Szegeden újabb négycsillagos szálloda épület szeptembertől

Még ezen a nyáron is lehet sörözni a diákok kedvenc teraszán a Somogyi Béla utcában, mivel a tervezett szálloda építéséhez csak akkor fognak hozzá a tulajdonosok, ha pályázaton támogatást nyernek.

Újra megnyitott a sörkert a Somogyi Béla utcai üres telken. Tavaly nyár végén már elbúcsúztak tőle a törzsvendégek – ám a könyvtár mögötti foghíjra tervezett szálloda építése egyelőre mégsem kezdődhet el. Körtvélyessy Péter mérnök-vállalkozó – aki cégei révén a telek résztulajdonosa – elmondta, januárban adtak be pályázatot uniós forrásra, s hamarosan eldől, kapnak-e támogatást. Anélkül nem térülne meg a befektetés. Eleinte irodaházban gondolkodtak, majd – főleg a válság hatására – módosítottak a terveken. A vendéglátás ugyanis az a terület, amelynek fejlesztéséhez az Unió vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. A hotel legfelső szintjén irodákat is kialakítanának, hogy az eredeti elképzelésektől se távolodjanak el teljesen. A Somogyi utcai beruházás legalább 2 milliárd forintba kerül. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben vagy októberben kezdődik el a másfél évig tartó építkezés. A hotelben 55–60 szobát alakítanak ki, négycsillagos minőségben. Lesz parkolója, sétálóudvara, a földszinten üzlet, vendéglő, söröző kap helyet. Az úgynevezett bed & breakfast kategóriában nyújthat egy magasabb színvonalat a ház. Az ágy reggelivel kifejezés Angliából származik, általában olyan szállást jelent, amelynek van külön kis konyhája, reggelizőhelyiséggel. Külföldön az olcsóbb, ám jó minőségű szálláshelyek tartoznak ebbe a kategóriába, Magyarországon nagyobb szállodák is így hirdetik magukat. (delmagyar.hu / Turizmus Online)

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.