Újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában

A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között, a Yellow Bistro & Bar-ban finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta

Idén már második alkalommal rendezi meg a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Bar a „Finn Heteket” december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a gasztronómiai különlegességeket kereső vendégek stílusosan hangolódhatnak az ünnepre a finn specialitásokkal.

2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Bar-ban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztro programot. A budapesti gasztronómiában is unikális menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda mind a finn kultúrát jól ismerő magyar, mind a finn származású vendégektől is. A nagyközönség hamar értékelte, hogy a „Siskonmakkarakeitto” vagy a „Mustikkapiirakka” milyen ízletes harapnivalókat is takar. A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit készítő finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.mzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.

A nagy sikerre való tekintettel, idén 2019. december 1-22 közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral. „A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk.”- mondta el Tóth Zoltán Executive Chef.

A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. A közelmúltban elnyert Gastro&Hotel Design Award zsűrije éppen ezt a gondos odafigyelést, a hagyományok, a múlt és a modernitás igényes ötvözését értékelte, amikor a Danubius Hotel Helia teraszának ítélte Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíját. Az elmúlt egy évben mind a Yellow Bistro & Bar mind a szálloda étterme és terasza is megújult. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint a bár, az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is voltak.

 

Forrás: Turizmus Online


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.