Új vezetés a Vas Megyei Turizmus Szövetség élén

Új vezetés a Vas Megyei Turizmus Szövetség élén 

A Vas Megyei Turizmus Szövetség legutóbbi ülésén új vezetést választott. Az elnök dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke lett. 
Tama István: marketingigazgatóból szállodaigazgató

Tama István: marketingigazgatóból szállodaigazgató 

Tama István csaknem másfél évtizeden keresztül volt a nyugat-dunántúli régió turizmusának egyik meghatározó személyisége, előbb mint a regionális marketing igazgatóság munkatársa, majd vezetője. Az igazgatóság megszüntetése után az elmúlt év végén az ő munkaviszonya is megszűnt. Az idegenforgalomtól azonban nem szakadt el, a celldömölki JUFA szálló igazgatójaként továbbra is a szakmában dolgozik.
Új szállodák Grazban

Új szállodák Grazban 

Új szállodákkal és új koncepcióval szeretné elérni Graz, hogy több vendég látogasson a stájer fővárosba és a vendégéjszakák száma elérje az egymilliót.

Austrian Airlines: megszorító intézkedések 

Szeptember 18 óta 20-60 euróval többet kell fizetni az Austrian Airlines (AUA) hosszú távú repülőjegyeiért.
Közös marketinggel az egész éves szezonért

Közös marketinggel az egész éves szezonért 

Két burgenlandi fürdőhely Bad Tatzmannsdorf és Frauenkirchen azon munkálkodik, hogy náluk az idegenforgalmi főszezon ne érjen véget a nyár elmúltával, hanem egész évben tartson. 
Apartmanok a bioszféra rezervátumban

Apartmanok a bioszféra rezervátumban 

A voralbergi  Fontanellában négycsillagos hotel, valamint apartman házak építését tervezi jelenlegi családi szállodát működtető Schafer család.
Güssing: ötcsillagos hotel és golfpálya épülhetne

Güssing: ötcsillagos hotel és golfpálya épülhetne 

A güssingi AktivPark szálloda és sportkomplexum tulajdonosa kilenc éve tervezi létesítmény fejlesztését. Különböző okok miatt eddig ez nem valósulhatott meg, s ha rövid időn belül nem hárulnak el az adminisztrációs akadályok, akkor nemcsak a beruházás megvalósítása , hanem a jelenlegi komplexum további működtetése is veszélybe kerülhet.
Étterem a gleccseren

Étterem a gleccseren 

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Tiroli szállodák orosz kézben 

Tirolban eddig Kitzbühel és környéke állt inkább a befektetni szándékozó külföldiek érdeklődésének a középpontjában. Most Ötztal térségével bővült ez a kör, miután Söldenben és környékén, viszonylag rövid idő alatt három tradicionális szálloda is orosz kézbe került. 
AUA: három fogásos meleg étel, több luxusszolgáltatás

AUA: három fogásos meleg étel, több luxusszolgáltatás 

Százhatvan ország mintegy tizennyolc millió utasának a véleményét tükrözik a Skytrax World Airlines Awards idei rangsorai. 

Hajózni muszáj 

A gazdasági válság ellenére, s a Costa Concordia katasztrófáját követően is tovább növekedett az érdeklődés a luxus hajóutak iránt. Nyolc év alatt megduplázódott azoknak a száma, akik ezt az üdülési formát választották. Az idén eddig átlagosan 12 százalékkal nagyobb a forgalom mint 2011 hasonló időszakában, Ez derült ki a Noi Crociere, a hajóutakat szervező olasz cég tanulmányából.

Vendégrekord Ausztriában 

Májusban és júniusban, ezzel együtt az év első hat hónapjában rekordot döntött Ausztriában a vendégforgalom, derül ki az Osztrák Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből.

Nyári egyetem a városépítészetről 

Az elmúlt napokban a hallgatói csoportok keszthelyi ötletversenye jelentette ráhangolódást a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem hétfőn kezdődött, immáron negyvenötödik évfolyamára.

Graz: kiszáll a Ryanair? 

Jó egy évtizeddel ezelőtt még Graz volt a Ryanair légitársaság legkeletibb bástyája. 

Stegersbach: a turizmusra alapoznak 

A magyar határhoz közel lévő, alig két és félezer lelkes, burgenlandi Stegersbach  (Szentelek) sokáig a hátrányos helyzetű települések közé tartozott. 

Otthon nyaralnak a stájerek 

A stájerországiak egyötöde az tervezi, hogy tartományban tölti el a szabadságát. A legvonzóbb célpontok közé tartoznak a fürdőhelyek, valamint sokan terveznek utazást Dél-és Kelet-Stájerországba is. A bécsiek is szívesen utaznak ezekre a vidékekre. Mindez a Tourismus Steiermark tanulmányából derül ki.

