Különös gasztroshow Győrben

Idén 2019. május 30. és június 2-a között rendezik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválját, a Stílusos ART Pikniket Győrben. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

• Stílusos, mert a Stílusos Vidéki Éttermiség védnökségét élvezik.

• ART, mert a művészetek és a gasztronómia érzéki találkozásában lehet majd része minden vendégnek.

• Piknik, mert mindez varázslatos környezetben, igazi piknik hangulatban, a Radó-sziget árnyas fái alatt zajlik majd az esemény.

A hétvége már május 30-án, csütörtökön elkezdődik az Esterházy-palotában a Tárlatvezetés proseccoval című programmal: Grászli Bernadett múzeumigazgató Németi Sándor vezeti körbe a vendégeket a palota aktuális kiállításán, nem szokványos körítéssel. A belépés csupán regisztrációhoz kötött.

Május 31-én, pénteken ismét egy igazán stílusos vacsoraest vezeti fel az ART Pikniket.
A Stílusos vidéki séfek, valamint a régió és az ország vezető borászainak vendégszereplésével egy különleges gourmet menüsor kerül majd bemutatásra a La Maréda Étteremben. A korlátozott férőhelyek miatt erre a programra előzetes regisztráció szükséges. A borvacsorára az előzetes regisztráció május 9-én, 10 órakor indul a www.tixa.hu hálózatán.

Szombaton, június 1-jén 11 órakor elkezdődik a Stílusos ART Piknik a Radó-szigeten a legjobb éttermek részvételével; izgalmas ételekkel, italokkal, workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

✚ ART Piknik nyitva tartás:
Június 1. (szombat): 11:00 – 22:00
Június 2. (vasárnap): 11:00 – 20:00

VENDÉGLÁTÓK
Borkonyha
Anyukám Mondta Étterem
Sauska 48
La Maréda Étterem
Viator Apátsági Étterem és Borbár
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Meatology Budapest
Séf asztala
Palkonyha-Palkonya
Babka Budapest
Rózsakert Étterem
KicsiZso
Paletta
Redy Villány – PH - érték
Szomszéd
Bubi Ház
A Pult

RÉSZTVEVŐ SÉFEK
Sárközy Ákos / Borkonyha, Textúra
Ruprecht László / Stílusos Vidéki Éttermiség
Gyurik Gábor / Viator Apátsági Étterem és Borbár
Wolf András / Salon Restaurant
Horváth Szilveszter / La Maréda Étterem

MŰVÉSZETI PROGRAMOK
Plastr workshopok
Beszélgetés a műgyűjtésről
Könyvbemutatók
Borkultúra előadás
Látványfestés


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.