Vidéken főztek a rászorulóknak a szállodai séfek

Az ország 10 helyszínén gyülekeztek vasárnap, és 1200 adag ételt készítettek el délre - a legújabb HotelHero CSR-akció eredményeképp.

A HotelHero szállodák és éttermek legújabb összefogásának eredményeképpen .március 21-én vasárnap 1200 rászoruló jutott meleg ételhez. Az ország 10 különböző pontján 12 konyhában közel 30 séf gyülekezett, hogy délre meleg étel kerüljön azok elé, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

Kiktől érkezett még segítség?

Az alapanyagot Budapesten a Heti Betevő biztosította. Az országos akció vidéki helyszínein a Metro Nagykereskedelmi Kft. vállalta, hogy minden vidéki áruházuk 100 adag étel elkészítéséhez szükséges alapanyagot és csomagolóanyagot szponzorálja és a szállodákba szállítja.

Az elkészült és kiadagolt étel Budapesten a Heti Betevő , vidéken pedig a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatták el a azokhoz az intézményekhez és családokhoz, ahol erre a legnagyobb szükség van.

Mi készült a konyhákon?

A HotelHero mostani akciójának a keretében a séfek tejfeles pulyatokányt készítettek tészával és csalamádéval. A szervezőket, támogatókat és a lelkes résztvevőket és önkénteseket az sem állította meg, hogy a kivitelezés mikéntjétn járványügyi helyzet miatt menet közben módosítani kellett és higiéniai szempontból fokozott elővigyázatosságot igényelt.

Mely szállodák vettek részt a mostani akcióban?

A szervezők nevében Anek Dóra köszönetét fejezte ki a résztvevő kollégáknak: Budapesten a Marriott Budapest, a Danubius Hotel Helia és a La Fiesta Party Service séfjeinek és vezetőségének. Vidéken pedig Four Points by Sheraton- Kecskemét, Hotel Lycium- Debrecen, Novotel Szeged, Hotel Sopron, a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély Hotel & Restaurant, Corso Hotel Pécs, Hotel Europa Fit- Hévíz, Hotel Eger & Park és a HUNGUEST Hotel Sóstó-Nyíregyháza munkatársainak.

Az akción belül több vidéki helyszínünkön is regionális összefogás alakult ki: Szegeden a Novotel Szeged szállodában 4 szálloda (Art Hotel, a Colosseum Hotel (Mórahalom), a Forrás Hotel a Novotel Szeged) séfjei dolgoztak együtt. Nyíregyházán pedig a Hunguest Hotel Sóstó és a Sóstó Gyógyfürdő Zrt. kollégái fogtak össze a jó ügy érdekében.

Hévizen 8 szálloda egy 3 héten át tartó jótékonysági főzés sorozatot szerveztek az akció köré: a március 21-én elkészült 100 adag mellett hetente 2 alkalommal 60-60 adag ételt készítettek el, amit a Magyar Vöröskereszt munkatársai a környék településein élő rászorulóihoz szállítottak.

A régiós összefogásban résztvevő szállodák (Lotus Therme Hotel&Spa, Kolping Hotel Spa & Family Resort, Karos Spa, Hotel Palace, NaturMed Hotel Carbona, Danubius Hotels hévizi szállodái,Bonvital Wellness & Gastro Hotel és a Hotel Europa Fit) az alapanyagot önerőből finanszírozták.

Lesz-e folytatás?

A HotelHero itt nem áll meg, jótékonysági főzésük Budapesten biztosan folytatódik, vidéken pedig csak annak a függvénye, hogy találnak -e szponzort, aki az alapanyagot biztosítani tudja a szállodáknak. A séfek készen állnak a következő bevetésre.

Mi az a HotelHero, és milyen tevékenységet végez?

A közel egy éve megalakult HotelHero CSR csoport célja a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások, magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet.

A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: országos akcióik célja, hogy közösen együtt dolgozva egy globális problémán segítsenek úgy, hogy közben saját környezetükben élőket is támogatják.

“Büszkék vagyunk arra, hogy ismét jót tehettünk, jól és közösen.Ezúton is köszönjük A Metro Kereskedelmi Kft -nek a támogatást és partnereinkek a Heti Betevőnek és a Magyar Vöröskeresztnek, hogy a megfeleő helykre segítettek eljutattni a munkánk eredményét! Úgy gondolom ez a megmozdulás most nagyon „Hero -s” volt! A közös munkas, a mások problémáján segítés nekünk is erőt ad és segít a jelenlegi helyzet nehézségeinek a leküzdésében", mondta a vasárnapi közös főzés kapcsán Anek Dóra, a HotelHero alapítója.

Forrás: HotelHero / Turizmus Online


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.