Gérard Poulard sajtmester jön-megy majd a sajtkocsival a hotel Le Bourbon éttermében ez idő alatt, aki a francia sajtok nemzetközi szinten elismert nagykövete, és 360 (!) féle francia sajtból áll kollekciója. Budapestre ebből közel 130-at hoz magával, csupa kézműves terméket, és persze lesz vezetésével igazi sajtkóstolás, illetve egy tökéletes sajttál összeállítását is ellesheti majd a mestertől, aki ebben az időszakban az ötcsillagos házba látogat ebéd vagy vacsoravendégként. Elöljáróban a sajtmester tanácsai közül csak annyit. Isten ments, hogy valaki szőlővel, dióval, netán alma kíséretében kóstoljon sajtot, a francia ízőr szerint ez maga az ördög kísértése, ugyanis meggyőződése, hogy e gyümölcsök mind rontják a sajtok (isteni) ízét.
A francia sajt imádatáról szóló programsorozat különben már az előestén kezdetét veszi: ekkor lesz ugyanis egy olyan vacsora – cheese’aholics címmel, amikor már a francia sajtmester is jelen lesz, és naná, hogy minden fogás a sajtról szól majd.
Sajtot sajttal
Április 15-22-ig tart majd a Le Meridien Hotelben a francia sajt fesztivál, amely annyira sikeres rendezvénye a háznak, hogy idén lesz a nyolcadik alkalom, hogy megrendezik ezt a programsorozatot.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.