Felelős étkeztetés az Air France járatain

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. Az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

A Bocuse d’Or nyertes séf, François Adamski fogásaival frissíti az üzleti osztályon utazóknak szóló ételkínálatát a rövidtávú hálózaton az Air France: a gourmet ételdobozokban napszaktól függően más és más fogások érhetők el.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. / Fotó: Air France
A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki. / Fotó: Air France

A reggel 10 óra előtt induló járatokon reggelit szolgálnak fel, amely olyan szendvicsekből áll, amelyek fehér kenyéren lévő, töltelékkel, például füstölt lazaccal és kapros krémsajttal vannak megtöltve és reggeli péksütemény is a kínálat részét képezi. Délelőtt 10 óra után a vendégek a séf által készített új, egyedi és ínyenc "signature" szendvicseket fogyaszthatnak, például füstölt paprikás csirkét és tárkonyos zöldségeket tartalmazó magvas kenyereket, valamint olyan tipikusan francia édességeket és desszerteket, mint a calisson, a cannelé, vagy tropézienne.

François Adamski ízletes, könnyű szendvicseket állított össze a rövidebb járatokra, a fogások elkészítéséhez a vállalat szabványainak megfelelően helyi és szezonális termékeket, francia eredetű hús-, baromfi- és tejtermékeket, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű (OEM) sajtokat és fenntartható halászatból származó halat használnak fel.

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték, hideg és meleg italok egészíti ki.

A felelős étkeztetést szem előtt tartva az ételdobozokat és a bennük lévő élelmiszerhulladékot a fedélzeten szétválogatják, majd a Servair segítségével biológiailag lebontják és energiát termelnek belőlük.

François Adamski séf ételei a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér 2F terminálján található Air France prémium váróteremben és a hosszútávú járatok üzleti osztályán is elérhetők.

Francois Adamski
Francois Adamski

François Adamski a Hôtel de Matignon, majd a Plaza Athénée, a Ritz, a Maison Prunier és a Hôtel Intercontinental konyhájában tanult. 2001-ben elnyerte a Bocuse d'Or díjat, 2007-ben pedig Meilleur Ouvrier de France lett. A nagy francia klasszikus fogások tökéletes elsajátításának köszönhetően megkapta első Michelin-csillagát, 2012-től 2020-ig a Team France Bocuse d'Or elnöke volt. 2019 elején lett a vezető francia légitársaság catering vállalatának tagja, feladata a vállalat kulináris identitásának népszerűsítése és a tudásmegosztás ösztönzése. Emellett a Servair Culinary Studio, a sztárséfekből és kulináris szakértőkből álló kreatív műhely főtitkári pozícióját is betölti, és ebben a minőségében a vállalat kulináris innovációiért felel.


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.