Heti öt járatot tervez Egyiptomba az idén az ETI

A tavalyi sikerek után további utasszám-növekedésre számít az idén az Express Travel International, amely a nyári főszezonban öt járatot tervez indítani Magyarországról a Vörös-tenger partjára.

Kiváló évet zárt 2016-ban az Egyiptom-specialista ETI Magyarországon – közölte a társaság katalógusbemutatóján Kerekes Gábor irodavezető. A szakember felidézte a tavalyi, fordulatokban gazdag év legfontosabb eseményeit. Az úti cél megítélésének romlása és a közvetlen járat hiánya miatt nehezen indult a 2016-os év, május 7-én aztán a magyar piacon elsőként indítottak saját chartert Egyiptomba, amely a szezon elején pozsonyi dobbantással közlekedett. Kezdtek egyenesbe jönni a dolgok, majd június 19-től elindult a közvetlen járat indult. Július 28-tól beállítottak egy második Hurghada-chartert Pozsony érintésével, ez szeptember végéig járt. Októbertől újra jár a Bécs-Sharm charter, és van közvetlen Bécs-Marsa Alam járat is. Novembertől az Air Cairo menetrendszerinti járatán kötötték le a kapacitások háromnegyedét, az értékesítés várakozáson felüli. Mindezek eredményeként 2016-ban a 2015-ös 6000 után közel 7000 fő utazott az ETI-vel Magyarországról, és az egy utasra eső áltagos bevétel is nőtt. Ily módon egyiptomi charteres utak vonatkozásában az ETI két év jelenlét után piacvezetővé vált.

Elhangzott, hogy az ETI 20 éve alakult Németországban, az osztrák leányvállalat pedig 10 éves múltra tekint vissza. A társaság Ausztriában is piacvezető Egyiptom vonatkozásában. Az ETI Magyarország az osztrák ETI GmbH nevében szervezi az utakat regisztrált határon átnyúló szolgáltatás keretében, így az utasokra az osztrák cég 2,9 millió euró összegű felelősségbiztosítása érvényes. Az ETI csoport Közép-Európából és Nagy-Britanniából tavaly összesen kb. 360 000 főt utaztatott.

A vállalatcsoporthoz tartozik az egyiptomi Red Sea Hotels, a Cairo Express Travel beutaztató cég és a Níluson kilenc hajót üzemeltető Grand Cruises, és mivel minden turisztikai szolgáltatás egy kézben összpontosul, ezért tud olcsó és rugalmas lenni a cég – emelte ki Kerekes Gábor.

Az ETI ajánlatai a társaság honlapjának partnerzónáján túl a Start, Cets, Traffics és más rendszereken keresztül is foglalhatók. Az irodának ausztriai (jobbára bécsi) indulással vannak török, görög, bolgár, spanyol, olasz, ciprusi, és horvát útjai is.

Az idei évvel kapcsolatban elhangzott, hogy egész évben közlekedik a tervek szerint a vasárnapi Budapest-Hurghada közvetlen járat az Air Cairo üzemeltetésében, majd május 3-ától indul és október 25-ig közlekedik egy szerdai hurghadai járat is, szintén az Air Cairóval. A tervekben szerepel egy harmadik, pénteki Air Cairo-járat is Budapestről, amely június 16-án indulna és október 27-ig közlekedne.

Több éves kihagyás után a tervek szerint lesz egy Sharm-el-Sheikh-i járat is szerdánként június 14-től. Ez „valódi” charterként üzemelne, szintén az Air Cairóval, ezért a többi járat 30 kilogrammos poggyászkeretével szemben csak 20 kilós lehetne a feladható bőrönd súlya. Mindezeken túl terveznek június 21-től szeptember végéig egy Debrecen-Hurghada-járatot is, amely szintén Air Cairo-charterként üzemelne.

Kerekes Gábor megjegyezte, hogy Sharmra Bécsből és Szlovákiából már tavaly is volt egy charterláncuk. Az irodavezető felhívta a figyelmet a társaság szállodakínálatára Marsa Alamon, amely a cég Bécsből induló járataival (vagy budapesti indulással és Hurghada repteréről buszos transzferrel) érhető el.

A Hurghada, Makadi Bay, Sharm-el-Sheikh és Marsa Alam / Port Ghalib üdülőhelyeken található, összesen 17 Red Sea szálloda előnyei közé tartozik, hogy a vendégek érkezéskor azonnal be tudnak jelentkezni és csak a transzfer indulásakor kell kicsekkolniuk. Az utasok közvetlen transzfert kapnak a reptérről, és nem kell fizetni a napágyakért, napernyőkért. A hotelek többségének all inclusive az ellátás, de három helyen félpanziós ellátás is kérhető.

A nílusi hajóutakkal kapcsolatban elhangzott, hogy a társaság hajóin is all inclusive az ellátás, a (legtöbb) program ára pedig a látványossághoz szóló belépőket is tartalmazza, ugyanakkor a hajókon csak német és angol nyelvű asszisztencia van. Kerekes Gábor szerint a hajóutakat érdemes egy hetes tengerparti üdüléssel kombinálni a tökéletes pihenés érdekében. A viszonteladókat kiemelt, nettó 11%-os jutalékkal díjazzák, amely a teljes részvételi díjból jár. 2016-ben ötven utazási irodával bővült hazai viszonteladóik köre.

Az est végén több kiemelt partner munkáját ismerték el oklevéllel. A legnagyobb növekedést elérő irodák közül elismerésben részesült a Proko Travel békéscsabai irodája, a budapesti Utazzlastminute, a pécsi R-Tours, a miskolci Viva Travel, a kecskeméti Utazásparadicsom és a budapesti Alfa Fly Travel. Három nagydíjat is kiosztottak a legtöbbet foglaló irodáknak, az Invia, a Dive Hard Tours és az Eurotravel kapott oklevelet. Az estet hastáncos show, vacsora és nyereménysorsolás zárta.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.