Németh Judit búcsút int a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központnak 

Kilenc év budapesti turisztikai marketing tevékenység után vége.

Turisztikai kínálatunk a belgrádi Beer Festen 

Augusztus 17-21. között a szerb főváros nagyszabású rendezvényén mutatkozott be Budapest. A délkelet-európai régió legnagyobb sörfesztiváljaként számon tartott, 8. alkalommal megrendezett Beer Festen, a Magyar Turizmus Zrt. a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft.-vel közösen vett részt.

Távozik a BTSZK-tól Ördög Ágnes 

Megválik a BTSZK-tól (a korábbi BTH-tól) Ördög Ágnes, kommunikációs menedzser.
Információs pont létesült a Liszt Ferenc téren

Információs pont létesült a Liszt Ferenc téren 

Liszt információs pontot létesített a Hungarofest Klassz Zenei Irodája a zeneszerzőt ünneplő bicentenáriumi év alkalmából a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ helyiségében a Liszt Ferenc téren.
Pályázat a Budapesti Karácsonyi Vásárra

Pályázat a Budapesti Karácsonyi Vásárra 

Nyílt pályázatot írt ki idén a Budapesti Karácsonyi Vásárra a kézműves és népművész alkotók számára a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft.
Tovább erősödő szerb-magyar turisztikai együttműködés

Tovább erősödő szerb-magyar turisztikai együttműködés 

Július 2-án több ezer látogató kereste fel a Belgrádban 8. alkalommal megrendezett Boat Carnivalt, melyen a szervező, Belgrád Város Turisztikai Hivatala meghívására a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. is képviseltette magát.

Idegenforgalmi központ a műjégpályán 

A városligeti műjégpálya megnyitásával egy időben, várhatóan októbertől idegenforgalmi központ is működik majd a "korcsolyacsarnok" épületében - közölte a Városháza kedden az MTI-vel.

BTSZK: Mi a baj Budapesttel? 

Számos dolog - derült ki Molnár József a BTSZK ügyvezetőjének keddi, a BTSZK által szervezett, Első Budapestinfo Nap 2011 konferencián tartott előadásából.

Nemzeti Légiparádé és Red Bull Street Parade 

A BTSZK keddi sajtóreggelijén elhangzott, hogy a Red Bull ismét Budapestet választaná egy rendezvénye helyszínéül, ám a hír félreérthetően jelent meg másnapi számunkban.

Magyarország: még mindig Budapest a brand 

Kulturizmus címmel szervezett konferenciát az AIESEC a Corvinus Egyetemen.

Kártyacsata és légibemutató Budapest felett 

Air Race ugyan nem lesz az idén Budapesten, de Red Bull Street Parade igen. Csökkentett költségvetéséből 50 millió forinttal támogatja az esemény megrendezését a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ (BTSZK), amely működésének első félévéről adott számot a minap.

Új helyen, ismét kinyit a Budavári Turistainformációs Iroda 

Új helyszínen, a nemrégiben újranyitott Magyar Borok Házában ismét várja a turistákat a Budavári Turistainformációs Iroda.

Múzeumok Majálisa: sajátos városfelfedező túra ínyenceknek 

Teljesen megújult arculattal, új Budapest Guide-al, exkluzív kulturális kalauzzal jelenik meg a BTSZK Nonprofit Kft. idén a Múzeumok Majálisán.

Elkészült az új Budapest Guide 

Az áprilisban lezajlott arculatváltás kapcsán, elkészültek Budapest hivatalos, ingyenes turisztikai kiadványai, melyeket 2011. május 16-tól lehet újra rendelni.

Egyetemista diákok a főváros turizmusáért 

A Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ és az ESSCA École de Management, francia felsőoktatási intézmény  számos közös projektet indított ebben az évben is, melynek célja problémák elemzése és megoldási javaslatok kidolgozása a főváros turisztikai szereplőinek, döntéshozóinak.

Tarol az új Budapest Kártya 

A napokban kibocsátott, tartalmában és megjelenésében is megújult Budapest Kártya bíztató eladási számokkal és hozammal kecsegtet a 2011-ben - tájékoztatta a Turizmus Online-t a BTSZK.

Új vezetők a BTSZK budapesti információs irodáinak élén 

Új vezetők a BTSZK budapesti információs irodáinak élén

Új vezetők a budapesti információs irodák élén 

Új irodavezetője lett a BTSZK Nonprofit Kft. három repülőtéri illetve a Liszt Ferenc téri turisztikai információs irodának is.

