Új négycsillagos szálloda nyílik Szegeden

Hotel Soleil néven a tervek szerint négycsillagos besorolású szálloda nyílik Szeged belvárosában 2011 tavaszán – közölte Slezák Sándor, a beruházó Yourhouse Kft. ügyvezetője hétfőn a Tisza-parti városban.

A tizenöt hotelszobát és az egy nagy alapterületű apartmant a műemlék Burger-ház emeletén alakítják ki – mondta a magyar tulajdonú, szegedi székhelyű cég vezetője a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztés költsége 238 millió forint, ennek mintegy 45 százalékát, 106 millió forintot uniós támogatás fedezi – közölte az ügyvezető. A leendő szálloda helyén, a mai Klauzál tér sarkán az 1880-as évekig a Három királyokhoz címzett vendégfogadó működött. 1883-84-ben itt épült föl az eklektikus stílusú kereskedő-polgárház, amelynek a földszintjén üzletek, emeletén lakások kaptak helyet.

Az épületben működött egykor a Szegedi Híradó című lap szerkesztősége, ahol Tömörkény István is elkezdte újságírói pályáját. A ház az államosítást követően munkásszállásként működött, majd színészlakásokat alakítottak ki a házban. Slezák Sándor elmondta: a műemlék épület eredeti szépségét visszaállító felújítás 2009 nyarán, a szálloda kialakítása 2010 februárjában kezdődött el.

A beruházás várhatóan 2011 januárjára fejeződik be, a hotelt pedig március-áprilisban nyithatják meg. A földszint egy részén már egy pénzintézet fiókja működik, a szabad területet pedig egy nívós étterem számára szeretnék bérbe adni - mondta a szakember. A nagy belmagasságnak köszönhetően a szállodai szobákban hálógalériákat alakítanak ki, az épület sarokrészén pedig egy nagy alapterületű luxus apartman lesz – mondta az ügyvezető.

Slezák Sándor bízik benne, hogy a szegedi szálláshelypiacról hiányzó „butik jellegű” hotellel sikerül a városban általánosnak mondható 40-50 százalékos kihasználtságnál jobb eredményt elérni.(MTI)


Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.