Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Halászlé-körúton a Dunakanyarban

Halászlé-körúton a Dunakanyarban 

A Visit Esztergom kezdeményezésére izgalmas kihíváson vettek részt a Dunakanyar kiemelkedő, közismert éttermei, ahol a zsűrizést a Magyar Konyha magazin vállalta magára.
Újra elérhetők a MÁV-Volán szezonális napijegyei

Újra elérhetők a MÁV-Volán szezonális napijegyei 

Április 29-től újra elérhetők a MÁV-Volán csoport szezonális napijegyei, amelyek kedvezményes áron biztosítanak utazást a Dunakanyar és Bakony, valamint a Balaton környéki településeken - tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t.
Specialty kávé és signature ételek jó adag kultúrmisszióval körítve

Specialty kávé és signature ételek jó adag kultúrmisszióval körítve 

Tavaly augusztusban, a pandémiás időszak végén nyitott meg a Dunakanyarban a Zsengélő Café. A kávézó-reggelizőt térségszerte egyre nagyobb érdeklődés övezi, vonzáskörzete rohamosan nő, úgyhogy helyiként becsületbeli ügy lett számomra - elfogultság nélkül - felgöngyölíteni, mi is a hely sikerének titka. 
Újra lehet Dunakanyar napijegyet váltani

Újra lehet Dunakanyar napijegyet váltani 

Április 30-tól ismét csupán egy jegyet megváltva lehet utazni a MÁV-Volán-csoport és MAHART kijelölt járatain a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyeire - tájékoztatott a MÁV-Volán-csoport.
Szakmai nap a Dunakanyar turizmusáról

Szakmai nap a Dunakanyar turizmusáról 

A Hungary Next és a Dunakanyar négy városának turisztikai szervezetei szakmai napot tartanak a héten Szentendrén, amelyre várják az érdeklődőket.
Szombattól újraindul a Dunakanyar és a MAHART napijegyek árusítása

Szombattól újraindul a Dunakanyar és a MAHART napijegyek árusítása 

Újra árusítják a tavaly bevezetett Dunakanyar és a MAHART napijegyeket szombattól, a jegyeket az érdeklődők a MÁV-Start jegypénztáraiban, valamint a MÁV-applikáció segítségével tudják megvásárolni - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Emeletes motorvonatok a Dunakanyarban

Emeletes motorvonatok a Dunakanyarban 

Jó látványosság és kényelmes közlekedési eszköz lesz majd a járvány után végre újrainduló turistaszezonban is.
Újra jár az új emeletes vonat a Dunakanyarba

Újra jár az új emeletes vonat a Dunakanyarba 

Újra forgalomba állt hétfőtől az emeletes KISS motorvonat a Budapest-Nyugati-Vác-Szob vasútvonalon.
Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban 

Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők - közölte a kormányszóvivő kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az új napijegy szerdától érvényes.

Új hajójáratokat indít a Dunakanyarban a Mahart 

A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon a Mahart PassNave Kft. - jelentette be a dömösi kikötőben hétfőn tartott sajtótájékoztatón a kormányszóvivő.

A Dunakanyar most nem várja a turistákat 

Konkrét kéréseket fogalmaztak meg azok felé, akik megindulnának járni a természetet.

Ha Dömösön vagy, hívd a révészt! 

Hiánypótló járatot indított újra a Mahart a Dunakanyarban.

Új helyszínekkel bővül a Kisfaludy turisztikai program 

A nemrégiben meghirdetett háromszázmilliárd forintos program eddig a Balatonra, a Fertő-tóra és a tokaji borvidékre terjedt ki. Ehhez csatlakozik most három másik régió.

Le a szúnyogokkal! 

A központi szúnyoggyérítési program negyedik hetében újabb 67 ezer hektáron folyik a szúnyogirtás, ami 217 települést érint - közölte kedden a honlapján a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Dunakanyar: nyári programdömping és napi gyorshajó 

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Dunakanyar TDM-szervezetei, a MAHART Passnave és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös szezonnyitó sajtótájékoztatóján az idei év újdonságairól és a jövőbeli tervekről beszéltek.

Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban 

A Dunakanyar sokszínű kínálatát és újdonságait május 12-én szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatták be Visegrádon. A térség kerékpáros turizmusának fejlesztése a rendezvény visszatérő gondolata volt, amelynek megvalósulása az idegenforgalom és a helyi lakosok számára is sokat jelentene. Aktualitást adott az újságírók meghívásának, hogy tanúi lehettek a visegrádi hajóállomás ünnepélyes átadásának is.

A hétvégén indulnak a menetrendi hajójáratok a Dunakanyarba 

A Mahart PassNave e hét végétől megkezdi a napi rendszeres menetrendi közlekedést a Dunakanyarba - tájékoztatott a társaság. 

Lekváros tea a Börzsönyben, borjurta Vácott 

A Dunakanyarban és a Börzsönyben is készülnek már a karácsonyra, a téli programokon és gasztrokalandokon túl azonban kisvasutazásban, műemlék-látogatásban és egy hajótörténeti gyűjtemény megtekintésében is részünk lehet, ha ide látogatunk.

Kilenc dunakanyari település és Óbuda sürgeti az EuroVelo 6 megépítését 

Kilenc dunakanyari település, valamint Óbuda írta alá szombaton Szentendrén a nemzetközi kerékpárút dunakanyari szakaszának mielőbbi megépítésére vonatkozó nyilatkozatot.

