1) Meleg tengervíz
Máltán a tengervíz hőmérséklete télen sem süllyed 14°C - 16°C alá. Néha még a levegő hőmérsékleténél is melegebb. Ilyen hőmérsékleten kényelmesen lehet vastag téli neoprén (7mm +), vagy száraz ruhában merülni.
2) Kiváló vízalatti láthatóság
A Földközi-tenger híres a tisztaságáról, relatív magas sótartalma miatt nem igazán algásodik. Télen ez a vízalatti láthatóság Málta partjainál akár 40 méterig is terjedhet! Így a tél a legideálisabb időszak a vízalatti fényképezéshez.
3) Csodálatos tengeri élet
A tél az az évszak amikor a legjobban meg lehet figyelni a tengeri élővilágot, főként a halrajokat. Nem ritkák a tengeri keszeg (dentex), a hosszabb fajta tengeri sügér (grouper) és a fattyúmakréla (amberjack) rajok. A tengeri élet télen „virágzik”, ilyenkor sokféle látnivaló akad a lecsökkent víz alatti aktivitás és a jó láthatóság miatt. A tengeri élet sokkal gazdagabbak, legalábbis jobban megfigyelhető ezekben a hónapokban. A hagyományos máltai hal is, a Szt. Péter hala (más néven John Dory) a téli hónapokban emelkedik fel a mélyből a melegebb vizekbe és színpompás pikkelyeivel lenyűgözi a búvárokat.
4) Elhagyatott merülőhelyek
Málta nagyon népszerű búvárhely, és bár sok merülési helye van, ezeknél májustól szeptemberig sokszor elég nagy a nyüzsgés. A szárazföldről megközelíthető területek esetében az odavezető utak is elég zsúfoltak teli kisteherautókkal, felszerelésekkel és búvárokkal. A téli búvárkodás sokkal nagyobb nyugalmat kínál, sőt akár egy egész roncs vagy természetes merülési hely is „csak a mienk” lehet arra az időre, nem kell másokkal osztozni.
5) Védett merülőhelyek mindennap
A víz feletti időjárás alig befolyásolja a felszín alattit. Ezért szinte a legtöbb nap nyugodtan merülhetünk, kivéve persze, ha a körülmények a vízbe való be- és kijutását nem teszik lehetővé. A Máltai-szigetek földrajzi alakja miatt a búvárok az év legtöbb napján találnak védett merülési helyeket, a szigetek apró mérete miatt pedig rövid idő alatt könnyen eljuthatunk egyik pontról a másikra.
Máltán télen jobb merülni, mint nyáron
A Máltai Idegeforgalmi Hivatal öt okot is felsorol miért érdemes télen búvárkodni a szigetország partjainál.

Osztrák autóklub: nyaralástól a drágulás sem tartja vissza az osztrákokat
A többség inkább spórol, de utazni mindenképp szeretne.

Brugge védi az utcák régi burkolatát a városlátogató turistáktól
Egyre több látogató visz haza szuvenírként a város történelmi burkolatából.

Zsenikultusz, izgalmas temető és egy elfelejtett generáció – Salzburgban jártunk
Két nap egy zenével átitatott városban, ahol a múlt és a jelen összeforr, és ahol Mozart nélkül nincs élet.

Magyar szék a közép-európai régió designversenyének középpontjában
A Stretch elnevezésű szék a régiós elismerés kapujában – ugyanez a bútordarabot tavaly a Red Dot Awardon is díjazták.

Mediterrán élményvilág: török turisztikai workshop Budapesten
Személyes kapcsolatépítés, naprakész információk, álomvideók.

Fesztiválok, történelem, helyi konyha, borélmények – vár a pozsonyi nyár
Pozsony és környéke idén nyáron is meglepetésekkel, élményekkel és felfedezésre váró kincsekkel csábítja az érdeklődőket.

Prado festmények a tavalyi valenciai áradások sújtotta települések utcáin
A madridi Prado múzeum leghíresebb festményeiből nyílt szabadtéri tárlat a valenciai régióban, a tavaly őszi áradások sújtotta 12 település utcáin.

Romániában terjeszkedik az egyik legnagyobb lengyel utazási iroda
A lengyel cég csütörtökön fuzionálásról szóló előzetes megállapodást írt alá a Paralela 45 utazási irodával.

Marie Antoinette a Pozsonyi várban
A „Marie Antoinette – Bécstől Versailles-ig és egészen a guillotine alá” címet viselő kiállítás a Pozsonyi vár lovagtermében kapott helyet.

Elit golfverseny a Turkish Airlines szervezésében
A világ élvonalbeli golfozóit felvonultató 2025-ös Turkish Airlines Open négy napon át kínált világszínvonalú sportélményt az antalyai Regnum Carya Golf & Resort pályáján.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.