Swarovski-csillár és kézzel festett selyemtapéta az új budapesti szállodában

A Prestige Hotel Budapest 2015 tavaszán nyitja meg kapuit – ezzel a bejelentéssel köszöntötte vendégeit a budapesti Continental Hotelben december 4-én este megtartott fogadáson Mazen Al Ramahi, a szállodák tulajdonosa. 

Az eseményen a szállodalánc már meglévő két tagjának, a Só utcai Boutique Hotel Budapestnek és a Dohány utcai Continental Hotel Budapestnek kiemelkedő üzleti partnereit és a sajtó képviselőit hívták meg.

A Hild József által tervezett, Vigyázó Ferenc utcai épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapja eredeti szépségét. Az épület belső szerkezete is megmarad, ezáltal a 85 szobás szálloda minden szobájához kijárat tartozik majd a belső körfolyosóra, a hat emelet magas átriumra. A hotelben relaxrészleg és konferenciaterem kialakítását is tervezik, így egyszerre tudja a turistaként Budapestre érkezőket és az üzleti utazókat kiszolgálni.

A Prestige-ben is a design és a minőségi kivitelezés volt az építészeti tervezés alapvetése. Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde belsőépítészek a vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat ötvözik mind a szobák, mind a közös terek kialakításában. IPE Cavalli bútorok, Swarovski kristálycsillárok, Villeroy & Boch szaniterek, kézzel festett angliai selyemtapéta, SICIS bronzszemcsékkel végighintett padlóburkolat, Harlequin Leonida Velvet textilek uralják a teret.

"Összeköltözik" a Prestige és a Costes

Ahogy azt Gerendai Károllyal készített interjúnkaban is megírtuk, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a nemrég a világ 25. legjobb éttermének választott Costes lesz. A Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira séf együttműködéséből létrehozott, Magyarországon elsőként Michelin-csillagot kapott étterem a csillag megőrzésének érdekében még egy ideig tovább működik majd a Ráday utcai eredeti helyszínén is, de a szállodában nyíló Costes Downtown étterem lesz a márka új zászlóshajója. A konyha kiválóságáról továbbra is a portugál sztárséf gondoskodik majd mindkét étteremben. Az új helyszínen a nemzetközi trendeknek megfelelően kicsit lazább, barátságos légkört teremtve, harmonikus és letisztult terekben képzelik el a vendéglátást. A Costes Downtown a szállodai vendégek teljes körű étkeztetési kiszolgálása mellett természetesen nyitva áll majd az utcáról betérő látogatók előtt is. A mára már szűkössé vált Ráday utcai éttermi tér helyett itt már közel kétszer annyi vendéget tudnak majd leültetni, valamint látványkonyha és séfasztal is lesz majd itt.

Az est során bemutatott pre-opening csapat feladata, hogy sikeresen piacra vezesse a Prestige Hotel Budapestet.

Néhány fotó a fogadásról:


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.