MT Zrt-BTSZK: közös Budapest-stratégia 

A Budapestre irányuló vendégforgalom eredményeinek további javítása érdekében szorosabbra fűzi együttműködését a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. (BTSZK) - tájékoztatta a Turizmus Online-t az MT Zrt.

Kulturális fórum a Budapest Kártyáért 

Igazi turisztikai minikonferenciává nőtte ki magát szerda délelőtt a BTSZK találkozója, melyen a Budapest Kártya kulturális partnerei jelentek meg és vitatták meg ötleteiket az áprilistól megjelenő új kártya kapcsán. A Budapest Kártyában, a sokoldalúan használható és versenyképes tartalom mellett a legnagyobb változás a partnerek számára a lényegesen nagyobb hazai és nemzetközi promóció lesz, mely a Budapest Kártyát egy ’must’ termékként pozícionálja a piacon.

Kulturális fórum a Budapest Kártyáért 

Igazi turisztikai minikonferenciává nőtte ki magát szerda délelőtt a BTSZK találkozója, melyen a Budapest Kártya kulturális partnerei jelentek meg és vitatták meg ötleteiket az áprilistól megjelenő új kártya kapcsán. A Budapest Kártyában, a sokoldalúan használható és versenyképes tartalom mellett a legnagyobb változás a partnerek számára a lényegesen nagyobb hazai és nemzetközi promóció lesz, mely a Budapest Kártyát egy "kötelező" termékként pozícionálja a piacon - tájékoztatta a Turizmus Online-t a BTSZK.

Trabanttal töfögött a BBC riportere 

Andy Mossack, utazó riporter a BTSZK szervezésében még Trabanton is szállt fővárosi útja során - közölte a Turizmus Online-nal a BTSZK.

Fókuszban a Budapest kártya 

Közös gondolkodásra hívta a budapesti vendéglátósokat a BTSZK Nonprofit Kft. a Colombus hajóra pénteken, annak érdekében, hogy a főváros áprilistól megújuló városkártyája olyan legyen, mely valós vendégforgalmat, s jelentős többletbevételt generál a benne résztvevő szolgáltatók számára.

Budapest rebranding 

Budapest új turisztikai arculatának pályázati anyagait bírálta el az a szakmai testület, amelyben neves marketingszakemberek és gyakorló tervezőgrafikusok is képviseltették magukat. 

Történelmi esemény elé néz Budapest turizmusa 

A legnagyobb budapesti szakmai szervezetek, stratégiai partnerek képviselőit hívta össze Molnár József a BTSZK ügyvezetője szerdán délután a “Magyar Turisztika Házába”, hogy a 2011-ben létrejövő budapesti TDM alapjait meghatározzák - tájékoztatotta a Turizmus Online-t a BTSZK.

Ketten is távoznak a BTSZK-tól 

Mihalcsik Judit és Hanyecz Ágnes távoznak a BTSZK-tól.

Elköltözött a BTSZK 

A BTH utód BTSZK új helyre költözött.

Budapesti vélemények itt élő külföldiek szemével 

Budapest rejtett értékeiről, a magyarországi EU elnökségről, kedvenc helyekről, éttermekről, szobrokról és építészeti értékekről kérdeztük meg a BTSZK új turisztikai nagyköveteit.

Uniós elnökségről az idegenvezetők közgyűlésén 

Hogyan vehetnék ki az idegenvezetők részüket az uniós elnökségből? - merült fel a kérdés a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) hétfői közgyűlésén. Munkatársunktól

Nem változott a BTSZK (BTH) kiadványok elérési rendszere 

A BTSZK ezúton tájékoztatja minden kedves partnerét, hogy a turisztikai információs kiadványok (Budapest Guide, City Map, Cultural Guide, Winter Guide, stb) elérési rendszere nem változott.

Megoldások a fővárosi turizmus problémáira 

A fővárosi turizmus problémáiról és lehetséges megoldásairól számolt be a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) keddi sajtóreggelijén. A szövetség összegyűjtötte a fővárosi turizmus normális működését leginkább megnehezítő tényezőket, és a problémák jó részére egyszerű, könnyen megvalósítható megoldási javaslatokat is adott. Munkatársunktól

A Budapest Kártyának a cafeteriában a helye! 

A korábbinál jóval kevesebb önkormányzati forrásból kénytelen gazdálkodni az idén a főváros turizmusáért felelős marketingszervezet, amely időközben nevet változtatott és a szervezeti felépítése is átalakult.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!