Tavaszra, nyárra textiltrendek a Jab-tól

Van, hogy a természet beköltözik a négy fal közé, kávézós nyugodt perceket idéz a színvilág, miközben játékosak, kontrasztosak a formák és akár részletgazdag extravagancia is jellemezheti a körülöttünk lévő textileket.  

A JAB idei tavaszra és nyárra szóló kollekcióit prezentáló bemutatón jártunk budapesti kiállítótermükben, a JAB-villában, ahol nem csak láthattunk, hallhattunk izgalmas részleteket az új termékekről, hanem meg is tapinthattuk, közelről megtekinthettük az új tavaszi-nyári kínálatot.

Gyapjú és bársony, akár vörösbor kíséretében

Nem, nem tévedés, a JAB idei kollekciójának egyik anyagát, egy gyapjú hatású poliésztert, akár vörösborral, tintával vagy bármilyen más szennyező anyaggal leöntve sem éri nagy tragédia. Ugyanis olyan, mintha megrázná magát, és újjászületne. Mint hallhattuk a bemutató alkalmával, a titok magyarázata az, hogy a szálak be vannak vonva egy különleges szennytaszító anyaggal, ez az oka annak, hogy minden szennyeződés lepereg róla, és a textil ezért tisztítható könnyen.

A kávézás énidős percei

Ráadásul az álomszép új gyapjúszövetek, amelyek közül nem egy bútorszövetnek a legalkalmasabb, a most nagyon trendinek számító kávé- és fűszerszínben pompáznak. A home office ideje alatt nagyon is felértékelődött nyugalom perceit hozó kávézási énidőt hozza vissza egynémelyik: van itt latte machiatto színű puha szövet, fahéjas színben pompázó anyag, fénylő arany kurkumát idéző elegáns darab, akárcsak fehéres tejhabra emlékeztető szövet is.

 

A benti és a kinti tér összefonódása

A természet jelenlétét és szépségét érezni bent, a négy fal között – ez is az idei tavaszi/nyári trendek egyik fő jellemzője. Ez előbukkan akár egy távoli, egzotikus dzsungelérzés a függönyök mintázatában és színvilágában, de lehetnek az erdők madarai, zöld lakói, vagy a színpompás rétek virágai is az anyagok rajzolataként. Idén, újdonságként, a gingko növény levele, különleges erezetével is megihlette a Jab tervezői csapatát. A természet összhangjának élvezetét és érintetlenségét olyan szőnyegek tehetik teljessé a lábunk alatt, amelyről tudjuk, hogy szövésekor kizárólag újrahasznosított anyagot használtak fel valamelyik németországi gyárukban, energiatakarékos technológiával előállítva az anyagot, így mi is környezettudatos szemlélet birtokában, a természeti erőforrások kímélésével élhetjük hétköznapjainkat, tehetjük élvezetessé a pihenést a hétvége és az ünnepnapok lazulós óráit.

 

Természetes anyagok, a matt és a fényes találkozásával

A JAB egy másik márkájának, a Chivasso új kollekcióját is bemutatták a tavaszi-nyári anyagok prezentálása alkalmából. Esetükben jellemző a természetes anyagok diadala, az organikus módon előállított (azaz vegyszeres eljárást mellőző) lenes struktúra fehér, bézs és méz színű árnyalatai, olykor extravagáns részletekkel fűszerezve – mindez most a legújabb kollekció egy-egy darabjának ismertetőjele.

A Jab luxusmárkájának, a Grandezza új kínálatát is megismerhettük. Itt hullámok találkozása sokszögekkel, néhol aprólékos kézzel varrt hímzésekkel, bársonyos textúrák a bútorszöveteken, csillogóan fémes árnyalatok kíséretében váltja egymást a kollekció egy-egy darabjánál.

Az uralkodó színvilágot a Grandezza esetében a drágakövek világa ihlette: az éjféli és a füstös kék, valamint az opál és a zsályazöld árnyalata idén a trend. A nemes, exkluzív megjelenés, a részletgazdag kidolgozás, a dekoratív, látványos megoldások jellemzik e különleges, a drágakövek csillogására emlékeztető anyagokat, amelyek egyértelműen igazolják, hogy a Grandezza továbbra is a textilvilág rolls royce-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.