London helyett Rómába utaznak szívesebben a magyarok

A repülőjegyár változások és az új járatindítások miatt átrendeződött a legnépszerűbb városok toplistája.

Róma lekörözte Londont - legalábbis a repülőjegy statisztikák alapján. "Idén a repülőjegyek ára átlagosan 10 százalék körüli mértékben emelkedett, miközben az átlagos tartózkodási idő New York kivételével mindenhol csökkent." - derül ki a Világgzadaság cikkéből. 

Mint írják, a repülőjegy átlagáraknál noha idén már nem voltak olyan jelentős változások, mint az előző évben, és a legtöbb város esetében csak 10 százalék körül volt a drágulás, azonban ahogy évről-évre máskor is, átrendeződött a legnépszerűbb városok toplistája, ami az aktuális repülőjegy-árszint alakulásokkal és az új járatnyitásokkal áll összefüggésben.

Ahogy a Világgazdaság oldalán is olvasható, számottevően változott a repülőjegy ára több úticél tekintetében is. Brüsszelbe 46%-kal, Malagába 28%-kal drágábban utazhatuk,míg Frankfurtba és Rómába 17, illetve 13 százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni repülőjegyekhez.

Róma
Róma
Fotó: Pixabay

 

A római repülőjegyárak csökkenése miatt a magyar utazók körében megnőtt a kereslet az olasz főváros iránt.

"Az átlagos tartózkodási idő közben szinte mindenhol csökkent, kivétel New York, ahol most 3 nappal több időt töltenek az utasok, mint egy éve." - írják.

Új desztinációk a nyári szezonra

A légitársaságok kínálatában az idei szezonra több új desztináció is megjelent, mint például Trieszt, Faró, Szkiathosz, Brassó és Jereván.

A farói járatbővítéssel Portugáliába négy közvetlen helyre van közvetlen légikapcsolat a magyar fővárosból, de folyamatosan bővülnek a kínai úticélok is, és Budapestről már hét kínai város érhető el közvetlen járatokkal.

Idén több új járatindulást bejelentettek a légitársaságok: az EasyJet Lyonban, míg a Ryanair Frankfurtba indít új járatokat.

Erről itt írtunk korábban:

Mint a Világgazdaság cikkében is írják, "az idei év legérdekesebb változása, hogy egyre több magyar már nem egyénileg, hanem utazási irodákkal, charter járatokkal repüli körbe a világot. Az utazási irodák jelentős forgalomnövekedéssel zárták az előfoglalási időszakot, és népszerűek a török, görög és egyiptomi foglalások. Ezzel szemben az egyéni repülőjegy vásárlások kisebb mértékben növekedtek. Törökországon belül Antalya és Isztambul továbbra is nagy kedvenc, annak ellenére, hogy az utóbbi desztinációban 18 százalékkal drágultak a repülőjegyárak árak.

Mint írják a repülőjegy-foglalási toplista élbolyában jelenleg Róma, London, Párizs, Isztambul, Amszterdam, Barcelona, Milánó, New York, Brüsszel és Berlin található, de Dubai is egyre népszerűbb az utazók körében.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.