Újabb csillag Zalakaros egén

Újabb csillag Zalakaros egén 

Révbe ért a MenDan több éves, egyedülálló „égi” projektje. (x)
Kaszinó az arab térségben, szállodai boom, Top 50-tag

Kaszinó az arab térségben, szállodai boom, Top 50-tag 

2022-ben 40 százalékkal nőtt a külföldi látogatók száma, a legfontosabb küldő országok közé tartozott Kazahsztán, Oroszország, az Egyesült Királyság, Németország és a Cseh Köztársaság.
Komoly fejlesztésekkel készül Szlovénia a síszezonra

Komoly fejlesztésekkel készül Szlovénia a síszezonra 

A következő (2023/24-es) szezon jelentős változásokat hoz a szlovén síterepeken. Az állam hatalmas összeggel támogatja a fejlesztéseket. Ennek első megállapodását a múlt héten írták alá a Roglát is üzemeltető Unitur céggel - írja a Síelők.hu.
Lezárult két turisztikai fejlesztés Gyulán

Lezárult két turisztikai fejlesztés Gyulán 

Lezárult Gyulán két turisztikai fejlesztés, amelyekre az önkormányzat 318,8 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte a projektgazda kedden az MTI-vel.
Újgenerációs fedélzeti szórakoztató rendszer az Emirates járatain

Újgenerációs fedélzeti szórakoztató rendszer az Emirates járatain 

Nagyfelbontású 4k kijelzők, kiváló képminőségű élő televíziós műsorok, gyors mobileszköz-feltöltés, ülésekbe épített Bluetooth-kapcsolat, személyre szabott digitális szolgáltatások, és rengeteg szórakoztató csatorna, köztük magyar tartalommal is, várja az Emirates 2024-ben forgalomba álló Airbus A350-es gépeinek utasait. 
Repülőtéri fejlesztések: gőzerővel folytatódnak

Repülőtéri fejlesztések: gőzerővel folytatódnak 

Idén is folytatódtak a fejlesztések a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az év első felében a Budapest Airport (BA) összesen több, mint 5,3 milliárd forintot fordított különböző infrastrukturális és fenntarthatósági projektekre, így az elmúlt három és fél év fejlesztéseinek összértéke ezzel együtt már eléri a közel 80 milliárd forintot.  
Átfogó fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Átfogó fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban 

Nyolc tájegység negyven helyszínén történtek csaknem négyszázmillió forintból fejlesztések a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráján az elmúlt bő két évben - közölte a beruházásokat megvalósító Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) az MTI-vel.
2024-ben újra fogadhat utasokat Ferihegy 1-es terminál

2024-ben újra fogadhat utasokat Ferihegy 1-es terminál 

Dinamikus ütemben zajlanak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren történő fejlesztések; 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben összesen több mint 70 milliárd forintot fordított a Budapest Airport kapacitásbővítésre, infrastrukturális és fenntarthatósági fejlesztésekre, továbbá egyéb, utasélményt növelő háttérfejlesztésekre és digitalizációra. A beruházások eredményei az utasok visszajelzésein is egyértelműen látszanak; 2021 utolsó negyedévében a budapesti repülőtér pontszámai a nemzetközi utaselégedettségi felmérésen – a legtöbb versenytársat megelőzve – a legmagasabbak között voltak a régióban - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.
MTÜ: minden idők legjobb nyarát zártuk 2021-ben

MTÜ: minden idők legjobb nyarát zártuk 2021-ben 

Mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese a szervezet közösségi oldalára feltöltött videójában pénteken. Idén kiemelt figyelmet kap a hivatásturizmus, a vendéglátás, a vallásturizmus és az egészségturizmus fejlesztése.
 Bővül a Pilisi Parkerdő aktív turisztikai kínálata

Bővül a Pilisi Parkerdő aktív turisztikai kínálata 

Javul az erdei kerékpáros-infrastruktúra, új elemekkel bővül a Nagyvillám-sípálya és további parkolóhelyek létesülnek a népszerű kirándulóhelyek meglévő, ám jelenleg túlzsúfolt parkolóiban.

Már 70 milliárdért fejlesztettek Ferihegyen 

2021 első 8 hónapjában újabb nagyszabású beruházások történtek a budapesti légikikötőben. Ezzel az elmúlt két és fél év alatt megvalósult fejlesztések összértéke megközelítette a 200 millió eurót, átszámítva 70 milliárd forintot - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Liget projekt: idei fejlesztések 

Eddig mintegy másfél millió látogatót vonzottak a megvalósult fejlesztések.

Negyedmilliárdos uniós fejlesztés a Körösöknél 

Befejeződtek a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta területén végrehajtott élőhely-rekonstrukciós projektek, amelyeket csaknem 266 millió forintos uniós támogatásból valósítottak meg.

