Ausztriában már igényelhető a forgalompótló támogatás

A szövetségi kormány november 6-ai döntése értelmében osztrák ügyfélkapun keresztül máris igényelhetőek a szálláshelyek, vendéglátó-egységek, fürdők, kulturális szolgáltatók számára biztosított kompenzációs támogatás.

A járványügyi korlátozások miatt nehéz helyzetbe került turisztikai vállalkozások a zárva tartás miatt kieső bevételeit a kormány a tavalyi azonos időszak bevételeinek 80 százalékáig megtéríti. A támogatás feltétele, hogy az adott hónapra vonatkozóan a munkatársakat foglalkoztatni kell. Az éttermek részére a házhozszállítás lehetősége megengedett, az ebből származó bevételt nem kell a támogatás igénylésekor figyelembe venni. Hasonlóan nem számít bele a kompenzációba a fixköltség-térítés és a hitelprogram keretében kapott támogatás. Az ügyfélkapun keresztül regisztrált kérelmet két héten belül ígéri kifizetni az osztrák adóhivatal (Finanzamt) - írja a GD Consulting.

Kedd éjféltől hazánkban is szigorú járványügyi korlátozások lépnek életbe. A vendéglátóhelyeknek be kell zárniuk, csak házhoz szállítást teljesíthetnek. A szállodák pedig csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, szabadidős turistákat nem. Most először a magyar kormány is nyújt kompenzációt a kenyszerű bezárás okozta forgalomkiesés ellensúlyozására:

  • A szállodáknál a zárás utáni első harminc napban a november 8-ig beérkezett foglalásokat, illetve azok 80 százalékát az állam megtéríti – ennek feltétele, hogy a szállodai dolgozókat ne bocsássák el, és megkapják a fizetésüket.
  • Az éttermeknek és a szabadidős létesítményeknek a zárás első 30 napjára nem kell járulékot fizetniük, és az állam a munkavállalók bérének a felét megtéríti – ennek is feltétele, hogy a dolgozókat ne bocsássák el, és a munkavállalók megkapják a fizetésüket.

Forrás: GD Consulting


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.