A légitársaság a világ legkedveltebb kézműves csokoládéiból álló, különleges válogatást szolgál fel járatain a fedélzeti menü részeként.
Az elmúlt évben 35 millió csokoládécsemegét szervíroztak a Turistaosztályon, több mint 160 ezer csokoládét a Prémium Turistaosztályon, és további 4 millió darab csokoládéval várták a Business és a First osztályok utasait. Olyan világhírű csokoládékészítő mesterekkel működnek együtt, mint a belga Godiva és Neuhaus, a francia Valrhona, az ír Butlers, a svájci Canonica, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat és az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland.
Az Emirates szigorú kritériumokat szab arra, hogy mely csokoládémárkákkal működik együtt. Az elsődleges természetesen az ízvilág és az összetevők kiváló minősége, de emellett fontos a széles választék is, hiszen a légitársaság ét-, tej- vagy fehércsokoládékat, bonbonokat, pralinékat vagy trüffeleket krémes ganache vagy fanyar gyümölcs töltelékekkel egyaránt kínál utasainak. Emellett lényeges szempont a forma, a márka ismertsége, az esztétikum és a fenntarthatóság is. A változatosság jegyében minden csokoládémárka nagyjából három hónapig érhető el a fedélzeten, utána új választék kerül a kínálatba a gyakran utazók legnagyobb örömére. Azok az utasok, akik a gourmet bonbonok mellett további kényeztetésre vágynak, a menüből kedvükre válogathatnak a csokoládés desszertek közül.
Járatain a legnépszerűbb csokoládédesszert a puha, olvasztott csokoládés torta, a gyermekek nagy kedvence pedig a selymesen lágy tejcsokoládé mousse. A társaság A380-as óriásgépének fedélzeti lounge termében az M&Ms vegán és nemvegán édességei is elérhetők az utasok számára. Mindenhol kapható egy-két finom falat a várótermekben is. Itt a vendégek a cég mesterszakácsainak kreatív csokoládés desszertjei közül válogathatnak. A málnatorta fehércsokoládé mousse-szal és zamatos málnazselével, a puha csokoládétrüffel, a gyümölcsös fehércsokoládés passionfruit sajttorta és a kényeztető, étcsokoládés, sós karamelltorta is várja az utasokat.
Akik egy kis hűsítőre vágynak, azok régimódi fagylaltkocsiról kérhetik a házi készítésű csokoládéfagylaltot, akik pedig inkább felmelegednének, azok kényelmesen szürcsölhetik a Costa Coffee krémes forrócsokoládéját. First Class várótermeiben különleges, csokoládéalapú desszertekkel kedveskednek a Dubajba érkező vendégeknek. Minden hónapban készül valami újdonság a Valrhona Grand Cru keverékek felhasználásával. Például csokoládé- és pekándiótorták 85 százalékos Abinao csokoládékrémmel és pekándiós pralinével, Sacher-piskóta fűszeres tejfagylalttal, valamint a Dulcey Chocolate, amely egy vaníliás és kekszes ízű különlegesség. Ebből a hosszas menüsorból is jól látszik, hogy az Emirates járatain kiemelt helyet kap ez a közkedvelt édesség, amelyből minden bizonnyal a következő évben sem fogy majd kevesebb.
Forrás: Emirates