Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Jakabfi Dávid ízeire és desszert kompozícióira Európa szerte kíváncsiak az édességek kedvelői.

Örülhetnek a helyiek, hiszen február 8.-án megnyitotta kapuit Nagykanizsán, a kertváros központjában elhelyezkedő, modern cukrászatot képviselő desszertműhely, a Jakabkúti utcában. A cukrászséf a különlegességeit eddig csak előadásokra készítette, ám a műhely megnyitásával már egy nagyobb közönség is hazaviheti otthonaiba ezeket a finomságokat. 

„Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra a karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel„- árulta el a világhírű cukrászséf.

 

Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez

A JD Desszertműhely a kertváros szívében helyezkedik el, hangulatos kis kerttel, és egy nagy parkolóval kiegészítve. Tervben van egy kisebb kerthelység kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat. A cukrászda keddtől-szombatig várja vendégeit.

Prémium minőségű alapanyagok

Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket, amelyeket folyamatosan tovább fejlesztenek, alapanyag és eszköz használat szempontjából is, a legújabb technológiával.

A hely egyik érdeme az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek, hanem napi szinten újraalkotják őket, így frissen, és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek, a" kevesebb, de frissebb" elvet alkalmazva. Igazi, és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a málna, áfonya, szeder, mangó maracuja, egészen az érdekes, és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.

Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból, és dél-amerikai csokoládéból készítik el, melyeket világhírű francia pürékkel ízesítenek. Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt, és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az Őrségi ízek alkalmazása.

A kínálatban popcorn pohárkrém és újra gondolt Rigójancsi is megtalálható

A repertoárban többnyire átdolgozott magyar klasszikusok találhatóak, amelyek könnyedek, kifinomultak. Ilyen például a Rákóczi túrós, a Somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől ízviláguk még különlegesebbé válik.

A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves Rigójancsit. A sütemény igazi prémium minőségű vajból, és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben, amely keserű, de mégis édes ízvilágával harmóniát teremt.

A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcorn pohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül. Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu, és a csokoládés lúdláb desszert. Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében, tíz féle ízkombinációban.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.