Repülés közben már kis mennyiségű iszogatás eredményeképpen elképzelhető, hogy enyhe tüneteket produkálunk - ez azonban nem azért van, mert a gépen erősebb alkoholt szolgálnának fel: csupán arról van szó, hogy a szervezet másként dolgozza fel az italt.
Szakértők szerint az alacsonyabb oxigénnyomás miatt részegebbnek érezhetjük magunkat, de valójában semmivel sem vagyunk részegebbek, azaz a véralkoholszintünk pontosan annyi, mint tengerszinten.
Ha alkoholt fogyaszt, nagyon fontos a hidratálás, repülés közben pedig fokozottan az. Mivel az alkohol vízhajtó hatással bír, az utastérben pedig általában száraz a levegő, hamar kiszáradhat, szóval, ha rendel egy pohár bort, feltétlenül kérjen mellé egy üveg vizet is, így pótolhatja az elvesztett folyadékmennyiséget - írja a Wine Spectator.
Ez már csak azért is jó ötlet, mert így elkerülheti a másnaposságot, durva dehidratáltság esetén ugyanis nem kizárt, hogy elég vacakul érzi majd magát a következő nap.
Elolvasom a teljes cikket a Blikk.hu-n >>
Forrás: Blikk.hu / Wine Spectator