Újabb fejlesztés a Kolping Hotelben: Egyedi családi apartmanok

Tavasztól Magyarországon egyedülálló családi apartmanokkal várja vendégeit az alsópáhoki Kolping Hotel. Kényelem, praktikus elrendezés, letisztult formák és különleges extrák jellemzik az új lakóegységeket.

'

Hétvégén birtokba vehették az első vendégek az István ház új apartmanjait a családbarát Kolping Hotelben. A gyerekek elsőként szaladhattak végig a színes folyosókon és próbálhatták ki a tengerpartra emlékeztető gyerekszoba emeletes ágyait. A szülők pedig először bogozhatták ki a hálószoba falán elhelyezett „csavaros” idézetet. Az apartmanokban hangulatos előteret alakítottak ki beszélgető kuckóval és babakonyhával. A szekrénybe babakocsit és etetőszéket rejtettek, a gyerekszobába beépített bébifont helyeztek el, hogy a szülők is kikapcsolódhassanak, miután a gyerkőcök nyugovóra térnek. A tágas fürdőben külön pultrészt alakítottak ki a babakádnak, a zuhanykabinban pedig romantikus fény biztosítja a teljes ellazulást. Az apartmanokhoz minden esetben erkély is tartozik, és a meleg nyári napokat légkondicionáló berendezés teszi kellemesebbé.

A 128,6 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult fejlesztés elsődleges célja, hogy a családoknak a pihenés során is otthoni kényelmet biztosítsanak, és igazán különlegessé tegyék számukra az együtt töltött napokat. Az apartmanok hivatalos megnyitó ünnepségére május 5-én kerül sor. Az István házi apartmanok átalakításával harmadik és egyben utolsó szakaszához érkezett a Kolping nagyívű fejlesztési projektje, melynek célja a hotel kapacitásbővítése és a szolgáltatások fejlesztése. 

'

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.