Egyre több osztrák turista jön hazánkba

Idén szeptember 29-én került megrendezésre Bécsben az osztrák-magyar turisztikai szakma legnagyobb éves szakmai seregszemléje. 

A német elnevezés (Großer Ungarn Tourismustag) alapján GUT-nak is hívott, immár önálló brandé vált ‘prémium kategória’ rendezvényt idén hatodik alkalommal szervezte meg az Magyar Turisztikai Ügynökség, ahol egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

Idén a balatoni és a közép-dunántúli régió koncentrált és innovatív bemutatására több mint 50 turisztikai szakember, szolgáltató érkezett erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és ötleteiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselői számára.

Az MTÜ külképviselőjének bevezető előadásában elhangzott, hogy Ausztria fajlagosan nézve nemcsak a legnagyobb küldőpiacunk, de az innovatív piaci elképzelések végigvitelével további jelentős eredmények érhetőek el.

A befektetett munka hamar megtérül, az idei jól irányzott kampányok például 20 százalékos forgalomnövekedést eredményeztek a hévízi szálláshelyeken.

Az utóbbi három évben 70 százalékkal nőtt az osztrákok magyarországi költése, amelynek 70-80 százaléka turisztikai célú költés – derült ki az előadásokból.

Ennek oka, hogy a szolgáltatások színvonalának növekedésével, a szakmai összefogásnak és az MTÜ aktivitásának hatására a fizetőképesebb turisták egyre nagyobb számban keresik fel Ausztriából hazánkat.

A most megrendezett b2b rendezvényének is célja volt, hogy a hazai prémium termékek osztrák piacon való “belistázásával”évről évre továbbra is dinamikusan növekedjen az osztrákok magyarországi költése.

Az osztrák sajtó és turisztikai szakmai szervezetek részéről 150 résztvevő fordult meg a turizmusnapon. 

Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei, s a régiók borai sem maradhatnak el a terítékről.

A többszörös Destillata nyertes Agárdi Pálinkafőzde pedig a régió zamatos ízeit lepárolva prezentálja, míg a veszprémi Chianti Étterem valamint a Tornai és a Kreinbacher birtok borai és pezsgői a magyarországi ’gasztroforradalomból’ adtak kóstolót. 

 


Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.