Kaszinó az arab térségben, szállodai boom, Top 50-tag

2022-ben 40 százalékkal nőtt a külföldi látogatók száma, a legfontosabb küldő országok közé tartozott Kazahsztán, Oroszország, az Egyesült Királyság, Németország és a Cseh Köztársaság.

Ras Al Khaimah 2022. évi eredményei:

  • Elindította a fenntartható és környezettudatos turizmust támogató programjait, hogy 2025-re a térség "legzöldebb" emírségévé vájon.
  • Bejelentette a legnagyobb külföldi turisztikai beruházási projektjét, az Egyesült Arab Emirátusok első kaszinóját is magában foglaló több milliard dolláros üdülőhely fejlesztését a Wynn Resorts-szal együttműködve.
  • Az Intercontinental Hotels Group, a Mövenpick és a Radisson nemzetközi szállodaláncok megnyitották első szállodáikat Ras Al Khaimah-ban, ami a szállodai kínálat 17 százalékos éves növekedését jelentette. Ezzel a szállodai szobakapacitás több mint 8000-re emelkedett.
  • A következő években 5 867 új szállodai szobakapacitás emelkedés várható a szállodafejlesztéseknek köszönhetően, ami 70 százalékos növekedést jelent. Ez az Egyesült Arab Emirátusokban a legnagyobb növekedési arányok közé tartozik.
  • A Time magazin a világ 50 legjobb helyének egyikévé választotta 2022-ben; a CNN Travel pedig a 2023-ban legjobb úti célok egyikének ajánlotta.
  • Új szabadidős attrakciók nyíltak meg, köztük a Jais Sledder, a térség leghosszabb -1840 méter hosszú – bobpályája, amely februári megnyitása óta több mint 100 ezer látogatót fogadott; valamint az emírségek leghosszabb kiépített túraútvonalai is kialakításra kerültek.
  • 80 százalék feletti elégedettségi pontszámot ért el az idelátogató turisták körében.
  • Több mint 50 eseménynek adott otthont, köztük a rangos Global Citizen Forumnak, a 15. Ras Al Khaimah Félmaraton futóversenynek, az Arab Aviation Summitnak, és elnyerte a 2023-as minifutball világbajnokság megrendezését.
  • Két Guinness-rekord címet ért el a szilveszteri tűzijáték és drónbemutatója során.
  • 2022-ben a Közel-Kelet 10 legjobb munkahelye közé választották.

Turisztikai fejlesztések

2022-ben 40 százalékkal nőtt a nemzetközi látogatók száma, a legfontosabb küldő országok közé tartozott Kazahsztán, Oroszország, az Egyesült Királyság, Németország és a Cseh Köztársaság.  Az emírség turizmusának további fellendítéseként Ras Al Khaimah 2022-ben három luxushajó utasait fogadta és célja, hogy az elkövetkező években szezononként 50 tengerjáró hajó,  több mint 10 ezer utasát is vendégül lássa.

Szállodafejlesztési boom

2022-ben számos nemzetközi szállodalánc elsőként jelent meg szállodáival a desztinációban. Ide tartoznak Intercontinental Hotels Group, a Mövenpick és a Radisson márkák, amelyek InterContinental Mina Al Arab, a Mövenpick Resort Al Marjan Island és a Radisson Resort Ras Al Khaimah Marjan Island néven nyitottak meg. Így 17 százalékkal növekedett Ras Al Khaimah szállodakínálata.

A következő néhány évben 19 új szállodával és ezzel együtt újabb 5867 szobával bővül a szálláshelykínálat.  Az újonnan épülő szállodák között megtalálhatóak lesznek a Marriott, a Millennium, az Anantara és a Sofitel nemzetközi szállodamárkák.
 

