Felelős étkeztetés az Air France járatain

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. Az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

A Bocuse d’Or nyertes séf, François Adamski fogásaival frissíti az üzleti osztályon utazóknak szóló ételkínálatát a rövidtávú hálózaton az Air France: a gourmet ételdobozokban napszaktól függően más és más fogások érhetők el.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. / Fotó: Air France
A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. / Fotó: Air France

A reggel 10 óra előtt induló járatokon reggelit szolgálnak fel, amely olyan szendvicsekből áll, amelyek fehér kenyéren lévő, töltelékkel, például füstölt lazaccal és kapros krémsajttal vannak megtöltve és reggeli péksütemény is a kínálat részét képezi. Délelőtt 10 óra után a vendégek a séf által készített új, egyedi és ínyenc "signature" szendvicseket fogyaszthatnak, például füstölt paprikás csirkét és tárkonyos zöldségeket tartalmazó magvas kenyereket, valamint olyan tipikusan francia édességeket és desszerteket, mint a calisson, a cannelé, vagy tropézienne.

François Adamski ízletes, könnyű szendvicseket állított össze a rövidebb járatokra, a fogások elkészítéséhez a vállalat szabványainak megfelelően helyi és szezonális termékeket, francia eredetű hús-, baromfi- és tejtermékeket, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű (OEM) sajtokat és fenntartható halászatból származó halat használnak fel.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki.

A felelős étkeztetést szem előtt tartva az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

François Adamski séf ételei a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér 2F terminálján található Air France prémium váróteremben és a hosszútávú járatok üzleti osztályán is elérhetők.

Francois Adamski
Francois Adamski

François Adamski a Hôtel de Matignon, majd a Plaza Athénée, a Ritz, a Maison Prunier és a Hôtel Intercontinental konyhájában tanult. 2001-ben elnyerte a Bocuse d'Or díjat, 2007-ben pedig Meilleur Ouvrier de France lett. A nagy francia klasszikus fogások tökéletes elsajátításának köszönhetően megkapta első Michelin-csillagát, 2012-től 2020-ig a Team France Bocuse d'Or elnöke volt. 2019 elején lett a vezető francia légitársaság catering vállalatának tagja, feladata a vállalat kulináris identitásának népszerűsítése és a tudásmegosztás ösztönzése. Emellett a Servair Culinary Studio, a sztárséfekből és kulináris szakértőkből álló kreatív műhely főtitkári pozícióját is betölti, és ebben a minőségében a vállalat kulináris innovációiért felel.


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.