Turizmus marketing: kétszeres büdzsé az ígéret

A kormány szerint a 2011-es költségvetés egyik nyertese a turizmus, az ezzel foglalkozó szakpolitikának jelentős tervei vannak az ágazattal idén és a következő tíz évre is - adta hírül a Marketinginfo.

Ezt nyilatkozta Bánki Erik fideszes szakpolitikus, a parlament sport és turizmusbizottságának elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. Elmondta: a döntéshozók több területen is komoly változtatásokat terveznek már idén, az év végére pedig megalkotnak egy tíz évre szóló turizmus stratégiát is. Idén a tavalyihoz képest kétszer annyi, összesen 5,6 milliárd forintos a marketingköltség-keret, ennek köszönhetően a belföldi vendégforgalom 2-3, a külföldi vendégforgalom 1-2 százalékkal növekedhet ebben az évben.

A Turizmus Zrt-t a korábbinál húsz-harminc százalékkal kisebb létszámúvá alakítják át. Valódi szolgáltató szervezetet kívánnak létrehozni belőle, ehhez a francia módszert vették egyik fő mintának, ahol is beemelték a döntéshozatalba a gazdasági szférát és az önkormányzatokat, hogy azután közösen határozzák meg a turisztikát érintő fejlesztési irányokat.

A jövőre nézve terv az is, hogy egyedi fejlesztési programok keretében "emeljék méltó színvonalra" azt a harminc-negyven, kiemelt turisztikai értéket képviselő műemléket, turisztikai látványosságot, amelyeket az elmúlt húsz évben pályázati kereteket között különféle okok miatt nem sikerült fejleszteni. Kiemelten kezelt helyszín lesz Budapesten a Citadella avagy a budai Vár.(forrás: Marketinginfo)


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.