Hiába zuhan az utasforgalom Ferihegyen, mégis lesz 3. terminál 

Nem tett le az új terminál megépítésről a Budapest Airport, folytatják az egyéb fejlesztéseket is, ezek elérhetik akár az egymilliárd eurót is, de néhány kisebbet elhalasztanak. Mindehhez elegendő a pénzügyi háttér – tudta meg lapunk a Budapest Airport Zrt.-től. Ezzel közvetve cáfolták, hogy készek lennének megválni a repülőtéri üzemeltetéstől, noha az Indotek Group vezetője pár napja még azt mondta, hogy igenis tárgyalnak a magyar cég által vezetett konzorcium vételi ajánlatáról.

Változás a Club Aliga esetében 

Kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a kormány a Club Aliga fejlesztését. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban hajtják végre a tervezett beruházásokat a területén.

Utazás - Eger nagy fejlesztések elé néz az idén 

Folytatódik a vár rekonstrukciója, felújítják a Gárdonyi házát, elkészül a sztráda Egerig, és megépül a kerékpárút, amelyen Egerszalóktól a Bükkig is el lehet tekerni.

Több mint 30 hotel épül országszerte 

Átrajzolják Budapest képét az új ingatlanpiaci beruházások: a fővárosban jelenleg 24 hotel építése zajlik, zömmel a történelmi Belvárosban.

Balatoni fejlesztések: az északi parton költenek többet 

 A közvetlen Balaton-parti településeknek kiosztott uniós források több mint kétharmadát (27,1 milliárd forintot) az északi parti települések nyerték el, azaz alig egyharmada (12,1 milliárd forintot) jutott eddig a déli partiaknak - írta a Portfolio.hu.

Egymilliárdos ráfordítással fejleszt idén Hévíz 

A költségvetés több mint egyharmadát tudja Hévíz beruházásokra fordítani 2019-ben. A 3 milliárd 941 millió forint főösszegű büdzsé a működési kiadások mellett összesen 1 milliárd 52 millió forint összegben tartalmaz ugyanis beruházásokat – derül ki a város elfogadott költségvetési rendeletéből.

Élelmes startupok 

Az élelmiszeriparban – mint megannyi más ágazatban is – gomba módra szaporodnak a startupok, amelyek jelentős része aztán persze gyorsan el is hasal a világpiac göcsörtös talaján, de természetesen mindig akadnak páran, akiknek valahogy mégis sikerül megvetni a lábukat. Jelen cikkünkben éppen az ilyen fiatal vállalkozások találmányai közül mutatunk be néhányat.

Négycsillagos szállodát is építenek Zalában 

Autóutak építése, színházfelújítás, új kórházi szárny létrehozása, szállodaépítés, továbbá vasúti és repülőtéri fejlesztés is szerepel a Zala megyében idén elkészülő vagy induló, összesen több száz milliárd forint értékű beruházások között, amelyekről Zala megye és a zalai megyeszékhely vezetői közösen tartottak kedden évindító sajtótájékoztatót.

648,63 ezer euró turisztikai fejlesztésre 

Jelentős ökoturisztikai fejlesztéseket valósít meg a Duna-Dráva Nemzeti Park 2018-19 folyamán a Mecsekben és a Dráva mentén a horvátországi partner szervezetekkel az Interreg V-A Magyarország - Horvátország határon átnyúló együttműködési programban, a beruházások teljes költsége 648,63 ezer euró - közölte a nemzeti park igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Látogatórekord a Budakeszi Vadasparkban 

2017-ben minden eddiginél többen, mintegy 182.000-en döntöttek úgy, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak.

Turisztikai fejlesztések a Fertő-tájon 

A Fertő-táj önálló turisztikai attrakcióvá válását segítő fejlesztések valósulnak meg jövő nyár közepéig 406 millió forint európai uniós támogatásból a világörökségi terület hat helyszínén - tájékoztatta a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület ügyvezetője az MTI-t.

Vízparti fejlesztések Nyékládházán 

Strandkiegészítő létesítményeket, rendezvényhelyszínt, sétányokat, stégeket álmodott meg többek között a nyéki városvezetés az önkormányzati tulajdonú vízpartra.

Gyógyfürdők kontra tengerpart 

Meghozták a gyümölcsüket a gyógyüdülőkön kieszközölt fejlesztések: egyre többen választják a wellness-központokat és az élményfürdőket a Fekete-tenger romániai partszakasza helyett.

Jelentős fejlesztések várhatók Balatonudvari két strandján 

Elsősorban a gyerekes családokat és a bicikliseket célozzák a balatonudvari strandok fejlesztései. 

130 éves az összefogás a Mátra turizmusáért 

Hanák Kolos ügyvéd volt a fáklyavivő, aki 130 éve, 1887 május 15-én Gyöngyösön, az egykori városháza dísztermében hívta életre a magyarországi Kárpát Turistaegylet első vidéki szervezetét, a Mátra egyletet. A jubileumi eseményre emlékezve hétfőn Mátraházán, a négycsillagos Hotel Ózon Residencben konferenciát rendeztek.

