Plusz szobák kialakítása a budai Hiltonnál

Bár előre nem tervezték, és úgy volt, tavaly év végére befejeződik a Várbeli Hilton felújítási programja, azonban adódott még egy lehetőség. Úgy döntöttek, nem hagyják ki, belevágnak.

A szakmában mindenki érti, aki hallja: 322 szoba teljes felújítása, az összes közösségi tér átalakítása, új ruhába öltöztetése oly módon, hogy közben egy napra sem szakad meg az üzemeltetés - óriási kihívás egy szálloda, pláne egy ötcsillagos vendégkört kiszolgáló luxusház esetén. Ezt történt a Budai Várban lévő Hilton Budapest esetében éveken át - Árvai Zoltán igazgató irányításával.

Csakhogy időközben, az építések, áttervezések során - a megvalósítás minden egyes részlete profi csapatmunka eredményeként - megláttak a tervezők és a kivitelezők még egy fantasztikus lehetőséget, amelyet úgy döntöttek, nem lehet kihagyni. Ez pedig a menedzsment irodai, back office hátterének szobái, ahonnét szemkápráztató a kilátás, gyakorlatilag egész Budapest a lábuk alatt hever. És mivel az átalakításnak köszönhetően az utcai front felől felszabadult egy akkora tér, ahová a hotel vezetőségének irodai része gond nélkül áttelepíthető, ezért a központ jóváhagyásával megszületett a döntés: a volt back office-ból még 10 szobát és egy luxuslakosztályt alakítanak ki idén.

Így a tavasz végére lezáruló építkezéssel immár 333 szobával várja majd vendégeit a Danubius-csoport zászlóshajójának tekintett luxushotel. Ahol azért attól nem kell aggódni, hogy a leggyönyörűbb panorámával rendelkező szobák majd lakó nélkül maradnak: hiszen a ház éves kihasználtsága példaértékűen magas, nyaranta átlagban 95 százalékot produkál a ház.

Forrás: turizmusonline.hu


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.