hajléktalanoknak Laurent Vandenmeele francia séf, aki kilenc éve érkezett Magyarországra.
Mint az érdekeltek elmondták, sem a vendéglátók, sem a vendégek nem érezték magukat feszélyezve a különleges helyzetben, mindenki azt látta az eseményben, ami: néhány ember adni akar, és ad is a másiknak.
Az idén libaerőleves zöldségekkel és maceszgombóccal, baconnel és zöldborsóval töltött csirkecomb csőben sült burgonyával és vargányás frissfűszeres mártással, valamint gesztenyealagút rumos meggy öntettel volt a menü.
Bár a szokatlan esemény feltűnést keltett a luxus szálloda lakói között, az idén sem tapasztaltak semmilyen negatív reakciót a részükről. Mosoly, helyeslés és bólintás annál több – fogalmazott a Napló Extra riportere.
Ötcsillagos hajléktalan vacsora
Ahogy már évek óta hagyomány karácsony előtt, a budapesti Hotel Le Méridien Le Bourbon éttermében idén is vendégül látták az egyik budapesti hajléktalanszálló lakóit.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.