Az elmúlás esztétikája

Az elmúlás esztétikája 

Elhagyatott autók, természetközeliség, régiségek – ez a három szó jellemzi leginkább Amerika legrégebbi, elhagyatott roncstelepét, amit ma már turistalátványosságként emleget a világ.
Közel-keleti események: Amerika átsorolta Izraelt

Közel-keleti események: Amerika átsorolta Izraelt 

Az amerikai kormány engedélyt adott, hogy az izraeli diplomáciai képviseletein dolgozók egy része és családtagjaik elhagyják a közel-keleti államot. A hivatalos besorolás szerint Izrael és Ciszjordánia esetében a kormány arra kéri az amerikaiakat, hogy fontolják meg az odautazást.
Ami nálunk növényi alapú tejpótló ital, Amerikában tej lehet

Ami nálunk növényi alapú tejpótló ital, Amerikában tej lehet 

Az amerikai élelmiszerügyi hatóság azt javasolja, hogy tejként árulhassák a növényi alapú tejpótló italokat is. A tejipari vállalkozások szervezete tiltakozik.
Járattörlések Amerikában

Járattörlések Amerikában 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hóviharok és viharos szélviharok miatt rendelt el figyelmeztetést az Egyesült Államok nyugati és északi részeire.  
Hackertámadás amerikai repterek weboldalai ellen

Hackertámadás amerikai repterek weboldalai ellen 

Hétfőn több mint egy tucat amerikai repülőtér weboldala, köztük az ország néhány legnagyobb repülőterének honlapja is elérhetetlenné vált. Az akcióért oroszul beszélő hackerek vállalták a felelősséget.
Miként látogathatók most az USA természeti helyszínei?

Miként látogathatók most az USA természeti helyszínei? 

A témáról tart webináriumot tájékoztató céllal az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és a Discover America Magyarország az Amerikai Nemzeti Parkok Szolgálatával közösen.
Újabb országok Amerika utazási tiltólistáján

Újabb országok Amerika utazási tiltólistáján 

Újabb 12 ország került fel az utazásra nem ajánlottak közé. Ezzel már a világ mintegy 130 pontjára minősítették veszélyesnek az utazást az amerikai hatóságok.
Nyit Amerika az EU-ból érkezők számára

Nyit Amerika az EU-ból érkezők számára 

Novembertől az Európai Unióból és Nagy-Britanniából érkező, beoltott állampolgárok is beutazhatnak az Egyesült Államokba, erősítette meg a Fehér Ház hétfői tájékoztatóján, írja a Politico nyomán a hvg.hu portál.
Fagyi botrány Izraelben

Fagyi botrány Izraelben 

Ilyen, amikor egy fagylaltkészítő cég, félreértelmezve saját szerepét, a politikát előtérbe helyezve választja meg partnereit. Ugyanis az amerikai Ben & Jerry nem árulja tovább fagylaltjait az általa "megszállt palesztin területnek" nevezett helyeken Izraelben.
Ezt látni kell, ha majd ismét eljuthatunk Amerikába

Ezt látni kell, ha majd ismét eljuthatunk Amerikába 

A nagy amerikai folyók csaknem egyharmadának változott a színe. Kékről sárgára és zöldre váltottak.

USA: turizmust is érintő szankciók Kuba ellen 

Amerikai nem mehet ezentúl kubai tulajdonú szálláshelyre.

Elmarad Amerika legnagyobb turisztikai vására 

A hazai szakma Pow Wow-ként ismeri, hivatalos neve International Pow Wow (IPW), Las Vegas-ban került volna sor rá idén május 30 és június 3-a közt.

Amerika rászokik a növényi alapú termékekre 

A különböző állati eredetű élelmiszerek másolatairól beszélünk.

Ítéletidő pusztít(ott) Amerikában 

Ítéletidő pusztított vasárnap az Egyesült Államok középnyugati és déli tagállamaiban, halálos áldozatokat követelő hóviharok és tornádók tomboltak. 

Amerikában elindul, Európában bővül 

Május 31-től naponta közlekednek a FlixBus járművei; Las Vegas, Phoenix és San Diego is a célállomások között. 

Az amerikaiak több mint negyede megy őszi vakációra 

Az AAA foglalási oldal felmérést készített az amerikaiak őszi utazási szokásairól, melyből kiderül többek között, hogy hová mennek idén ősszel a legtöbben. 

