Egyre több osztrák turista jön hazánkba

Idén szeptember 29-én került megrendezésre Bécsben az osztrák-magyar turisztikai szakma legnagyobb éves szakmai seregszemléje. 

A német elnevezés (Großer Ungarn Tourismustag) alapján GUT-nak is hívott, immár önálló brandé vált ‘prémium kategória’ rendezvényt idén hatodik alkalommal szervezte meg az Magyar Turisztikai Ügynökség, ahol egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

Idén a balatoni és a közép-dunántúli régió koncentrált és innovatív bemutatására több mint 50 turisztikai szakember, szolgáltató érkezett erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és ötleteiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselői számára.

Az MTÜ külképviselőjének bevezető előadásában elhangzott, hogy Ausztria fajlagosan nézve nemcsak a legnagyobb küldőpiacunk, de az innovatív piaci elképzelések végigvitelével további jelentős eredmények érhetőek el.

A befektetett munka hamar megtérül, az idei jól irányzott kampányok például 20 százalékos forgalomnövekedést eredményeztek a hévízi szálláshelyeken.

Az utóbbi három évben 70 százalékkal nőtt az osztrákok magyarországi költése, amelynek 70-80 százaléka turisztikai célú költés – derült ki az előadásokból.

Ennek oka, hogy a szolgáltatások színvonalának növekedésével, a szakmai összefogásnak és az MTÜ aktivitásának hatására a fizetőképesebb turisták egyre nagyobb számban keresik fel Ausztriából hazánkat.

A most megrendezett b2b rendezvényének is célja volt, hogy a hazai prémium termékek osztrák piacon való “belistázásával”évről évre továbbra is dinamikusan növekedjen az osztrákok magyarországi költése.

Az osztrák sajtó és turisztikai szakmai szervezetek részéről 150 résztvevő fordult meg a turizmusnapon. 

Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei, s a régiók borai sem maradhatnak el a terítékről.

A többszörös Destillata nyertes Agárdi Pálinkafőzde pedig a régió zamatos ízeit lepárolva prezentálja, míg a veszprémi Chianti Étterem valamint a Tornai és a Kreinbacher birtok borai és pezsgői a magyarországi ’gasztroforradalomból’ adtak kóstolót. 

 


Karintia téli arca

Karintia téli arca 

Télnyitó sajtóeseményen vehettünk részt egy valóban télre hangoló budai magaslaton, a Normafa tetején az Österreich Werbung (ÖW) magyarországi képviselete jóvoltából november 20-án.
Szlovénia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon

Szlovénia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon 

A szlovén kormány csütörtöki ülésén további hat hónappal meghosszabbította a határellenőrzést a horvát és a magyar határon.
Jégdóm nyílt a Magas-Tátrában

Jégdóm nyílt a Magas-Tátrában 

A jégdóm Szlovákia egyik leglátogatottabb látványosságává vált.
DZT: íme, az innovatív MI-influenszer

DZT: íme, az innovatív MI-influenszer 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja első MI-influenszer projektjét és ezáltal egy további szinten is felhasználja a mesterséges intelligenciát az úticél Németország nemzetközi marketingjében.
Mozart egykori otthona moziteremmé alakult

Mozart egykori otthona moziteremmé alakult 

A KINOLINO elnevezésű gyermek filmfesztiválnak először ad otthont moziként a híres bécsi zeneszerző egykori otthona.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében

Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében 

A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Megjelent Ausztria síkalauza

Megjelent Ausztria síkalauza 

Több mint 200 síterülettel, aktuális árakkal és tippekkel.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve

Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve 

Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág,  kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia

Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia 

íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből

Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből 

Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.