Megpróbálja kiszűrni a kamu oldalakat a Google

Hamarosan megváltozik a Google algoritmusa, melyen a kereső találati listáján való rangsorolás alapul.

Háttérbe szorítaná a Google a linkeken alapuló rangsorolást, ezért nemsokára új algoritmust vezet be a találati lista sorrendjének felállításában. Most még elsősorban az számít, hogy hányan hivatkoznak adott linkre – természetesen minél többen, annál jobb helyre kerül az oldal a Google keresőjében –, nemsokára viszont már az kerül előrébb, amelyik minél hitelesebb és megbízhatóbb, ezzel védve meg az internetfelhasználókat a webszeméttől – írja a kulcsszo.hu. Vagyis a Google nem csupán hivatkozásokban, hanem tényekben is mérni fogja a minőséget. A jelenlegi algoritmus következtében a félretájékoztató weboldalak is képesek jó helyezést elérni számos értéktelen, látogatói forgalmat nem hozó hivatkozással.

Az új algoritmus kidolgozásában a keresőóriás egy olyan rendszeren dolgozik éppen, amely a weboldalak megbízhatóságát méri: a rendszer minden átfésült weboldalt egy számmal lát el, amelyet Tudás-Alapú Bizalom (Knowledge-Based Trust) pontszámnak hívnak majd. A szoftver átfutja az úgynevezett Knowledge Vault (vagyis a „tudás termét”), a Google hatalmas ténytároló rendszerét, ez alapján ellenőrzi a weboldalakat. Azok az oldalak pedig, amelyek ellentmondásokat tartalmaznak, hátrébb sorolódnak a találati rangsorban.

Az internet tényeket nem vitatja senki, egyhangúlag elfogadottnak minősülnek, a hitelesség, megbízhatóság igazolására igazi indikátorokként használhatóak.

Többféle alkalmazás ismert, amely segíti az internetezőket az igazság kiderítésében, valótlanságok cáfolásában. Egyik ilyen a LazyTruth, egy böngésző kiterjesztés, amely a bejövő leveleket ellenőrzi, és kiírtja a hamis, becsapó (hoax) leveleket.

A Digital Journalism (Columbia University, New York) részére a Tow Center készítette el az Emergentet, amely megkeresi a hamis híreszteléseket a hiteltelen oldalakon, leellenőrzi, és megcáfolja azokat, más – hiteles – forrásokra támaszkodva.

Forrás: kulcsszo.hu


Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában

Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában 

A  Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.
A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme

A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme 

Tenger, hegyek, napsugarak - e három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert. És a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.