Júniustól újra megy a FlixBus Horvátországba

A nyári menetrend szerint a távolsági buszok június 20-án indulnak és egészen szeptember közepéig közlekednek mind Isztriába, mind pedig az ország déli része felé, így összesen 12 tengerparti várost kapcsolnak össze a Budapesttel.

A gyorsan növekvő mobilitási technológiai vállalat bejelentette, hogy idén is elérhetőek lesznek a Magyarország és a horvát tengerpart között közlekedő közvetlen járatai.

Az északi partszakaszra tartó járat heti ötször, szerdától vasárnapig lesz elérhető és 23:00-kor indul a Népligetből, belföldön még Kelenföldön (23:20-kor) és Siófokon (00:45-kor) lehet felszállni rá, valamint megáll Rijekában (05:40), Opatijában (06:05), Pulában (07:40) végül pedig megérkezik a végállomásra Rovinjba 08:25-re. Ellenkező irányba is heti ötször indulnak járatok, csütörtöktől hétfőig. Rovinjból 21:00-kor indulva visszafelé is megáll Pulában (21:50), Opatijában (23:25), Rijekában (23:50), Siófokon (04:45) és Budapestre érve Kelenföldön (06:10) és a Népligetben (06:30) is.

Az Isztriai-félsziget városai mellett lehetőség nyílik Horvátország délebben lévő partszakaszaira is eljutni a FlixBus másik nyári járatával.

Az egészen Splitig közlekedő busz gyakrabban, a hét minden napján elérhető lesz az utazóközönség számára.

Ez menetrend szerint Budapest Népligetről 21:30-kor indul majd megáll Kelenföldön (21:50), Siófokon (23:05), első horvát megállóként Zadarban (05:25), majd Biograd na Moruban (05:55), Pakoštaneban (06:05), Pirovac városában (06:20), Vodicében (06:40), Sibenikben (07:05), Trogirban (08:15) végállomásaként pedig 9:00-ra ér Splitbe.

A FlixBus nyári járatai gyors és kényelmes utazási mód az utasok számára, hogy eljussanak az említett tengerparti városokba, és ezzel a pihenésen kívül lehetőségük nyílik felfedezni a történelmi látnivalókat vagy élvezni a kulturális eseményeket.

Már most érdemes megtervezni és megvenni a buszjegyeket a nyári utazásra, hiszen áraink dinamikusan változnak, de Rovinjba már 11.999 Ft-tól, Zadarba pedig már 13.999 Ft-től lehet jegyet váltani.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.