Turizmus marketing: kétszeres büdzsé az ígéret

A kormány szerint a 2011-es költségvetés egyik nyertese a turizmus, az ezzel foglalkozó szakpolitikának jelentős tervei vannak az ágazattal idén és a következő tíz évre is - adta hírül a Marketinginfo.

Ezt nyilatkozta Bánki Erik fideszes szakpolitikus, a parlament sport és turizmusbizottságának elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. Elmondta: a döntéshozók több területen is komoly változtatásokat terveznek már idén, az év végére pedig megalkotnak egy tíz évre szóló turizmus stratégiát is. Idén a tavalyihoz képest kétszer annyi, összesen 5,6 milliárd forintos a marketingköltség-keret, ennek köszönhetően a belföldi vendégforgalom 2-3, a külföldi vendégforgalom 1-2 százalékkal növekedhet ebben az évben.

A Turizmus Zrt-t a korábbinál húsz-harminc százalékkal kisebb létszámúvá alakítják át. Valódi szolgáltató szervezetet kívánnak létrehozni belőle, ehhez a francia módszert vették egyik fő mintának, ahol is beemelték a döntéshozatalba a gazdasági szférát és az önkormányzatokat, hogy azután közösen határozzák meg a turisztikát érintő fejlesztési irányokat.

A jövőre nézve terv az is, hogy egyedi fejlesztési programok keretében "emeljék méltó színvonalra" azt a harminc-negyven, kiemelt turisztikai értéket képviselő műemléket, turisztikai látványosságot, amelyeket az elmúlt húsz évben pályázati kereteket között különféle okok miatt nem sikerült fejleszteni. Kiemelten kezelt helyszín lesz Budapesten a Citadella avagy a budai Vár.(forrás: Marketinginfo)


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.