Betiltják az evés-ivást a pekingi metrón

Vége a földalatti peronján és a metrókocsikban való tésztalevesezésnek, a főtt kukorica majszolásának, a gőzölgő húsos batyuk falatozásának, a szójaitalok és egyéb szörpök szürcsölésének Pekingben. Legalábbis ezt vetíti előre a főváros új rendelkezése, amely március tizedikén lép érvénybe.

Aki a szabályokat megszegi, 500 jüanig (18.700 forint) terjedő helyszíni bírságra számíthat, ami a közlekedési szabálysértések büntetésével összehasonlítva is borsosnak tűnik. Egy tilosban parkolásért például 200 jüant (7.500 forint) kell fizetni.

A fővárosi metróhálózaton ingyenesen terjesztett Hszin Csing Pao (Beijing News) című lap hírét az online közösség máris széles körben üdvözölte. A mikroblogokon többen kifejezésre juttatták, hogy már régóta vártak erre a korlátozásra, mert elegük volt a zsúfolt kocsikban terjengő ételszagból.



Néhányan az ellenkező oldalról is megszólaltak, akik - mint írták - "éhen halnak", ha egy darab kekszet nem vehetnek magukhoz a munkából hazafelé több órás útjuk során. Más azt kérdezte, kit zavar, ha belekortyol a palackos vízébe.

Más kínai városok példáját követik

Peking nem az első, amely elszánta magát a tiltás bejelentésére, Sanghaj, Kanton, Hszian, Sencsen és más városok már megtették ezt. Egyik érvük az volt, hogy ezzel is civilizáltabbá kívánják tenni a közösségi közlekedést, és normáikat tekintve közelebb kerülnek a nemzetközi gyakorlathoz. Így a szigorú szingapúrihoz, vagy éppen a hongkongihoz.

2012-ben viszonylag nagy port vert, amikor a különleges közigazgatási övezetben, Hongkong városában egy csoport szárazföldi kínai turista és a helyiek között hangos veszekedés tört ki a helyi vonaton, mert egy asszony a gyermekének kinyitott egy instant levest. A szerelvény alkalmazottja végül bocsánatkérésre szólította fel a turistát, aki azzal mentegetőzött, hogy nem volt tisztában a szabállyal. Később még az indulatok is elszabadultak, amikor a helyzetet megörökítő videó felkerült a világhálóra.

Forrás: MTI


Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.