Újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában

A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között, a Yellow Bistro & Bar-ban finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta

Idén már második alkalommal rendezi meg a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Bar a „Finn Heteket” december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a gasztronómiai különlegességeket kereső vendégek stílusosan hangolódhatnak az ünnepre a finn specialitásokkal.

2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Bar-ban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztro programot. A budapesti gasztronómiában is unikális menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda mind a finn kultúrát jól ismerő magyar, mind a finn származású vendégektől is. A nagyközönség hamar értékelte, hogy a „Siskonmakkarakeitto” vagy a „Mustikkapiirakka” milyen ízletes harapnivalókat is takar. A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit készítő finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.mzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.

A nagy sikerre való tekintettel, idén 2019. december 1-22 közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral. „A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk.”- mondta el Tóth Zoltán Executive Chef.

A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. A közelmúltban elnyert Gastro&Hotel Design Award zsűrije éppen ezt a gondos odafigyelést, a hagyományok, a múlt és a modernitás igényes ötvözését értékelte, amikor a Danubius Hotel Helia teraszának ítélte Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíját. Az elmúlt egy évben mind a Yellow Bistro & Bar mind a szálloda étterme és terasza is megújult. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint a bár, az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is voltak.

 

Forrás: Turizmus Online


Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.