Összefogtak a Szentendrei járás és a Dunakanyar települései az EuroVelo 6-ért 

A Szentendrei járás, illetve a Dunakanyar települései 2015. szeptember 5-én, szombaton 9:00 órakor közös nyilatkozatot írnak alá, melyben az EuroVelo 6 kerékpárút Pest megyei szakaszának megépítését sürgetik. A kezdeményezést Óbuda is támogatja.

A vízminőség lehetővé tenné szabadstrandok létesítését a Dunakanyarban 

Több fürdőző érkezett a Dunakanyar strandjaira, és újabb szabadstrandok létesülhetnek a hamarosan záruló egységes vízminőség-ellenőrzési mintaprojektnek köszönhetően, amelyben hét Duna-menti település vett részt a Coca-Cola Magyarország támogatásával. A programhoz kapcsolódó „I love Duna” Instagram fotópályázat legjobb munkáiból digitális fotókiállítás nyílt a margitszigeti Holdudvarban. 

Hol fürödjünk a Dunában? 

Nyári vízminőség-jelentés indul a Dunakanyar strandjainál. A méréseket az ÁNTSZ végzi havonta, a Coca-Cola Magyarország támogatásával. Az eredményeket június 29-től az iloveduna.hu oldalon lehet elolvasni. 

2015 az összefogás éve a Dunakanyarban 

Visegrádon sajtótájékoztató keretén belül mondták el, hogy ez az év a Dunakanyarban lévő városok összefogásának éve lesz. Együttesen fejlesztik az infrastruktúrát, és törekednek arra, hogy növeljék a vendégéjszakák számát, éppen ezért kedvezményekkel és számos kulturális programmal készülnek a külföldi és belföldi vendégeknek.

Az 1600-as évekig nyúlnak vissza az új börtönmúzeum gyökerei 

A börtön történetét bemutató állandó kiállítás nyílt a veszprémi várban, a tárlaton látható a nyilasok által bebörtönzött Mindszenty József veszprémi püspök, későbbi hercegprímás egykori cellája is - mondta a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója a veszprémi börtönmúzeum szerdai megnyitó ünnepségén.

Megújult turistaszállásokból nézhetjük a csodás panorámát a Dunakanyarban 

A Dunakanyar hazánk és Közép-Európa egyik kiemelkedő turisztikai célpontja: itt került sor pénteken két, teljes felújításon, korszerűsítésen és bővítésen átesett turistaszálláshely átadására. A Kesztölc és Pilisszentlélek között található Fekete-hegyi Kulcsosház felújítása a Pilisi Parkerdő Zrt., a Börzsönyben található Kisirtáspusztai hegyi menedékházé pedig az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai beruházási programjának keretében valósult meg. 

Hajóval, bringán vagy kisvonattal utazna a Dunakanyarban? 

Az I. Kulturális és Gasztronómiai Fesztivállal nyit május 18-án az a visegrádi kulturális programsorozat, amely május 24-én, a város főterén megrendezendő Visegrád hangjai című koncerttel folytatódik. Erről és a térség sokszínű kínálatáról, valamint újdonságairól szezonnyitó sajtótájékoztatót és nyílt napot tartottak május 14-én Visegrádon a turisztikai szakújságírók számára.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni a Balatonon és a Dunakanyarban 

Annak ellenére, hogy a dunakanyari ingatlanok ára visszaesett, még mindig ez az üdülőterület a legdrágább, a második a sorban a Balaton környéke, ahol viszont ha lassan is, de folyamatosan emelkednek az árak  az FHB lakásárindexe szerint - közölte az FHB csütörtökön az MTI-vel.     

Na, ez méltatlan a Dunakanyarhoz 

A Dunakanyar hajóközlekedésének visszaállítását szeretnék elérni a térség önkormányzatai.

A Dunakanyarra voltak legtöbben kíváncsiak Pest megyében 

Az országos átlagot meghaladó mértékben nőtt tavaly a Pest megyébe látogató és ott megszálló turisták száma, a legkedveltebb célpont változatlanul a Dunakanyar, a leglátogatottabb rendezvény a mogyoródi Forma 1 - közölte a KSH adataira, illetve saját tapasztalataikra hivatkozva Ambrus András, a megyei önkormányzat sajtófőnöke.

Dunakanyari Advent 

Van élet a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is túl. Két napos, ünnepi hangulatú tanulmányúton ismerkedtünk meg a Dunakanyar legújabb és legizgalmasabb turisztikai attrakcióival.

Közösen a Dunakanyarért 

A Budapest-Közép-Dunavidék RMI és a dunakanyari helyi TDM szervezetek október 25-én tartották újabb hivatalos munkamegbeszélésüket. A házigazda a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület volt, a helyszínt a Hotel Visegrád biztosította. A házigazda mellett a Szentendre és Térsége TDM, valamint a Vác és Környéke TDM szervezet is képviseltette magát - közölte a Turizmus Online-nal a Budapest-Közép-Dunavidék RMI.

Ifjúsági szálló-felújítás pályázati pénz nélkül 

Május 13-án nyitott meg az 50 ágyas JEKA Sebestyén Ifjúsági Szálló Dunabogdányban.

Hegyimazsolák köröznek Szentendrén 

Mielőtt bárki valami sosemvolt állatra gondolna, leszögezzük: erről szó sincs!

Tahi-pusztán folytatja a TUI volt értékesítési vezetője 

Október 1-től a Tahi-pusztán található Bodor Major Lovas- és Szabadidőpark értékesítését erősíti a TUI korábbi értékesítési vezetője, Aszódi Eszter.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!