Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint

Idén 43. alkalommal került megrendezésre a Best Western Hotel Hungariában a Danubius Tanulóverseny, ahol a legjobb szakács, cukrász és pincér tanulókat jutalmazták.

A Danubius Szervezetfejlesztési és Képzési Stratégiájának központi eleme a minőségorientáltság és a tudás alapú üzemeltetés. A cég potenciális piaci versenyelőnyként tekint munkatársai szakmai tudására, a folyamatos megújulásra és önképzésre. Ehhez szorosan kapcsolódik a szakmai utánpótlás-nevelés, amelyben szintén ezek az elvek a meghatározóak: magas szakmai minőség, szaktudás és folyamatos fejlesztés.

Február 23-tól 25-ig három szakma (szakács, felszolgáló, cukrász) háziversenyeken legjobban szerepelt végzős szakmunkástanulói a Danubius nagy hagyományokkal bíró tanulóversenyén mérték össze tudásukat.

 

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező és magas presztízsű vállalati tanulóversenyt az elmúlt évek gyakorlatát követve a lebonyolítás vonatkozásában ebben az évben is újszerű elemmel színesítették. Ezúttal a nemzetközi gasztronómiai versenyek rendszereit követve nem egy előre meghatározott versenymenü elkészítése volt a feladat a szakács és cukrász tanulók számára, hanem egy előzetesen meghatározott úgynevezett árukosár alapján minden tanuló – tanulófelelőse és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett – a maga által összeállított ételsort készítette el. A fiatalok így a szakmai fogások mellett megmutathatták kreativitásukat is, a verseny presztízsét pedig a szervezők reményei szerint tovább növelte az egyes szállodai szakmai műhelyek nemes versengése is.

 A versenyzők az elméleti verseny keretében napjaink vendégigényeire és a Danubius gasztronómia üzemeltetési szempontjaira alapozott, a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatokat oldottak meg, emellett számot adtak a szakmunkás-vizsga elméleti anyagának ismeretéből is, ezzel segítve felkészülésüket a közelgő vizsgákra. Hogy még életszerűbbek legyenek a körülmények, a vállalat legkiválóbb szakemberei és a szaktanárok mellett „civil” vendégek – többek közt a szakmai sajtó jeles képviselői - is részt vettek a tanulók teljesítményének értékelésében.

A szakma iránti nyitottság és az objektív nézőpont megőrzését szolgálja a külső szakértők felkérése – idei évben Jakabbfy László séf (többek közt a Gundel és az Alabárdos Étterem egykori séfje) és Bergmann Ernő cukrász (a balatonfüredi Bergmann cukrászdák tulajdonosa) támogatták a szakmai zsűri tevékenységét.

Az ünnepélyes díjátadóra szintén a Best Western Hungaria szállodában került sor, melynek során Tóbiás János vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat.

Szakácsok

 I. helyezett Soproni Zsuzsanna BW Hungaria

II. helyezett Lukács Fanni Gellért

III. helyezett Asztahov Márk Radisson Blu Béke Szálloda

Cukrászok

I. helyezett Maurnyi Andrea BW Hungaria

II. helyezett Körmöczy Tünde Radisson Blu Béke Szálloda

III. helyezett Keczán Rita Margitszigeti Szállodák

Pincérek

I. helyezett Kövesdi Diána BW Hungaria

II. helyezett Botka Vanessa Helia

III. helyezett Szőke Márk Hilton


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.