Bocuse d’Or nyertes főz az Air France business utasoknak

Thibaut Ruggeri 2013-ban nyerte meg a neves Bocuse d’Or versenyt, és október elsejétől hat hónapon át az ő ételkreációi is szerepelnek majd az Air France légitársaság business osztályának étlapján, a hosszú távú járatokon.

A fiatal sztárséf első alkalommal szeptember 20-án, pénteken mutatta be öt különleges fogását a harmadik Gasztronómiai Fesztiválon, melyet a párizsi Charles de Gaulle repülőtér M csarnokában rendeztek meg. Az esemény látogatói a legfinomabb ételeket kóstolhatták: konfitált kacsacomb zöldbabbal és mandulával, garnélarák naranccsal és burgonyával, zsenge kacsa gesztenyével és ribizlivel, tőkehal édes répával és szűretlen borral, illetve guineai szárnyas amerikai dió lével és csiperkével is szerepelt a menün. Thibaut Ruggeri munkáját a 2000-ben a világ legjobb sommelier-jének választott Olivier Poussier segítette, aki a fogásokhoz tökéletesen illő borokkal készült a rendezvényre, mint például: Saint-Estèphe Château Le Crock 2008 Cru Bourgeois; Vallée de la Loire Menetou Salon Les Bornés 2011 Domaine Henry Pellé; Vallée du Rhône Vinsobres Les Cornuds 2010 Perrin et fils; Bourgogne Macon Lugny 2011 Domaine Joseph Drouhin; Médoc Château Haut Condissas 2006.

Október elsejétől az Air France Párizsból induló hosszú távú járatainak business osztályán is elérhető lesz a francia szakács egyik különleges ételsora. A légitársaság döntését sokan vakmerőségnek tartják, mert a fiatal szakács még csak 33 éves. Ruggeri konyhaművészetében figyel az alapanyagok szezonalitására, emellett pedig fontos szerepet szán a modernitásnak és az esztétikának is, így tökéletes megtestesítője a fiatal, tehetséges szakácsgenerációnak.

A törzsutasok kedvéért havonta kétszer változni fog a választék. A jelenleg a párizsi Lenôtre-nél vezető szakácsként tevékenykedő Thibaut Ruggeri korábban dolgozott már együtt Michael Guérard-dal a Prés D’Eugénie-nél, Georges Blanc-kal a Splendidnél, Michel Kayserrel az Alexandre-nél és Jean-Claude Vrinat, illetve Alain Solivérès munkatársaként is a párizsi Taillevent-ben.


Mesél a török légitársaság

Mesél a török légitársaság  

Érkezik a Turkish Airlines Podcast második évada.
Közvetlen légijárat Budapest és Kuvaitváros között

Közvetlen légijárat Budapest és Kuvaitváros között 

A Jazeera Airways járata heti kétszer közlekedik.
Kényszerleszállást hajtott végre egy Ryanair-gép röviddel az indulását követően

Kényszerleszállást hajtott végre egy Ryanair-gép röviddel az indulását követően 

A Berlinből Milánóba tartó járaton 179 utas és hat fős személyzet tartózkodott.
Rangos díj a Turkish Airlines teherszállító üzletágának

Rangos díj a Turkish Airlines teherszállító üzletágának 

A Turkish Cargo elnyerte a „Cargo Airline of the Year – Global” díjat a 2025-ös World Air Cargo Awards gálán.
Scoot: Bécs-Szingapúr járatindítás

Scoot: Bécs-Szingapúr járatindítás 

Ünnepélyes keretek között fogadták Bécsben az első közvetlen szingapúri járatot.
Több ország is csatlakozott a spanyolok poggyászcsatájához

Több ország is csatlakozott a spanyolok poggyászcsatájához 

Tizenkét ország fogyasztóvédelmi szervezete csatlakozott a spanyol kezdeményezéshez.
IATA: nyereség a szélsőséges időjárás ellenére

IATA: nyereség a szélsőséges időjárás ellenére  

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a légitársaságok a gazdasági és geopolitikai bizonytalanságok ellenére is erős nyereséggel számolhatnak 2025-ben.
Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán

Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán 

A listára valamennyi Suriname-ban és Tanzániában engedélyezett légi fuvarozó felkerült.
Épülhet a repülőtéri gyorsvasút

Épülhet a repülőtéri gyorsvasút 

A beruházás előkészítése az ezt részletező kormányhatározat alapján elkezdődött, a koncessziós pályázatokat fél éven belül kiírhatják.
Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között

Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között 

A politikus közölte, az új kompjárattal erősíteni kívánják a baráti és gazdasági kapcsolatokat a két ország között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.