Bedőlt a Baraka a járvány következményeként

Tulajdonosai nehéz szívvel hozták meg az egyetlen logikus döntést: bezárják imádott éttermüket, helyette hamarosan kézműves pékséget nyitnak.

Végleg bezár a budapesti Baraka étterem, amely éveken át Magyarország csúcséttermei között szerepelt. Bár Michelin-csillagot sosem kapott - azonban a hazai és külföldi gasztroszakértők egyöntetű véleménye szerint több éve megérdemelte volna, azonban a Michelin-csapat rangos ajánlását bezsebelte.

A Vörösmarty térhez közeli csúcsgasztronómiai vendéglátóhely elsősorban a külföldről érkezett, gourmet különlegességekre érzékeny vendégkört szólította meg. És mivel a magyar fővárosból most, a pandémia okán, épp a külföldi vendégek hiányoznak még bizonytalan ideig - ez megpecsételte a David és Leora Seboek által indított és működtetett topgasztróhely sorsát.

A márciusi étterembezárások idején még ezzel az optimista üzenettel búcsúzott Facebook-oldalán (akkor még átmenetileg) a Baraka:

“Tartsunk ki együtt… Let’s get through this together…
Levághatod az összes virágot, de a tavasz eljövetelét semmi sem állíthatja meg. Amint a körülmények engedik, az új tavaszi menünkkel nyitjuk újra a Barakát.”

A Baraka éveken keresztül Magyarország egyik csúcséttermének számított, legutóbb a 29. helyen szerepelt a top 100 hazai étterem listáján, írja a Dining Guide.

 

 

 

 

Forrás: Dining Guide / Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.