Jó magyar borok a Mercure és Novotel szállodákban

Megújult az Accor Hotels emblematikus Mercure-borválogatása. Csütörtök este közel 130 szállodai szakember, borász és újságíró vett részt azon a vakkóstoláson, amelyen eldőlt, milyen magyar borok szerepeljenek a két szállodai márka borlapjain az idei évben.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő borválogatás, mely korábban a Grands Vins Mercure nevet viselte, 2014-ben már megújult egyszer. Akkor átkeresztelték a programot a „Flavours from the cellar” „Ízek, illatok egyenesen a pincékből” névre, ugyanakkor az alapelv változatlan maradt: minél szélesebb körből kiválasztani azokat a magyar borokat, amelyek hitelesen reprezentálják hazánk borkínálatát, borkultúráját.

Az idén ismét történt némi változás a borversennyel kapcsolatban: most első ízben nem csak a Mercure, hanem a Novotel szállodák magyar borait is kiválasztották az ítészek az est folyamán. Az esten részt vett Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója is. (Mint ismeretes, az Orbis Group 2015. januárjában vette át a kelet-európai AccorHotels-szállodák üzemeltetését.) A vendégeket Bruno Vinette, a Novotel és Mercure márkák regionális üzemeltetési igazgatója, majd Király Zoltán regionális kommunikációs és PR-igazgató köszöntötte, aki röviden bemutatta a résztvevőknek a szállodavállalat legújabb budapesti termékújdonságát, az ibis Styles márkát, mely a hónap elején két meglévő Mercure szálloda teljes átalakítását és megújulását követően nyílt meg.

A Mercure szállodák borválasztékát minden évben egy szakértőkből, borászokból és borkedvelő szállodai partnerekből álló zsűri állítja össze többfordulós vakteszteléssel. A szállodákban dolgozó szakemberek és tekintélyes borászok az év elején választották ki több száz bor közül azt a 77 tételt, amelyeket megfelelőnek találtak. A szakértői, első forduló után a szállodavállalat ismét a partnerek segítségét kérte a legjobb borok kiválasztásához.

A többfogásos vacsorával egybekötött eseménynek a Mercure Budapest Korona szálloda adott otthont. Egy-egy asztaltársaság több mint két tucat bort rangsorolt vakkóstolás alapján. , a digitalizáció jegyében az értékelés ipad-eken történt, ahol a kiváló ételekről is bőséges információt kaphattak a zsűritagok. A legjobb összesített pontszámot megszerző borokkal hamarosan bárki találkozhat a hazai Mercure és Novotel szállodákban.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.