A svájci St. Moritz-ban található „La Marmite“ étterem szakácsa állította össze a május és június során a Lufthansa First és Business Class osztályain utazók menüjét. A First Class utasai előételek közül a folyami rákpástétom, vagy a lime-mal kevert crème-fraîche közül választhatnak. A gazdag főétel-kínálat többek közt zsályás gyöngytyúk-szeletből, sütőtök-gulyásból és túrókrémből áll. A Business Classon utazók pedig például előételként almasalátával kínált tejfölös pisztrángot, főételként fehérsáfrányban pácolt sült fogast választhatnak, amelyet spenótos rizzsel kínálnak. Természetesen a másik házigazda, Ausztria sem maradhatott ki a sztárséf programból: a keleti partra érkező Lufthansa-járatok utasai májustól egy exkluzív sushi-dobozt is választhatnak menüként, amelyet az osztrák Mario Lohninger állított össze. A doboz többek közt szezámbundába göngyölt sushit, sajtot és zöldtea-krémbe ágyazott garnélarákot tartalmaz.
Sztárséf program a Lufthansánál
Különleges módon melegít be a Lufthansa az év egyik legnagyobb sporteseményére: a svájci-osztrák közös futball Európa-bajnokság kezdete előtt Reto Mathis mesterszakács fogásait kínálja a német légitársaság tengerentúli járatain.

SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről
A Csoport bevétele 527 millió dollárral (+2,8%) nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és így 19 540 millió dolláros rekordot ért el.

Új kompjárat Málta és Szicília között
Az út körülbelül két órát vesz igénybe.

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta
A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV
Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren
A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.

Leáll a máltai légitársaság
A leállás magyarországi járatpárokat is érint.

A KLM újraindítja izraeli járatait
A légitársaság szerint a körülmények kellően javultak a szolgáltatások újraindításához.

IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében
A hangsúly három fő területen van: a biztonság javítása, a globális szabványok bevezetése és a fenntarthatóság előmozdítása.

Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma
Egyre többen választják nyaralásuk célpontjának a hűvösebb Skandináv térséget.

Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka
A vonatozás virágkorát éli, és egy friss kutatás szerint az európai utazók közül a következőkben még többen veszik majd igénybe ezt a szolgáltatási formát.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.