Vesztett népszerűségéből Amerikában az Uber  

Jelentősen csökkent az Uber népszerűsége az Egyesült Államokban azután, hogy számos negatív hír látott napvilágot a közelmúltban a közösségi taxiszolgáltatóról. 

Akár részletes életrajzi adatok is kellhetnek az amerikai vízumhoz 

A vízumkiadási gyakorlat szigorítását javasolja az amerikai külügyminisztérium, amely a vízumkérők kiterjedt és átfogó ellenőrzését kívánja bevezetni.

Megbírságolta az Unitravelt a Versenyhivatal 

Az Unitravel két korábban meghirdetett amerikai körutazásával kapcsolatban arra a megállapításra jutott a Gazdasági Versenyhivatal, hogy az utazásszervező megtévesztette a fogyasztókat. Emiatt 1,6 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Fél évszázad után újra repülnek az amerikai utasszállítók Kubába 

55 év óta először érkezett Kubába menetrend szerinti amerikai utasszállító repülőgép, amely a szigetország középső részén fekvő Santa Clarában szállt le szerdán.

Új útvonalak Amerikába az airberlintől 

Két új amerikai desztinációval bővül az airberlin kínálata: Berlinből hamarosan Los Angelesbe és Miamiba is repülni fog a légitársaság.

Megcsappant a magyarok érdeklődése Amerika iránt 

Tavaly 75 millió turista látogatott az Egyesült Államokba, de a tervek szerint öt év múlva mar 100 milliót köszönthetnek az Újvilágban. Az amerikai turisztikai ipar minden marketingeszközt bedob, hogy elérjék a célt.

Feltámadhat a világ leggyorsabb óceánjárója 

Néhány hónapja bombaként robbant a hír a tengerhajózással foglalkozó szaksajtóban; több mint 20 évnyi kikötői rozsdásodás után megmenekülhet a világ (mai napig) leggyorsabb óceánjárója, az SS United States.

Különleges szállodáinkkal csalogatjuk ide az amerikai turistákat 

Az amerikai utazásszervezők és az európai folyami utakat értékesítő hajótársaságok képviselői értékelték az európai biztonsági helyzetet. Elmondták: az év első két hónapjában óvatosak voltak az amerikai utazók. Visszatérni látszik azonban az érdeklődés a közép-európai régió iránt, az év következő hónapjaira szóló foglalások száma jelentősen nőtt.

Megerősítik az amerikai repülőterek és metrók ellenőrzését 

Pár órával a brüsszeli merényletek után New York, Los Angeles és Washington városi elöljárói bejelentették, hogy megerősítik a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken és a legfontosabb tömegközlekedési eszközökön, illetve a legforgalmasabb városi csomópontokon.

Bemutatták TIMEA-t 

Egy év kihagyás után 2015 decemberében újra megrendezte szakmai nyílt napját a Magyar Turizmus Zrt., az eseményen a szakmabeliek találkozhattak a társaság külképviselőivel is.

Szegény ember szállodája 

Az Airbnb-vel kapcsolatban a legtöbb támadás a rövid idő alatt óriási világsikert arató szállásmegosztó portált adózási oldalon éri. Érdekes, hogy épp 2008-as alapításának színhelyén – San Franciscóban – kapott e téren a napokban jókora pofont a cég. Ideje lenne tehát helyén kezelni a sharing economy (közösségi gazdaság) üzleti modelljének úttörő vállalkozását és tisztázni végre azt a zavaros helyzetet, amelyben sokan ma még sikerrel halásznak. Vannak azonban – és szerencsére szintén nem kevesen –, akik szeretnék tisztázni és rendezni a jogi tényállást.

Amerika felfedezése és Európa kincsei a Proko Travel árualapjában 

A Proko Travel legújabb, téli-tavaszi katalógusában az utazásszervező 2016. május 31-ig induló útjai találhatók.

Pucér torta a csúcson 

Amerikából jöttem, mesterségem címere: kívülről csupasz vagyok, gyakorlatilag ahogy anyaszült meztelenül emelnek ki a sütőből, úgy tesznek fel a tortaállványra, rétegeim közé helyezve mindenféle finom gyümölcsöket, különböző krémeket, finomságokat.

Ilyen egy gigantikus, élő Van Gogh-festmény 

Van Gogh 1889-ben készült Olajfák című festményét hívta életre Stan Herd amerikai művész – méghozzá egy 1,2 hektár nagyságú területen, élő növényekből.

