Új, Michelin-csillagos fogások az Air France-nál

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.

A menü összeállítása:

-       Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)

-       Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)

-       Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)

-       Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz

-       Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal

-       Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal

-       Homár, homár jus-vel

-       Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával

-       Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással

-       Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel

-       Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel



A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon  érhető el.

Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l'Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.



A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás  szintén folyamatosan válik elérhetővé.

Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre.– mondta Michel Roth.  

A Business osztály kínálata:

-       Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal

-       Tökehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel

-       Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással

-       Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel

-       Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával

-       Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val

-       Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)

-       Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral



Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d'or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l'année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.



Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.

Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.


Előzetes kártérítés landolt a torontói repülőgép-baleset utasainál

Előzetes kártérítés landolt a torontói repülőgép-baleset utasainál  

A Delta Air Lines 30 000 amerikai dollárt (11.500.000 forint) ajánlott fel minden utasnak, aki a hétfőn Torontóban kényszerleszállást végrehajtó repülőgépen tartózkodott.
Latin-Amerikában is ott robognak a zöld buszok

Latin-Amerikában is ott robognak a zöld buszok 

A Flix erősíti jelenlétét a latin-amerikai buszpiacon.
Jól indult az év a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Jól indult az év a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 

Minden idők legmagasabb januári utasforgalmával indult az év a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Feltűnőbb színt kapnak a szegedi villamosok

Feltűnőbb színt kapnak a szegedi villamosok 

A szürke Tram-train járatok élénk sárga színben pompáznak ezentúl.
Jön az új KRESZ?

Jön az új KRESZ? 

A 27 oldalas dokumentum célja a jelenlegi, nehezen átlátható szabályrendszer korszerűsítése és a mai közlekedési szokásokhoz igazítása.
Minden, ami eddig tudható a Torontóban landoló és átforduló gépről – VIDEÓVAL

Minden, ami eddig tudható a Torontóban landoló és átforduló gépről – VIDEÓVAL 

A baleset egy erős havazást követően történt.
Ezeket az utakat jobb, ha két napig elkerüli

Ezeket az utakat jobb, ha két napig elkerüli  

Kedden és szerdán lezárások lesznek Budapesten delegáció közlekedése miatt.
BKK: hamarosan indul a Flórián téri felüljárók felújítása

BKK: hamarosan indul a Flórián téri felüljárók felújítása 

Március elsejétől lezárják a déli hidat.
Törökország új, nagy sebességű vasúti összeköttetést indít

Törökország új, nagy sebességű vasúti összeköttetést indít 

Az új nagysebességű vonat mindössze 3 óra alatt összekapcsol két fő európai várost.
Ausztriában elmarasztalták a Wizz Airt

Ausztriában elmarasztalták a Wizz Airt 

Tisztességtelen szerződési kikötések és kereskedelmi gyakorlat miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.