Az Air France-KLM újabb szintet lép a fenntarthatóság területén

A francia TotalEnergies vállalattal állapodtak meg 800 ezer tonna fenntartható forrásból származó kerozin (SAF) vásárlásáról, az első szállítmány jövőre érkezhet meg. Ez az alternatív üzemanyag is szükséges ahhoz, hogy a Csoport elérje környezetvédelmi céljait, amelyeket egy nemzetközi szervezet a közelmúltban a párizsi klímaegyezménnyel összeférhetőnek és megvalósíthatónak nyilvánított.  

Szándéknyilatkozatuk 800 ezer tonna fenntartható kerozin gyártásáról és szállításáról szól, ezt a mennyiséget 2023-tól 10 éven keresztül biztosítja az energetikai vállalat. 

A terméket Franciaországban állítják elő hulladékból és a körforgásos gazdaság melléktermékeiből, így elsősorban állati zsírokból és használt sütőolajból. Az Air France-KLM Csoport szigorú előírásainak köszönhetően csak olyan terméket vásárol, amely nem veszélyezteti az élelmiszerellátást, vagy az állatok takarmányozását és nem tartalmaz pálmaolajat.

 

A két társaság közel 10 éve működik együtt a fenntartható kerozin gyártásában és felhasználásában: 78 francia belföldi Air France-járatot teljesítettek 10 százalékos arányú fenntartható kerozinnal, emellett a Total biztosította az üzemanyagot az Air France Párizs-Montreal járatához, amely az első alkalom volt, amikor szélestörzsű repülőgépet 10 százalékban SAF-fal üzemeltettek.

A fenntartható kerozin használata azért is fontos, mert életciklusra vetítve 80 százalékkal kisebb a szén-dioxid-kibocsátása, mint a hagyományos üzemanyagnak. Ez az egyik fő eszköz ahhoz, hogy az Air France-KLM Csoport elérje környezetvédelmi céljait és 2030-ra a 2019-es szinthez képest 30 százalékkal csökkentse az egy árukilométerre vetített emissziót.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.
Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül

Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül 

Amelia, a Wizz Air chatbotja nem véletlenül kapta nevét: a legendás pilótanőről, Amelia Earhartról nevezték el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.