Bocuse d’Or nyertes főz az Air France business utasoknak

Thibaut Ruggeri 2013-ban nyerte meg a neves Bocuse d’Or versenyt, és október elsejétől hat hónapon át az ő ételkreációi is szerepelnek majd az Air France légitársaság business osztályának étlapján, a hosszú távú járatokon.

A fiatal sztárséf első alkalommal szeptember 20-án, pénteken mutatta be öt különleges fogását a harmadik Gasztronómiai Fesztiválon, melyet a párizsi Charles de Gaulle repülőtér M csarnokában rendeztek meg. Az esemény látogatói a legfinomabb ételeket kóstolhatták: konfitált kacsacomb zöldbabbal és mandulával, garnélarák naranccsal és burgonyával, zsenge kacsa gesztenyével és ribizlivel, tőkehal édes répával és szűretlen borral, illetve guineai szárnyas amerikai dió lével és csiperkével is szerepelt a menün. Thibaut Ruggeri munkáját a 2000-ben a világ legjobb sommelier-jének választott Olivier Poussier segítette, aki a fogásokhoz tökéletesen illő borokkal készült a rendezvényre, mint például: Saint-Estèphe Château Le Crock 2008 Cru Bourgeois; Vallée de la Loire Menetou Salon Les Bornés 2011 Domaine Henry Pellé; Vallée du Rhône Vinsobres Les Cornuds 2010 Perrin et fils; Bourgogne Macon Lugny 2011 Domaine Joseph Drouhin; Médoc Château Haut Condissas 2006.

Október elsejétől az Air France Párizsból induló hosszú távú járatainak business osztályán is elérhető lesz a francia szakács egyik különleges ételsora. A légitársaság döntését sokan vakmerőségnek tartják, mert a fiatal szakács még csak 33 éves. Ruggeri konyhaművészetében figyel az alapanyagok szezonalitására, emellett pedig fontos szerepet szán a modernitásnak és az esztétikának is, így tökéletes megtestesítője a fiatal, tehetséges szakácsgenerációnak.

A törzsutasok kedvéért havonta kétszer változni fog a választék. A jelenleg a párizsi Lenôtre-nél vezető szakácsként tevékenykedő Thibaut Ruggeri korábban dolgozott már együtt Michael Guérard-dal a Prés D’Eugénie-nél, Georges Blanc-kal a Splendidnél, Michel Kayserrel az Alexandre-nél és Jean-Claude Vrinat, illetve Alain Solivérès munkatársaként is a párizsi Taillevent-ben.


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.