Tavaszra, nyárra textiltrendek a Jab-tól

Van, hogy a természet beköltözik a négy fal közé, kávézós nyugodt perceket idéz a színvilág, miközben játékosak, kontrasztosak a formák és akár részletgazdag extravagancia is jellemezheti a körülöttünk lévő textileket.  

A JAB idei tavaszra és nyárra szóló kollekcióit prezentáló bemutatón jártunk budapesti kiállítótermükben, a JAB-villában, ahol nem csak láthattunk, hallhattunk izgalmas részleteket az új termékekről, hanem meg is tapinthattuk, közelről megtekinthettük az új tavaszi-nyári kínálatot.

Gyapjú és bársony, akár vörösbor kíséretében

Nem, nem tévedés, a JAB idei kollekciójának egyik anyagát, egy gyapjú hatású poliésztert, akár vörösborral, tintával vagy bármilyen más szennyező anyaggal leöntve sem éri nagy tragédia. Ugyanis olyan, mintha megrázná magát, és újjászületne. Mint hallhattuk a bemutató alkalmával, a titok magyarázata az, hogy a szálak be vannak vonva egy különleges szennytaszító anyaggal, ez az oka annak, hogy minden szennyeződés lepereg róla, és a textil ezért tisztítható könnyen.

A kávézás énidős percei

Ráadásul az álomszép új gyapjúszövetek, amelyek közül nem egy bútorszövetnek a legalkalmasabb, a most nagyon trendinek számító kávé- és fűszerszínben pompáznak. A home office ideje alatt nagyon is felértékelődött nyugalom perceit hozó kávézási énidőt hozza vissza egynémelyik: van itt latte machiatto színű puha szövet, fahéjas színben pompázó anyag, fénylő arany kurkumát idéző elegáns darab, akárcsak fehéres tejhabra emlékeztető szövet is.

 

A benti és a kinti tér összefonódása

A természet jelenlétét és szépségét érezni bent, a négy fal között – ez is az idei tavaszi/nyári trendek egyik fő jellemzője. Ez előbukkan akár egy távoli, egzotikus dzsungelérzés a függönyök mintázatában és színvilágában, de lehetnek az erdők madarai, zöld lakói, vagy a színpompás rétek virágai is az anyagok rajzolataként. Idén, újdonságként, a gingko növény levele, különleges erezetével is megihlette a Jab tervezői csapatát. A természet összhangjának élvezetét és érintetlenségét olyan szőnyegek tehetik teljessé a lábunk alatt, amelyről tudjuk, hogy szövésekor kizárólag újrahasznosított anyagot használtak fel valamelyik németországi gyárukban, energiatakarékos technológiával előállítva az anyagot, így mi is környezettudatos szemlélet birtokában, a természeti erőforrások kímélésével élhetjük hétköznapjainkat, tehetjük élvezetessé a pihenést a hétvége és az ünnepnapok lazulós óráit.

 

Természetes anyagok, a matt és a fényes találkozásával

A JAB egy másik márkájának, a Chivasso új kollekcióját is bemutatták a tavaszi-nyári anyagok prezentálása alkalmából. Esetükben jellemző a természetes anyagok diadala, az organikus módon előállított (azaz vegyszeres eljárást mellőző) lenes struktúra fehér, bézs és méz színű árnyalatai, olykor extravagáns részletekkel fűszerezve – mindez most a legújabb kollekció egy-egy darabjának ismertetőjele.

A Jab luxusmárkájának, a Grandezza új kínálatát is megismerhettük. Itt hullámok találkozása sokszögekkel, néhol aprólékos kézzel varrt hímzésekkel, bársonyos textúrák a bútorszöveteken, csillogóan fémes árnyalatok kíséretében váltja egymást a kollekció egy-egy darabjánál.

Az uralkodó színvilágot a Grandezza esetében a drágakövek világa ihlette: az éjféli és a füstös kék, valamint az opál és a zsályazöld árnyalata idén a trend. A nemes, exkluzív megjelenés, a részletgazdag kidolgozás, a dekoratív, látványos megoldások jellemzik e különleges, a drágakövek csillogására emlékeztető anyagokat, amelyek egyértelműen igazolják, hogy a Grandezza továbbra is a textilvilág rolls royce-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.