Végre bezárják a világ legpocsékabb McDonald's gyorséttermét

Ha lenne ilyen, megkaphatná a Föld „legrosszabb” McDonald's üzletének címét, de szerencsére nem Magyarországon, hanem a bolygó távolabbi felén, Kanadában van ez az egység. Közel 40 évig üzemelt, de hamarosan véglegesen bezárják.

A McDonald's üzletekbe rendszeresen betérők viszonylag ritkán gondolnak arra, hogy olyan gyorsétteremben járnak, amelyet a II. világháború idején (1940-ben) alapítottak, és a létrehozóinak rengeteget kellett gürcölniük azért, hogy olyan márkát teremtsenek belőle, amely bárhol a világon azonos minőséget, bánásmódot kínál a vendégeknek, áll a promotions.hu  beszámolójában.

 

A főváros Ottawában működő étterembe közel 900 alkalommal hívták ki a rendőrséget csaknem négy évtized alatt, ami azt jelenti, hogy átlagosan kéthetente történt ott valami. Általában balhé, bunyó, sőt tömegverekedés, míg egy alkalommal egy mosómedve okozott pánikot.

A helyi rendőrség is sürgette az üzlet bezárását, és végre idén sikerült elérni, hogy ne hosszabbítsák meg a bérleti szerződését. Mivel véglegesen áprilisban húzzák majd le a rolót, addig még biztosan sor kerül ott jó néhány csetepatéra.

Az 1985-ben megnyitott gyorsétterem rossz hírére nincs különösebb magyarázat, egyszerűen csak a helybéliek annyira lobbanékonyak, hogy képtelenek nyugodtan egymás mellett állni a sorban. 2016-ban például egy férfi látszólag minden ok nélkül kiabálni kezdett az alkalmazottakkal, mire azok ki akarták küldeni az üzletből. A

A rendőrségnek mindeddig azt sikerült elérnie, hogy a 24 órás nyitva tartást csökkentették reggel 6-tól este 10-ig, ám ez sem jelentett megoldást az alapvető problémákra.

A tavaszi bezárás alighanem nagy megkönnyebbülést jelent a hatóságoknak.

 

Forrás: promotions.hu


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.