Több gyakorlatot szeretne az oktatásban a Szállodaszövetség

Ülésezett az MSZÉSZ Szakmai Tanácsadó Testülete valamint egyeztették a következő ciklus feladatait és munkaszervezését a szövetség szekcióvezetői.

A szervezet elnöksége bemutatta a Tanácsadó Testület régi és új tagjainak az aktuális lobbitémákat, folyamatban lévő törekvéseket, rövid és középtávon. Egyetértettek az áfacsökkentés szükségességében részben a versenyképesség, részben a magasabb munkabérek kitermelhetősége céljából.

A testület előtt álló egyik legfontosabb feladat lesz már idén tavasszal az oktatási kérdések tárgyalása, javaslatok megfogalmazása. Erre a célra felállításra kerül egy szűkebb munkacsoport, amelynek tagjai lesznek a gyakorló szállodai szakemberek mellett a felsőoktatási intézmények képviselői. Továbbra is a legfontosabb célok között szerepel, hogy a felsőoktatásban lerövidült gyakorlati időtartam káros hatását megértessék a döntéshozókkal.


A szekcióvezetők összetétele jelentősen változott, az új feladatokról és az egyes szekciók aktivizálási lehetőségeiről, összejöveteleinek gyakoriságáról egyeztetett az elnökség és a meghívottak. Várhatóan júniusig valamennyi szekció megtartja első ülését, ahol kijelölik az elkövetkező másfél év munkaprogramját, aktuális témaköröket, projekteket. Az MSZÉSZ titkársága a közeljövőben segítséget nyújt az egyes területeken dolgozó, így a különböző szekciók irányába érdeklődő szakemberek összefogásában egy on-line adatbázis felállításával.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.