Kis illemtan repüléshez

Egy kutatás szerint az elmúlt évben „aggasztóan” megnőtt a fedélzeti incidensek száma, legyen szó sunyiban mosdóban dohányzásról vagy túlzott alkoholfogyasztásról.

A legtöbb utas persze nem szegi meg ezeket a szabályokat, de akad néhány olyan dolog, ami irritálónak minősülhet a gépen.

Jo Bryant etikett-szakértő szerint az egyik legnagyobb tiszteletlenség az, amikor az utasok tapsolnak a pilótának leszálláskor. A szakember ezt „udvariatlanságnak” véli. Nincs szükség tapsra a földet érést követően, mert ha a leszállás jól sikerült, a taps azt sugallja, hogy meglepődtek a pilóta ügyességén. Ha viszont rázósan, sértően szarkasztikusan hangzik”. A pilóták megtapsolása mégis gyakoribbá vált az évek során, de ha az utasok mindenképp ki akarják fejezni elismerésüket, vihetnek valamilyen apró ajándékot a személyzetnek a taps helyett.

Az etikett-szakértő a cipőkkel kapcsolatban is adott tanácsokat. Nyugodtan le lehet venni a lábbelit a hosszú távú járatokon, de előtte meg kell győződniük arról, hogy a lábujjaik „rendben vannak-e”. Mármint, alkalmas-e közszemlére tenni (azért inkább maradjon fent a zokni) és teljesen szagtalan. Soha ne tegyük az ülésre, vagy ami a legrosszabb, ne pihentessük a karfán. A cipőlevétel tehát jöhet, de mezítláb semmiképpen sem jó ötlet sétálni a fedélzeten, mert a repülőgép folyosója általában piszkos, az utasok séta közben pedig baktériumokat szedhetnek össze, nem beszélve arról, hogy a többiek számára kellemetlenné tehetik a repülés élményét.

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

Tovább olvasok >>

Forrás: Roadster


Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.
Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül

Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül 

Amelia, a Wizz Air chatbotja nem véletlenül kapta nevét: a legendás pilótanőről, Amelia Earhartról nevezték el.
Új útvonalon tér vissza az Espresso Riviera

Új útvonalon tér vissza az Espresso Riviera 

2024 után júniustól ezúttal Róma és Marseille között közlekedik majd.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.