Karintia: várják a németeket 

Karintia idegenforgalmi szakemberei abban bíznak, hogy válság ide, válság oda, sikerül túlszárnyalni a tavalyi 9 milliós vendégéjszaka számot. 

Több mint nyolcezer baleset az osztrák Alpokban 

A tapasztalatok szerint Ausztriában egyre többen vállalkoznak olyanok is alpesi síelésre, illetve hegyi túrára, akik vagy nincsenek erre kellően felkészülve, vagy pedig nem elég körültekintőek a tevékenység során.

Sonnentherme: újranyitás szombaton 

Három hónapos szünet után szombaton teljesen megújulva fogadja a vendégeket a lutzmannsburgi fürdő. Erre az eseményre külön attrakciókkal, akciókkal készül Burgenland egyik legnépszerűbb spa-ja, a Sonnentherme.

Ausztria: jól indul a nyári főszezon 

Ausztriában éppen csak véget ért a síszezon, máris elkezdődött a nyári idegenforgalmi szezon, nem is akárhogyan.

Nádasdy-kastély: szálloda lesz a magtárból 

Az egykori Nádasdy-kastély magtárát alakítja át szállodává a burgenlandi Drassburgban, (magyar nevén Darufalván) egy német vállalkozó.

Fertő tó: kritikusan alacsony a vízszint 

Az elmúlt időszak száraz időjárásának és a nagy melegnek köszönhetően a kritikus szintre csökkent a Fertő tó vízszintje.

Még várni kell a Jurisics várra 

Kőszegen áprilisban avatták fel az uniós támogatással megújult történelmi belvárost, s ha lassan, de a befejezéséhez közeledik a Jurisics vár funkcióbővítő rekonstrukciója is. A Kőszegi Várszínház azonban az idén még nem költözik vissza a megszokott helyére, a várudvarra, hanem ezen a nyáron is Brenner Közösségi Ház udvara lesz az események fő helyszíne.

Csak saját útlevéllel utazhatnak az osztrák gyerekek 

Ausztriában eddig a szülők útlevelében szerepeltek a gyermekek. Június 15-el azonban ez az úgynevezett Kindermiteintragungen érvényét veszítette, s azóta az osztrák gyerekek is csak saját nevükre kiállított útlevéllel utazhatnak.

Fertő-tó: panzió nyílt kerékpárosoknak 

A Fertő tó környéke Ausztriában a kerékpárosok Mekkájának számít.

A jó terméknek is kell a cégér 

Nem elég a jó termék, azt el is kell tudni adni. Ez volt a mottója a Szombathely Város és Kistérsége TDM Szervezete legutóbbi szakmai fórumának, amelyen a kampánytervezés és azok végrehajtása állt a középpontban.

Kerékpárral a Lajtától a Muráig 

Az osztrák-magyar projektfelelősök Sopronban mutatták az újságíróknak az uniós projekt keretében megvalósuló, bilaterális PaNaTOUR kerékpártúrát. A 2012. június 25-től június 30-ig tartó program során Nyugat-Pannonia négy nemzeti parkját és natúrparkját fedezhetik fel a résztvevők.

Bemutatjuk a bécsi Check-in 3 terminált 

Négy évet késett, több mint duplájába - 800 millió euróba - került, de megnyílt a bécsi repülőtér új terminálja. A Check-in 3 nevet viselő, 150 ezer négyzetméteres terminál megnyitását követően megkezdődik az 1-es, majd az 2-es terminál felújítása.

Superior szálloda a sí világbajnokságra 

Februárban a stájerországi Schladmingban rendezik meg a FIS Alpesi Sí Világbajnokságot.

Új szálloda épül Tarcsafürdőn 

A Bad Tatzmannsdorf-i (Tarcsafürdő) Hotel Batthyanyt is elérte a több mint százéves szállodák sorsa.

Éjszaka a templomokban 

Ausztria-szerte több mint hatszáz templom fogadta június elsején éjszakába nyúlóan a látogatókat a Templomok Hosszú Éjszakáján. 

Kalandok a Kristály Toronyban 

Magyarországon elsőként, Európában negyedikként nyílt meg Bükfürdőn a Kristály Torony kalandpark.

Közös márkanév alatt a stájer fürdők 

A stájerországi fürdők, valamint Steiermark Tourismus, a tartomány idegenforgalmi szervezete megállapodást írtak alá arról, hogy a jövőben az eddigieknél is szorosabbra fűzik kapcsolatukat.

A bátrabbak pünkösdkor már fürödtek a tengerben 

Pünkösdkor még viszonylag kevés honfitársunkkal lehetett találkozni olaszországi Lido di Jesolóban, annál több volt azonban a holland és a német vendég. Utóbbiak közül is inkább az idősebb generáció, illetve a kisgyermekes családok közül került ki a vendégek zöme.

