AUA: három fogásos meleg étel, több luxusszolgáltatás

Százhatvan ország mintegy tizennyolc millió utasának a véleményét tükrözik a Skytrax World Airlines Awards idei rangsorai. 

Ausztriában komoly figyelmeztető jelnek tartják, hogy a listán az Austrian Airlines (AUA) a 2011-es 17. helyről idén a 39-re csúszott vissza. Ugyanakkor pozitívumként értékelték, hogy a Niki-nek sikerült erősíteni a pozícióját, és a társaság a tavalyi 91. helyről a 75-re ugrott elő. Aggodalomra ad okot az is, hogy míg tavaly az Austrian Airlines még legjobb volt a business osztályú vendéglátásban, valamint a „Service Excellence” Európa listán, addig az idén mindkét kategóriában a második helyre szorult.

A jelek szerint a cég vezetése is úgy érzi, hogy lépni kell. Véleményük szerint a rövidtávú járatokon sok, míg a nagy távolságú járatokon kevés az utas. Erre tekintettel ez utóbbiaknál növelni kívánják az utasoknak nyújtott luxusszolgáltatásokat. Az új kényelmi szolgáltatások közé tartozik egyebek mellett, hogy az üzleti osztályon lehetőségük lesz az utasoknak teljesen vízszintes helyzetben is pihenni, míg a turista osztályon elérhetővé válik a video-on-demand rendszer. A szükséges átalakításokat, még a téli időszakban tíz, hosszú távú járaton közlekedő gépen végzik el, mindez 80 millió euróba kerül.

Újdonság az is, hogy az Austrian Airlines repülőgépeinek a fedélzetén újra kaphatnak az utasok háromfogásos meleg ételt, ám ezt nem ingyen, hanem 15 euró ellenében, amit előzetesen meg kell rendelni. Akik erre nem tartanak igényt, azok az eddigi szolgáltatásokra számíthatnak.

A légitársaság a hatékonyabb működtetés érdekében jelentős lépéseket tesz repülőflottájának megújítására is. Hét új Airbus 320-at vásárolnak, ebből kettő már át is vettek, és további ötre aláírták a szerződést. Így a jövő nyári menetrendben a tervek szerint már hét új Airbus szállítja majd az utasokat, miközben négy régi Boeing 737-est értékesít az AUA.


Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.