Június 1-től Máltán újraindulhat a turizmus

Újabb nyitási menetrendet jelentettek be a szigetországban.

Eszerint:

Május 10-től:
Szabadtéri piacok megnyithatnak.
Az éttermek és snack bárok kinyithatnak délután 17h óráig.
A Málta és Gozo közötti kompjáratokra vonatkozó korlátozások is megszűnnek.

Május 24-től
Az éttermek és snack bárok éjfélig nyitva maradhatnak;
Az uszodák este 20 óráig kinyithatnak, de csak úszás céljából;

Június 1-től
Újraindul a turizmus;
A maszkok használata a strandokon és medencéknél továbbra is ajánlott, de már nem kötelező;
Esküvők megtarthatók, szabadtéren maximum 300, zárt térben maximum 100 résztvevővel, ültetett fogadással (a helyi protokollok betartásával).

Június 7-től
Az éttermekben asztalonként hat fő is leülhet (a mostani 4 helyett);
Legfeljebb hat főből álló csoportok találkozhatnak nyilvánosan (a mostani 4 helyett);
A mozik és színházak újra megnyithatnak;
A bárok és klubok kinyithatnak az éttermi protokollok betartásával;


Ami a beutazási szabályokat illeti, továbbra is a jelzőlámpás rendszer van érvényben. Magyarország jelenleg az ún. “borostyán-listán” szerepel.

Borostyán-lista
A „borostyán-listás” országokból érkező utasoknak negatív COVID-19 PCR tesztet kell bemutatniuk, mielőtt felszállnak a Máltára induló járatokra. A tesztet az indulást megelőző 72 órán belül kell elvégezni. Ha érkezéskor ilyen negatív PCR-tesztet nem tudnak bemutatni, akkor a helyszínen kell elvégezni egy tesztet vagy 14 napra karanténba kell vonulni. Június 1-jétől várhatóan a teljesen beoltottak (a vakcina utolsó dózisának beadását követően legalább 14 nappal) oltási igazolása is használható lesz negatív COVID-19 PCR teszt helyett, feltéve, hogy az Európai Unió elfogadja és használatba helyezi a Digitális Zöld Tanúsítványt. További részletek – beleértve az intézkedés kezdetének dátumát – később kerülnek közzétételre.


Forrás: www.visitmalta.com


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.