Újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában

A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között, a Yellow Bistro & Bar-ban finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta

Idén már második alkalommal rendezi meg a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Bar a „Finn Heteket” december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a gasztronómiai különlegességeket kereső vendégek stílusosan hangolódhatnak az ünnepre a finn specialitásokkal.

2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Bar-ban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztro programot. A budapesti gasztronómiában is unikális menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda mind a finn kultúrát jól ismerő magyar, mind a finn származású vendégektől is. A nagyközönség hamar értékelte, hogy a „Siskonmakkarakeitto” vagy a „Mustikkapiirakka” milyen ízletes harapnivalókat is takar. A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit készítő finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.mzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.

A nagy sikerre való tekintettel, idén 2019. december 1-22 közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral. „A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk.”- mondta el Tóth Zoltán Executive Chef.

A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. A közelmúltban elnyert Gastro&Hotel Design Award zsűrije éppen ezt a gondos odafigyelést, a hagyományok, a múlt és a modernitás igényes ötvözését értékelte, amikor a Danubius Hotel Helia teraszának ítélte Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíját. Az elmúlt egy évben mind a Yellow Bistro & Bar mind a szálloda étterme és terasza is megújult. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint a bár, az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is voltak.

 

Forrás: Turizmus Online


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.