Új, Michelin-csillagos fogások az Air France-nál

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.

A menü összeállítása:

-       Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)

-       Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)

-       Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)

-       Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz

-       Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal

-       Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal

-       Homár, homár jus-vel

-       Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával

-       Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással

-       Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel

-       Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel



A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon  érhető el.

Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l'Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.



A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás  szintén folyamatosan válik elérhetővé.

Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre.– mondta Michel Roth.  

A Business osztály kínálata:

-       Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal

-       Tökehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel

-       Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással

-       Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel

-       Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával

-       Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val

-       Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)

-       Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral



Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d'or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l'année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.



Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.

Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.


Indul a nyári menetrend: heti 55 budapesti járatpár az Air France-KLM-mel

Indul a nyári menetrend: heti 55 budapesti járatpár az Air France-KLM-mel 

A hétvégi nyári időszámításra átállással életbe lép az Air France-KLM nyári menetrendi időszaka.
Indul a Balatonnál a hajózási szezon

Indul a Balatonnál a hajózási szezon 

Elindult a személyhajózási szezon a Balatonon.
Szezonális repülőjárat Tel-Aviv és a Balaton között

Szezonális repülőjárat Tel-Aviv és a Balaton között  

Június 2. és szeptember 29. között heti két alkalommal közlekedik az Arkia Israeli Airlines Sármellékre.
Ezt nyújtják a légiutas-kísérőknek Dubajban

Ezt nyújtják a légiutas-kísérőknek Dubajban 

Már több mint 200 magyar légiutas-kísérő dolgozik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál.
Március 29-én különleges élményben lesz része a budapesti reptéren

Március 29-én különleges élményben lesz része a budapesti reptéren 

Aznap rangos zongoraművészek és fiatal tehetségek játszanak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kihelyezett zongorákon.
Scotland Yard-jelentés a Heathrow forgalmát megbénító áramkimaradásról

Scotland Yard-jelentés a Heathrow forgalmát megbénító áramkimaradásról 

Nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény okozta volna a Heathrow repülőteret megbénító tüzet.
Sztrájk miatt leállnak a görögországi kompok

Sztrájk miatt leállnak a görögországi kompok  

A sztrájk egész Görögországra kiterjed, és minden hajókategóriát érint.
Új célállomások a Wizz Air kínálatában

Új célállomások a Wizz Air kínálatában 

Bilbaó, Wrocław, Gdansk és Vilnius júliustól közvetlen légihíddal elérhető Budapesttől.
Boeing 777-es repülőgépek újabb nyolc útvonalon

Boeing 777-es repülőgépek újabb nyolc útvonalon 

A programnak köszönhetően a légitársaság 2025 szeptemberéig 44 célállomásra terjeszti ki a megújult Boeing 777 és Airbus A380 típusú repülőgépek bevezetését.
Járattörlések a brüsszeli repülőtéren

Járattörlések a brüsszeli repülőtéren 

A sztrájk a szövetségi kormány által előterjesztett, nyugdíjreformra vonatkozó intézkedések ellen irányul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.