Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint

Idén 43. alkalommal került megrendezésre a Best Western Hotel Hungariában a Danubius Tanulóverseny, ahol a legjobb szakács, cukrász és pincér tanulókat jutalmazták.

A Danubius Szervezetfejlesztési és Képzési Stratégiájának központi eleme a minőségorientáltság és a tudás alapú üzemeltetés. A cég potenciális piaci versenyelőnyként tekint munkatársai szakmai tudására, a folyamatos megújulásra és önképzésre. Ehhez szorosan kapcsolódik a szakmai utánpótlás-nevelés, amelyben szintén ezek az elvek a meghatározóak: magas szakmai minőség, szaktudás és folyamatos fejlesztés.

Február 23-tól 25-ig három szakma (szakács, felszolgáló, cukrász) háziversenyeken legjobban szerepelt végzős szakmunkástanulói a Danubius nagy hagyományokkal bíró tanulóversenyén mérték össze tudásukat.

 

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező és magas presztízsű vállalati tanulóversenyt az elmúlt évek gyakorlatát követve a lebonyolítás vonatkozásában ebben az évben is újszerű elemmel színesítették. Ezúttal a nemzetközi gasztronómiai versenyek rendszereit követve nem egy előre meghatározott versenymenü elkészítése volt a feladat a szakács és cukrász tanulók számára, hanem egy előzetesen meghatározott úgynevezett árukosár alapján minden tanuló – tanulófelelőse és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett – a maga által összeállított ételsort készítette el. A fiatalok így a szakmai fogások mellett megmutathatták kreativitásukat is, a verseny presztízsét pedig a szervezők reményei szerint tovább növelte az egyes szállodai szakmai műhelyek nemes versengése is.

 A versenyzők az elméleti verseny keretében napjaink vendégigényeire és a Danubius gasztronómia üzemeltetési szempontjaira alapozott, a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatokat oldottak meg, emellett számot adtak a szakmunkás-vizsga elméleti anyagának ismeretéből is, ezzel segítve felkészülésüket a közelgő vizsgákra. Hogy még életszerűbbek legyenek a körülmények, a vállalat legkiválóbb szakemberei és a szaktanárok mellett „civil” vendégek – többek közt a szakmai sajtó jeles képviselői - is részt vettek a tanulók teljesítményének értékelésében.

A szakma iránti nyitottság és az objektív nézőpont megőrzését szolgálja a külső szakértők felkérése – idei évben Jakabbfy László séf (többek közt a Gundel és az Alabárdos Étterem egykori séfje) és Bergmann Ernő cukrász (a balatonfüredi Bergmann cukrászdák tulajdonosa) támogatták a szakmai zsűri tevékenységét.

Az ünnepélyes díjátadóra szintén a Best Western Hungaria szállodában került sor, melynek során Tóbiás János vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat.

Szakácsok

 I. helyezett Soproni Zsuzsanna BW Hungaria

II. helyezett Lukács Fanni Gellért

III. helyezett Asztahov Márk Radisson Blu Béke Szálloda

Cukrászok

I. helyezett Maurnyi Andrea BW Hungaria

II. helyezett Körmöczy Tünde Radisson Blu Béke Szálloda

III. helyezett Keczán Rita Margitszigeti Szállodák

Pincérek

I. helyezett Kövesdi Diána BW Hungaria

II. helyezett Botka Vanessa Helia

III. helyezett Szőke Márk Hilton


Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.
MSZÉSZ Közgyűlés: a nemzetközi alvásbarát programról

MSZÉSZ Közgyűlés: a nemzetközi alvásbarát programról 

Az alvásminőség az elégedettség kulcsa a szállodákban, hallhattuk az MSZÉSZ Közgyűlésének nyitóelőadásában.
Idén ők nyerték el a Zöld Szálloda díjat

Idén ők nyerték el a Zöld Szálloda díjat 

Negyvenhét hotel viselheti az MSZÉSZ által kiosztott Zöld Szálloda címet a következő két évben.
Hotel Ózon & Luxury Villas****superior: A régiós versenytársakhoz képest 2024-ben több mint 40 százalékkal magasabb TREVPAR az Everguest segítségével

Hotel Ózon & Luxury Villas****superior: A régiós versenytársakhoz képest 2024-ben több mint 40 százalékkal magasabb TREVPAR az Everguest segítségével 

A mátraházi Hotel Ózon & Luxury Villas****superior kétéves átfogó felújítást követően 2022 novemberében nyitotta meg újra a kapuit.
Tisztújítás az MSZÉSZ 60. közgyűlésén: Somlyai Zoltán az új elnök

Tisztújítás az MSZÉSZ 60. közgyűlésén: Somlyai Zoltán az új elnök 

Fontos döntések születtek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) éves közgyűlésén.
Elköszönt az eddigi elnök a szállodások tisztújítását megelőzően

Elköszönt az eddigi elnök a szállodások tisztújítását megelőzően 

Beszámoló az MSZÉSZ őszi, tisztújító közgyűlésének második napjáról az Aquaworld Resort Budapestből.
Kutatások eredményei, OTA-k vs. direkt foglalások és a paritás prioritása

Kutatások eredményei, OTA-k vs. direkt foglalások és a paritás prioritása 

November 6-án, az Aquaworld Resort Budapestben a hazai szállodásokat hangsúlyos, informatív előadások várták az MSZÉSZ őszi, kétnapos közgyűlésének nyitónapján.
Megújult egy hévízi szálloda – ilyenek lettek a modern termálmedencék

Megújult egy hévízi szálloda – ilyenek lettek a modern termálmedencék 

A termálmedencék is megújultak Hévízen az Ensana Thermal Aqua szállodában.
Hosszú hétvégén Lienz-ben, Pierce Brosnannal

Hosszú hétvégén Lienz-ben, Pierce Brosnannal 

Lienz nincs a szomszédban – több mint hat órányi autózás után érjük el kelet-tiroli úti célunkat. De ami érkezésünk estéjén meglepetésként vár az ötcsillagos luxushotel, a Grandhotel Lienz éttermében elköltött gourmet vacsoránk alkalmával  – az feledteti a hosszú utazás fáradalmait. 

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.