Felelős étkeztetés az Air France járatain

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. Az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

A Bocuse d’Or nyertes séf, François Adamski fogásaival frissíti az üzleti osztályon utazóknak szóló ételkínálatát a rövidtávú hálózaton az Air France: a gourmet ételdobozokban napszaktól függően más és más fogások érhetők el.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. / Fotó: Air France
A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. / Fotó: Air France

A reggel 10 óra előtt induló járatokon reggelit szolgálnak fel, amely olyan szendvicsekből áll, amelyek fehér kenyéren lévő, töltelékkel, például füstölt lazaccal és kapros krémsajttal vannak megtöltve és reggeli péksütemény is a kínálat részét képezi. Délelőtt 10 óra után a vendégek a séf által készített új, egyedi és ínyenc "signature" szendvicseket fogyaszthatnak, például füstölt paprikás csirkét és tárkonyos zöldségeket tartalmazó magvas kenyereket, valamint olyan tipikusan francia édességeket és desszerteket, mint a calisson, a cannelé, vagy tropézienne.

François Adamski ízletes, könnyű szendvicseket állított össze a rövidebb járatokra, a fogások elkészítéséhez a vállalat szabványainak megfelelően helyi és szezonális termékeket, francia eredetű hús-, baromfi- és tejtermékeket, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű (OEM) sajtokat és fenntartható halászatból származó halat használnak fel.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki.

A felelős étkeztetést szem előtt tartva az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

François Adamski séf ételei a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér 2F terminálján található Air France prémium váróteremben és a hosszútávú járatok üzleti osztályán is elérhetők.

Francois Adamski
Francois Adamski

François Adamski a Hôtel de Matignon, majd a Plaza Athénée, a Ritz, a Maison Prunier és a Hôtel Intercontinental konyhájában tanult. 2001-ben elnyerte a Bocuse d'Or díjat, 2007-ben pedig Meilleur Ouvrier de France lett. A nagy francia klasszikus fogások tökéletes elsajátításának köszönhetően megkapta első Michelin-csillagát, 2012-től 2020-ig a Team France Bocuse d'Or elnöke volt. 2019 elején lett a vezető francia légitársaság catering vállalatának tagja, feladata a vállalat kulináris identitásának népszerűsítése és a tudásmegosztás ösztönzése. Emellett a Servair Culinary Studio, a sztárséfekből és kulináris szakértőkből álló kreatív műhely főtitkári pozícióját is betölti, és ebben a minőségében a vállalat kulináris innovációiért felel.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.