Itt épül az Egyesült Arab Emírségek első kaszinója

Az egyik meghatározó szállodafejlesztés a Wynn Resorts-szal 2026-ban megvalósuló, több milliárd dolláros integrált üdülőhely-fejlesztés, amely a mesterségesen kialakított Al Marjan-szigeten közel 250 ezer négyzetméteres területen fog megvalósulni. A különleges luxust kínáló szálloda több mint 1000 szobával, prémium kategóriás üzletekkel és éttermekkel, exkluzív spa részleggel és  számos szórakozási lehetőséggel várja majd a vendégeket. És ami igazán különlegessé teszi a Wynn Resort-ot, hogy a tervek szerint itt nyílik meg az Egyesült Arab Emírségek első kaszinója, a Wynn Marjan. A kaszinó területe mintegy 18 500 négyzetméteres lesz, amivel a világ 10 legnagyobb kaszinója közé kerülhet.

A világ 50 legjobb helyeinek egyike

A tavalyi év kiemelkedő híre volt, hogy Ras Al Khaimah felkerült a Time magazin World's Greatest Places of 2022 (A világ legjobb helyei 2022-ben) listájára a Jebel Jais hegyen található egyedülálló élményeket kínáló kalandparkjának, valamint a lenyűgöző domborzati és földrajzi sokszínűségének elismeréseként. A kalandparkban olyan attakciókat lehet kipróbálni, mint például a világ leghosszabb, 2,83 kilométer hosszú kötélpályája, ahol akár 160 km/órás sebesség is elérhető 1680 méter magasságban;  a térség leghosszabb, 1840 m hosszú, hajtűkanyarokkal tűzdelt bobpályája és  Bear Grylles által alapított túlélő- és kalandtábor.
 

 

Forrás: AVIAREPS / Turizmus Online


ANTOR szezonnyitó: sikeres nyárnak néznek elébe a külföldi képviseletek

ANTOR szezonnyitó: sikeres nyárnak néznek elébe a külföldi képviseletek 

Biztos jele a nyár kezdetének, hogy összegyűlnek a Magyarországon működő külföldi turisztikai képviseletek vezetői, hogy találkozzanak a szakmával.
TUI 2024: Fedezze fel a legújabb görögországi és ciprusi luxushoteleket

TUI 2024: Fedezze fel a legújabb görögországi és ciprusi luxushoteleket 

Görögország legnagyobb szállodaláncai mutatták be csütörtökön idei újdonságaikat a TUI szervezésében hazai utazási szakembereknek a páratlan panorámával rendelkezdő Sunhill Bisto & Skybárban.
Innovatív gyakorlatok és konkrét tippek a turisztikai podcast legújabb részében

Innovatív gyakorlatok és konkrét tippek a turisztikai podcast legújabb részében 

Egy kis ízelítőt adunk az újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast-sorozat legújabb részéből.
Indul a nyár: bőröndöt bepakolni, mobilt felkészíteni!

Indul a nyár: bőröndöt bepakolni, mobilt felkészíteni! 

Hasznos tippek külföldre utazás előtt.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Extrém hőség Görögországban és Cipruson

Extrém hőség Görögországban és Cipruson 

Lezárták a turisztikai látványosságokat, és felfüggesztették az iskolai oktatást.
Az utazás az új álommeló

Az utazás az új álommeló  

A 18-27 év köztiek és a 28-37 év köztiek döntő többsége tartja álommunkának az utazást.
Friss adatok a német beutazó turizmusról

Friss adatok a német beutazó turizmusról 

A DZT legújabb jelentése szerint az előzetes adatok és az aktuális számok alapján a német beutazó turizmus dinamikusan növekedett 2024. első negyedévében.
Strandnyitás Párizsban

Strandnyitás Párizsban 

A St. Tropez és Nizza hangulatát megidéző vízpartokat természetesen a Szajna partján alakítják ki.
Az évszázad leghumorosabb kampányával csalogatja a turistákat Bécs

Az évszázad leghumorosabb kampányával csalogatja a turistákat Bécs  

A „Post-Vienna-Blues” – megvonási tünet szindrómára alapuló kampányt máris több nemzetközi sajtóorgánum felkapta.