Új Executive Chef a Kempinski konyháján

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest megtalálta a 15 éven át Magyarországon dolgozó, majd innen ausztriai szülőföldjére visszatérő Roland Holzer utódját Lévay Ádám személyében: ő vezeti ezentúl az ötcsillagos belvárosi ház konyháját.

Ádám eddigi pályafutása során a világ több ikonikus szállodájában dolgozott, ahol elsajátította a szakma fortélyait, a csapatmunkát és a konyhai folyamatok professzionális menedzselését. Magas szintű technikai tudását és a nemzetközi trendek ismeretét hozta magával a Kempinski Corvinusba.

 

Gyakornokként kezdte, Commis Chefként fejezte be munkáját az egykori budapesti Atrium Hyattban, majd nemzetközi tengerjáró hajókon folytatta szakmai útját.
2004-ben Sous Chefként csatlakozott a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest csapatához, majd Executive Sous Chef pozícióra váltott a Four Seasons Hotel Bakuban. 2013 és 2020 között különböző Four Seasons szállodákban dolgozott Executive Chefként, köztük Sharm El Sheikhben, Baltimore-ban, Kuvaitban és Alexandriában.
2021-ben tért vissza Magyarországra az InterContinental Hotel Budapest Executive Chefjeként.

Ádám tökéletesen átlátja és menedzseli a szállodai vendéglátás komplex folyamatait, a konyhai személyzet hatékony irányításától kezdve egészen a vendégélményig. Prioritásai harmonizálnak a Kempinski Hotel Corvinus Budapest törekvésével, hogy a hotel magas minőségű gasztronómiai kezdeményezésekkel emelkedjék ki versenytársai közül.

"Szenvedélyesen tökéletesítem tudásomat az egészséges és friss alapanyagok felhasználásában, hogy azok kombinációja és kölcsönhatása a lehető legjobb eredményt hozza."

Ádám nős, egy 13 éves leánygyermek édesapja. Folyékonyan beszél angolul, szabadidejében is szívesen főz és úszik.

 

Forrás: Kempinski / Turizmus Online


Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.