Etyek a Gasztrosétányban látja a jövőt 

Több mint 3,7 milliárd forintos fejlesztések kezdődtek a Fejér megyei Etyeken és környékén az etyeki Gasztrosétányhoz kapcsolódva, a pénzt út- és közműfejlesztésre, igényes tájépítészeti megoldásokra, valamint kerékpárút építésére fordítják.

Kiváló vízminőség, alig emelkedő árak 

A múlt évihez hasonlóan jó szezont várnak a balatoni strandok üzemeltetői. Ehhez a legfontosabb adottság, a kiváló víz biztosítva van, a megfelelő infrastrukturális feltételek is rendelkezésre állnak, és ahogy a május 21-i nyárias hétvége is bizonyította, érdeklődésben sem nagyon lesz hiány.

Nyíregyházi sikerek 

Az idei év során új játszótérrel, csónakházzal és sétányokkal bővült Nyíregyháza turisztikai központja: Sóstógyógyfürdő. Az önkormányzat az elmúlt években 2,1 milliárd forintot költött itt fejlesztésekre: új gyógyászati szárny épült az élményfürdőben, és folyik a Nyíregyházi Állatparkban az Andok világának építése.

„Fejlesztéseink a turizmus fellendítését szolgálják” 

Ekképp zárta válaszait Belváros-Lipótváros önkormányzata, amikor a buszbehajtási korlátozások tapasztalatairól, előkészületeiről faggattuk. Az utazási szakma máshogy látja a kérdést.

A Kölnmesse üzleti eredménye rekordot döntött 2014-ben 

A Kölnmesse üzleti eredménye 2014-es évben sokkal jobban alakult a tervezettnél. Árbevétele 231.200.000 €, nettó vesztesége mindössze 3.300.000 €. 2014-ben 81 eseménynek adott otthont, több mint 34.000 kiállítót és 2,1 millió látogatót fogadott. Az év kulcsfontosságú stratégiai lépése pedig a Kölnmesse 3,0 beruházási program elindítása volt.

A budapesti fejlesztések új célokat adnak a turizmusnak 

A közelmúltban megvalósult és a tervezett budapesti fejlesztések új célközönséget szólítanak meg, mindez új célokat adhat a főváros és Magyarország turizmusának is a következő időszakban - mondta el Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

2014-től új korszak kezdődik a magyar fejlesztéspolitikában 

Az Európai Unióval folytatott sikeres tárgyalások eredményeként a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban jelentős fejlesztési források állnak majd Magyarország rendelkezésére, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. 

Már csak a "visszahulló" források elosztása várható 

Év közepéig befejeződik a 2007-2013. közötti európai uniós fejlesztési ciklushoz kötődő pályázatok meghirdetése - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára kedden Pécsen.

Séta a kulisszák mögött 

Az Új Széchenyi Terv révén közel 14.000 beruházás valósult meg, melyek mindenki életére hatással vannak. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a polgárok európai éve alkalmából -, azzal a céllal indítja el az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programját, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a lakosság életkörülményeinek jobbá tételéhez.

Északi régió: eltérő térségek, jelentős turisztikai eredmények 

Az elmúlt hónapokban tett erőfeszítések, az összefogás, a szervezetek, a vállalkozók együttes munkája jelentős eredményeket hozott az észak-magyarországi régió turizmusában.

Turisztikai fejlesztések indulnak Keszthelyen 

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület még a múlt év szeptemberében nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 47 millió forintot a beruházásokra, ez az összeg a költségek 85 százalékát fedezi.

Kedvezménykártya is segíti idén a szilvásváradi turizmust 

Folyamatosan nő a Szilvásváradot felkereső vendégek száma. 

Új attrakciókkal gyarapodik Agárd 

Európai uniós támogatással turisztikai vonzerőt jelentő látványosságokkal, illetve beruházással gyarapszik a Gárdony közigazgatási területéhez tartozó Agárd; a 490 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 250 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán a gárdonyi önkormányzat - mondta el az MTI-nek a város alpolgármestere.

Nyithat a CET és a Rácz fürdő 

Elvi megállapodás született a Duna-parti CET megnyitásáról a főváros és a befektető Porto Investment között, valamint hamarosan nyithat a Rácz fürdő is, írja a Napi Gazdaság információira hivatkozva az Index.

Megújult turisztikai kínálat a Bakonyalján 

Az ászári miniskanzen és a kisbéri Mini-Magyarország makettpark átadásával pénteken befejeződött a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás turisztikai fejlesztési projektje. A kistérség a Közép-dunántúli Operatív Program Integrált turisztikai térségfejlesztés pályázatán nyert el mintegy 370 millió forintot 2009-ben. A támogatás segítségével a kistérség négy településén – Ászáron, Bakonyszombathelyen, Kisbéren és Súron – valamint Móron várják új látványosságokkal a Bakonyaljára látogatókat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!