Robotokkal nyitottak meg egy éttermet Amerikában 

Robotokkal nyitottak meg egy éttermet Amerikában

Amerikai cégek vezetik a légitársasági toplistát 

Amerikai cégek vezetik a légitársasági toplistát

A világ legmagasabb felhőkarcolói 

Gőzerővel halad a világ majdani legmagasabb építményének, a szaúd-arábiai Dzsidda városában épülő Kingdom Towernek az építése. Mintegy 9 hónappal az első kapavágás után nemrég elkészültek a több mint 1 kilométer magasra tervezett épület 25. emeletével.

Hatvanötezer magyar Amerikában 

Tíz százalékkal több magyar turista látogatott tavaly az Egyesült Államokba, mint 2013-ban. Ez persze csak egy csepp az amerikai turisztikai ipar tengerében: tavaly ugyanis 75 millió beutazót regisztráltak. A tervek még ennél is merészebbek: 2020-ra évi 100 millióra szeretnék növelni a külföldi turisták számát.

Szigoríthatják a vízummentes beutazást Amerikában 

A párizsi terrortámadásokat követően az amerikai kongresszusban az Egyesült Államokba való vízummentes beutazás szigorításának lehetőségét mérlegelik - írta szerdai számában a The Washington Post.

Amerika minden mennyiségben 

Sikeres évet zár az idén az Amerika-specialista Morton's légi utazási iroda, az általuk szervezett körutazások 98 százaléka elindult a meghirdetett időpontban.

Az amerikaiak fele egy napot sem üdült még az idén 

Egy októberi felmérés szerint az amerikai állampolgárok 51%-a az idén még egyetlen nap szabadságot sem vett ki. 

Hidegebb van az USA-ban, mint az Antarktiszon 

Rendben, utóbbin éppen nyár van és null-huszonnégyben fenn a nap, de azért a Montanában január 7-én mért mínusz 52 fokot mégis csak túlzásnak érezhetik az állam alapvetően nem sarkkutató lakói. De már érkeznek a felmentő légtömegek.

Sörmárkákból áll az USA térképe 

Kutatást rendelt a Blowfish nevű, másnaposság elleni készítményeket gyártó márka az amerikaiak italozási szokásairól. Az AMP kutatócég által elvégzett felmérésben több mint ötezer embert kérdeztek meg, az eredményekből pedig infografikát, illetve az alábbi térképet készítették, amely államok szerint összegzi, hogy melyik a helyiek kedvenc sörmárkája.

A pénzhiány padlóra küldi az amerikai turizmust? 

Több mint 400 turisztikai attrakciót találnak zárva mától a turisták Amerikában a költségvetési vita nyomán kialakult patthelyzetben.

Először volt magyar pálinkafesztivál Amerikában 

Először tartottak magyar pálinkafesztivált az Egyesült Államokban, a New Jersey Állambeli Lindenben.

Új magyar tiszteletbeli konzul Connecticutban 

Christopher Ball, a Quinnipac Egyetem Közép-európai Intézete Széchenyi nemzetközi gazdasági tanszékének igazgatója személyében új magyar tiszteletbeli konzult iktattak be csütörtökön Hamdenben.

Amerikai vadászokat csábítunk hazánkba 

Az egyik legnagyobb, vadászokat utaztató amerikai cég a Cougar Corporation igazgatójával, Peter L. Hornnal folytatott tárgyalásokat a napokban a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletének vezetője, Dr. Budai Zoltán.

Nézzünk együtt hazafias amerikai filmeket! 

Az amerikai függetlenség napja alkalmából július 4-én igazi patrióta reklámokból készített összeállítást a Kreatív Online.

Amerikában mutatkozik be Magyarország kulturális öröksége 

Célegyeneséhez érkezett az idei tíznapos washingtoni Smithsonian Folklife Festival (SFF) előkészítése, amelynek meghívott díszvendége Magyarország lesz.

Utazási trendek az USA-ban 

Az Európába irányuló amerikai turizmusról tárgyaltak az ETC Konferencia résztvevői New York-ban.

A magyar hivatásturisztikai kínálat az IMEX AMERICA-n 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) szervezésében, Magyarország hivatásturisztikai kínálata is bemutatkozott az IMEX AMERICA nemzetközi MICE szakmai kiállításon.

Átutazza Amerikát és csak baconnel fizethet 

Zseniális kampányt eszelt ki a szalonna amerikai népszerűsítésére az Oscar Mayers hentescég, a "Nagy amerikai bacon bartert".
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!