Jó magyar borok a Mercure és Novotel szállodákban

Megújult az Accor Hotels emblematikus Mercure-borválogatása. Csütörtök este közel 130 szállodai szakember, borász és újságíró vett részt azon a vakkóstoláson, amelyen eldőlt, milyen magyar borok szerepeljenek a két szállodai márka borlapjain az idei évben.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő borválogatás, mely korábban a Grands Vins Mercure nevet viselte, 2014-ben már megújult egyszer. Akkor átkeresztelték a programot a „Flavours from the cellar” „Ízek, illatok egyenesen a pincékből” névre, ugyanakkor az alapelv változatlan maradt: minél szélesebb körből kiválasztani azokat a magyar borokat, amelyek hitelesen reprezentálják hazánk borkínálatát, borkultúráját.

Az idén ismét történt némi változás a borversennyel kapcsolatban: most első ízben nem csak a Mercure, hanem a Novotel szállodák magyar borait is kiválasztották az ítészek az est folyamán. Az esten részt vett Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója is. (Mint ismeretes, az Orbis Group 2015. januárjában vette át a kelet-európai AccorHotels-szállodák üzemeltetését.) A vendégeket Bruno Vinette, a Novotel és Mercure márkák regionális üzemeltetési igazgatója, majd Király Zoltán regionális kommunikációs és PR-igazgató köszöntötte, aki röviden bemutatta a résztvevőknek a szállodavállalat legújabb budapesti termékújdonságát, az ibis Styles márkát, mely a hónap elején két meglévő Mercure szálloda teljes átalakítását és megújulását követően nyílt meg.

A Mercure szállodák borválasztékát minden évben egy szakértőkből, borászokból és borkedvelő szállodai partnerekből álló zsűri állítja össze többfordulós vakteszteléssel. A szállodákban dolgozó szakemberek és tekintélyes borászok az év elején választották ki több száz bor közül azt a 77 tételt, amelyeket megfelelőnek találtak. A szakértői, első forduló után a szállodavállalat ismét a partnerek segítségét kérte a legjobb borok kiválasztásához.

A többfogásos vacsorával egybekötött eseménynek a Mercure Budapest Korona szálloda adott otthont. Egy-egy asztaltársaság több mint két tucat bort rangsorolt vakkóstolás alapján. , a digitalizáció jegyében az értékelés ipad-eken történt, ahol a kiváló ételekről is bőséges információt kaphattak a zsűritagok. A legjobb összesített pontszámot megszerző borokkal hamarosan bárki találkozhat a hazai Mercure és Novotel szállodákban.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.