Végre bezárják a világ legpocsékabb McDonald's gyorséttermét

Ha lenne ilyen, megkaphatná a Föld „legrosszabb” McDonald's üzletének címét, de szerencsére nem Magyarországon, hanem a bolygó távolabbi felén, Kanadában van ez az egység. Közel 40 évig üzemelt, de hamarosan véglegesen bezárják.

A McDonald's üzletekbe rendszeresen betérők viszonylag ritkán gondolnak arra, hogy olyan gyorsétteremben járnak, amelyet a II. világháború idején (1940-ben) alapítottak, és a létrehozóinak rengeteget kellett gürcölniük azért, hogy olyan márkát teremtsenek belőle, amely bárhol a világon azonos minőséget, bánásmódot kínál a vendégeknek, áll a promotions.hu  beszámolójában.

 

A főváros Ottawában működő étterembe közel 900 alkalommal hívták ki a rendőrséget csaknem négy évtized alatt, ami azt jelenti, hogy átlagosan kéthetente történt ott valami. Általában balhé, bunyó, sőt tömegverekedés, míg egy alkalommal egy mosómedve okozott pánikot.

A helyi rendőrség is sürgette az üzlet bezárását, és végre idén sikerült elérni, hogy ne hosszabbítsák meg a bérleti szerződését. Mivel véglegesen áprilisban húzzák majd le a rolót, addig még biztosan sor kerül ott jó néhány csetepatéra.

Az 1985-ben megnyitott gyorsétterem rossz hírére nincs különösebb magyarázat, egyszerűen csak a helybéliek annyira lobbanékonyak, hogy képtelenek nyugodtan egymás mellett állni a sorban. 2016-ban például egy férfi látszólag minden ok nélkül kiabálni kezdett az alkalmazottakkal, mire azok ki akarták küldeni az üzletből. A

A rendőrségnek mindeddig azt sikerült elérnie, hogy a 24 órás nyitva tartást csökkentették reggel 6-tól este 10-ig, ám ez sem jelentett megoldást az alapvető problémákra.

A tavaszi bezárás alighanem nagy megkönnyebbülést jelent a hatóságoknak.

 

Forrás: promotions.hu


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.