A fiatal sztárséf első alkalommal szeptember 20-án, pénteken mutatta be öt különleges fogását a harmadik Gasztronómiai Fesztiválon, melyet a párizsi Charles de Gaulle repülőtér M csarnokában rendeztek meg. Az esemény látogatói a legfinomabb ételeket kóstolhatták: konfitált kacsacomb zöldbabbal és mandulával, garnélarák naranccsal és burgonyával, zsenge kacsa gesztenyével és ribizlivel, tőkehal édes répával és szűretlen borral, illetve guineai szárnyas amerikai dió lével és csiperkével is szerepelt a menün. Thibaut Ruggeri munkáját a 2000-ben a világ legjobb sommelier-jének választott Olivier Poussier segítette, aki a fogásokhoz tökéletesen illő borokkal készült a rendezvényre, mint például: Saint-Estèphe Château Le Crock 2008 Cru Bourgeois; Vallée de la Loire Menetou Salon Les Bornés 2011 Domaine Henry Pellé; Vallée du Rhône Vinsobres Les Cornuds 2010 Perrin et fils; Bourgogne Macon Lugny 2011 Domaine Joseph Drouhin; Médoc Château Haut Condissas 2006.
Október elsejétől az Air France Párizsból induló hosszú távú járatainak business osztályán is elérhető lesz a francia szakács egyik különleges ételsora. A légitársaság döntését sokan vakmerőségnek tartják, mert a fiatal szakács még csak 33 éves. Ruggeri konyhaművészetében figyel az alapanyagok szezonalitására, emellett pedig fontos szerepet szán a modernitásnak és az esztétikának is, így tökéletes megtestesítője a fiatal, tehetséges szakácsgenerációnak.
A törzsutasok kedvéért havonta kétszer változni fog a választék. A jelenleg a párizsi Lenôtre-nél vezető szakácsként tevékenykedő Thibaut Ruggeri korábban dolgozott már együtt Michael Guérard-dal a Prés D’Eugénie-nél, Georges Blanc-kal a Splendidnél, Michel Kayserrel az Alexandre-nél és Jean-Claude Vrinat, illetve Alain Solivérès munkatársaként is a párizsi Taillevent-ben.
Forrás: Turizmus Online