Átjárható duzzasztók a Rábán 

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Burgenlandi és a Stájer Tartományi Kormányhivatallal közösen valósítja meg az OPENWEHR projektet. 

Kerti örömök helyi termékekkel 

A regionalitás új lehetőségeket kínál a turizmusban. Ez volt alapgondolata a kelet-stájerországi, bécsi és nyugat-dunántúli együttműködéssel megvalósuló Natur-Kulinarium projekt első nemzetközi konferenciájának, amelyet Hartbergben tartottak.

Fél évszázad: harminckét millió fürdővendég 

Az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum Az erre emlékező eseménysorozat részeként egy időkapszulát helyeztek egy fa tövében, amely egyidős a fürdővel. Bükfürdőn öt évtized alatt az árokfürdőzéstől eljutottak a medical wellnessig.

Wellness szálló az Őrségben? 

Az Őrség kiváló turisztikai lehetőségekkel rendelkezik, ennek ellenére a vendégforgalma mégis az elmarad a várttól. Ez derül ki abból a most bemutatott tanulmányból, amelyet a Vas Megyéért Egyesület szakemberei készítettek Őriszentpéter és az Őrség jelenlegi helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről.

Rágyúrnak a Burgenland márkanévre 

A Burgenland Tourismus a tavalyi sikeres év után az idén szeretné még tovább növelni a tartományba látogató vendégek, illetve az általuk a térségben eltöltött vendégéjszakák számát.

Követhető példák a határon túlról 

Bár Magyarországon már évek óta működnek Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezetek, ennek ellenére még sok a félreértés működésük, feladataik körül. Ezek eloszlatását, s az osztrák gyakorlat bemutatását szolgálta a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, a Budapesti Gazdasági Főiskola közreműködésével, a Magyar TDM Szövetség szakmai támogatásával szervezett szombathelyi országos TDM konferencia.

Interaktív műhelymunka Szombathelyen 

A helyi turizmus szereplőinek összefogására és a város idegenforgalmának fellendítésére hozta létre  tavaly a szombathelyi közgyűlés a Savara Turizmus Nonprofit Kft.-t. A szerveződés szakmai fórumot szervezett partnerei számára. 

E-bike paradicsom Dél-Burgenlandban 

A kiváló programoknak, valamint az elektromos kerékpároknak is köszönhetően a turisták mind inkább felfedezik Burgenland déli részét is. 

Fejlesztések a lutzmannsburgi fürdőben 

Húsvétkor még lubickolhattak a vendégek az osztrák-magyar határon lévő lutzmannsburgi Sonnentherme fürdőben, eztán csaknem három hónapra bezár a létesítmény. A tulajdonos, a WiBAG 24 millió eurós beruházással bővíti és korszerűsíti az élményfürdőt, és a hozzá tartozó Hotel Sonnenpark szállodát. 

A szocreálból is lehet turisztikai termék 

Tizenegy közép- és kelet-európai országból tizennyolc város, intézmény, egyházmegye, s más szerveződés vesz részt az ATRIUM projektben, amely a 20. századi totalitárius rezsimek építészetével, egyebek mellett annak turisztikai hasznosítási lehetőségeivel foglalkozik. Magyar részről Győr Megyei Jogú Város, valamint a győri Széchenyi István Egyetem kapcsolódott be a programba.

Repülőhalak a Fertő-tónál! 

A közelmúltban nyitotta meg újra kapuit a Family Park Neusiedler See.

Hercegnék élete az Esterházy kastélyban 

Három hercegné - Maria Josepha Hermenegilde, született Liechtenstein hercegnő, Maria Theresia, született Thurn és Taxis hercegnő és Lady Sarah Frederica, született Lady Child-Villiers - élete áll az Esterházy-kastély új, április elsejétől látogatható kiállításának középpontjában.

Már nyár van a gráci repülőtéren 

Március 25-én lépett életbe a gráci repülőtéren a nyári menetrend. A stájer főváros légikikötőjéből a nyári időszakban mintegy félszáz célállomás érhető el. A gráciak már készülnek a jövő évi schladmingi sívilágbajnokság utasforgalmának lebonyolítására is.

Fák, virágok és helyi ízek 

Vas megyében arborétumok, kastélykertek sora várja a nyugalomra vágyó vendégeket, akiknek finom helyi termékeket tudnak kínálni. Eddig a turizmus csak részben használta ki az ezekben rejlő lehetőségeket. Ezen a helyzeten kíván változtatni az osztrák-magyar együttműködéssel megvalósuló Natur-Kulinarium projekt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!