Borkóstoló tízezer méter magasban

San Franciscoba tartó utasaival tesztelte a múlt héten a KLM legújabb borait. A különleges borkóstolón Thérèse Boer bortermelő vezetésével a World Business Class utasai három fehér és három vörösbort ízlelhettek meg.

Első alkalommal rendeztek nemzetközi repülőjáraton borkóstolót. A holland királyi légitársaság különleges járatán az utasok mellett újságírók is értékelhették vakteszten a KLM borsorát. A kóstoló végén Thérèse Boer felfedte, milyen borokkal is találkoztak a vendégek valójában. A két kedvenc, amely ősztől az állandó kínálatban szerepel majd a The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franciaország) és a Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

Ízek a magasban

Az emberek máshogy élik meg az ízeket és az aromákat repülés közben, ennek oka például a kabinnyomás vagy a páratartalom. A szaglás és az ízlelés is átlagban 20%-kal csökken a fedélzeten, emiatt a KLM fogásai fűszeresebbek a borok pedig teltebbek. A magas csersav tartalmú borok a magasban kevésbé kellemesek, ezért ki is maradtak a légitársaság borválogatásából.

Ételek és borok

Jonnie és Thérèse Boer-től Jonnie Boer is csatlakozott a KLM különleges San Franciscoba tartó járatához. 2015. október 26-ig a KLM a három csillagos holland séf fogásait kínálja az Amszterdamból induló járatokon a World Business Class utasoknak. Jonnie az úton mesélt az ételek megálmodásáról és azok elkészítéséről, illetve hogy milyen tényezőket kellett figyelembe vennie a receptek összeállításánál. A KLM és Thérèse az ételkülönlegességek mellé Ken Forrester (Old Vine Reserve Chenin Blanc 2014) borát ajánlja. A KLM World Business Class borai már online is rendelhetők a specialbite.com/klmwines oldalon.

A KLM a fedélzeti termékeit fejleszti

A holland légitársaság folyamatosan fejleszti fedélzeti termékeit és szolgáltatásait. A Boeing 747-es flotta World Business Class belső terei felfrissültek, valamint a Boeing 777-200-as flotta World Business Class és Economy Class kabinjai is átalakítás alatt vannak. Ezen felül a légitársaság évek óta vezető holland szakácsok menüjét kínálja a World Business Class utasainak. A KLM menüjének megálmodói közt olyan nevek szerepelnek, mint Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder vagy Richard van Oostenbrugge. A 2015-ös téli szezonban az Economy Class-on új tálcát vezetnek be, ami Tasty Blue névre hallgat. A KLM az első légitársaság, amely polipropilénből készíti ezt az eszközt. Ennek köszönhetően könnyebb lesz a tálca és egyben újrahasznosítható is. Emellett új, könnyebb kézikocsikat is kap az Economy Class, amely harmonizál majd a tálcák kék világával.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Új kompjárat Málta és Szicília között

Új kompjárat Málta és Szicília között  

Az út körülbelül két órát vesz igénybe.
Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta 

A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.
Már készül a balatoni főszezonra a MÁV

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV 

Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.
Belépési korlátozások a madridi repülőtéren

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren 

A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.
Leáll a máltai légitársaság

Leáll a máltai légitársaság 

A leállás magyarországi járatpárokat is érint.
A KLM újraindítja izraeli járatait

A KLM újraindítja izraeli járatait 

A légitársaság szerint a körülmények kellően javultak a szolgáltatások újraindításához.
IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében

IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében 

A hangsúly három fő területen van: a biztonság javítása, a globális szabványok bevezetése és a fenntarthatóság előmozdítása.
Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma

Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma 

Egyre többen választják nyaralásuk célpontjának a hűvösebb Skandináv térséget.
Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka

Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka 

A vonatozás virágkorát éli, és egy friss kutatás szerint az európai utazók közül a következőkben még többen veszik majd igénybe ezt a szolgáltatási formát.
A magyar fiatalok ezt figyelik utazástervezéskor

A magyar fiatalok ezt figyelik utazástervezéskor 

Szinte minden magyar fiatal bevet trükköket azért, hogy spóroljon a repülőjegyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.