A tagság újra az eddigi régióvezetőt, Dr.Zsirai Sándort, az Eger-Szarvaskői Öko-Park Panzió és Kemping tulajdonos-ügvezetőjét kérte fel a régió vezetésére, régióvezetőhelyettesnek pedig Dr. Szepesi Richárdot, a Mesés Shiraz Csoport (Mesés Shiraz Hotel Egerszalók, Bambara Hotel Felsőtárkony) tulajdonos-ügyvezetőjét válaszotta meg. A Keleti Régió a Hajdúszoboszlón október 19-én megrendezett őszi régióértekezletén szintén az eddigi régióvezetőnek, Balázs Csabának, a Lycium Hotel igazgatójának szavazott bizalmat 2012-2013-ra, régióvezetőjének és helyettesnek pedig Varga Zsoltot, a berekfürdői Thermal Hotel Szivek igazgatóját tartották legalkalmasabbnak. A MSZÉSZ 2009 őszén elfogadott új alapszabálya és szervezeti-működési szabályzata tette lehetővé a tisztségviselők újraválaszthatóságát.
Új-régi vezetők északon és keleten.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi Régiójában október 19-én megrendezett őszi régióértekezletén újraválasztották a régióvezetést a 2012-2013-as ciklusra.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.