Üdvözli soraiban az ukrán utaztatókat az ECTAA

AZ ECTAA (Európa Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete, melynek a MUISZ is tagja) és az AITO együttműködést kötöttek annak érdekében, hogy az ukrán turisztikai iparág felkészüljön az Európai Uniós csatlakozásra, és támogatást kapjon a turizmus újra indulását a háború végét követően.

Az ECTAA örömmel üdvözölte az Ukrán Beutaztató Utazási Irodák Szövetségének (AITO) elnökét, Marina Antonyuk asszonyt, alelnökét, Olena Kazmina asszonyt, valamint a Nemzeti Turisztikai Ügynökség Turizmusfejlesztési Hivatalának vezetőjét, Natalya Vasylenko asszonyt, az ECTAA június 8-12. között Rigában megrendezett közgyűlésén - tájékoztatta lapunkat a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a MUISZ.

A Rigában megtartott közgyűlés is megmutatta, hogy az orosz határ közelében fekvő külföldi desztinációk biztonságosak. A háború jelenleg Ukrajna keleti részére koncentrálódik, azonban a háborúnak jelentős hatása van az ukrán turizmusra, sok turisztikai és kulturális attrakció semmisült meg.

Az ECTAA és az AITO egyetértett abban, hogy a háborút követően a szakmai szövetségek segíthetnek a turizmus újraépítésében. Első lépésként az ECTAA teljes jogú tagságot ajánlott fel az AITO számára annak érdekében, hogy a szövetségek megoszthassák egymással tudásukat, tapasztalatukat és kapcsolatokat építhessenek. Második lépésként az ECTAA és az AITO az ukrán turizmust támogató közös projekteket dolgoznak ki. Ez az együttműködés is segítheti Ukrajna integrációját a teljes jogú Európai Uniós csatlakozásban, melyhez szükséges az uniós törvények és rendeletek harmonizációja és közös projektekre nyújt lehetőséget.

Frank Oostdam, az ECTAA elnöke elmondta: „A turizmus a gerince lehet Ukrajna újra indulásának. Biztosak vagyunk abban, hogy együttműködésünk hozzájárul az ukrán turizmus újraépítéséhez, megerősödéséhez.”  Visszautalva az ECTAA 2022 márciusi, az Ukrajna elleni orosz agressziót elítélő nyilatkozatára, hozzátette: „Kiállunk ukrán kollégáink mellett ezekben a nehéz időkben.”
 


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.