USA: jól indult az év a szállodákban

Nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest az USA-beli szállodák teljesítménye idén januárban, derül ki az STR kutatócég adataiból: a kihasználtság 5,8 százalékkal, a szobaár 2,8 százalékkal, a RevPAR 8,7 százalékkal emelkedett

Januárban folytatódott Amerika szállodai ágazatának javulása: a kereslet továbbra is erős maradt, miközben az átlagos szobaárak 2,8 százalékkal 96,64 dollárra nőttek. Emelkedett a RevPAR is a tavalyi első hónaphoz képest 8,7 százalékkal, 46,10 dollárra. Szakértők hasonló trendet remélnek a következő hat hónaptól is, olvasható a közleményben. A piacok közül Detroit érte el a legmagasabb növekedés kihasználtságban, itt tavalyhoz képest 14,4 százalékponttal 50,8 százalékra nőtt a foglaltság. A sorban Ohau volt a második, ahol 11,9 százalékos növekedést regisztráltak, itt a januári kihasználtság 80,9 százalékos volt. Miami viszonylag gyenge hónapot zárt, 2010 januárjához képest 0,8 százalékos volt a visszaesés, a szállodák ennek ellenére 74,5 százalékos töltéssel működtek. A napi szobaárak legnagyobb mértékben San Franciscóban emelkedetek, 11,9 százalékkal átlagosan 142,68 dollárra. Oahuban 8,9 százalékkal nőttek az árak, elérve a 162,21 dollárt. A legnagyobb csökkenést Norfolk-Virginia Beach (2,9%) és Tampa-St. Petersburg (1,4%) szállodáiban mérték januárban. A RevPAR növekedése öt helyen is 15 százalék feletti volt: San Franciscóban (+24.5%, 93,52 dollár), Oahuban (+21.9%, 131,24 dollár), Detroitban (+18%, 40,75 dollár), Denverben (+16.2%, 51,20 dollár) és New Orleansban (+15,9%, 65,98 dollár). Norfolk-Virginai Beach volt az egyedüli, ahol RevPAR csökkenés történt, itt 0,4 százalékkal 23,63 dollárra mérséklődött az egy kiadható szobára eső árbevétel idén januárban.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.