Különös gasztroshow Győrben

Idén 2019. május 30. és június 2-a között rendezik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválját, a Stílusos ART Pikniket Győrben. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

• Stílusos, mert a Stílusos Vidéki Éttermiség védnökségét élvezik.

• ART, mert a művészetek és a gasztronómia érzéki találkozásában lehet majd része minden vendégnek.

• Piknik, mert mindez varázslatos környezetben, igazi piknik hangulatban, a Radó-sziget árnyas fái alatt zajlik majd az esemény.

A hétvége már május 30-án, csütörtökön elkezdődik az Esterházy-palotában a Tárlatvezetés proseccoval című programmal: Grászli Bernadett múzeumigazgató Németi Sándor vezeti körbe a vendégeket a palota aktuális kiállításán, nem szokványos körítéssel. A belépés csupán regisztrációhoz kötött.

Május 31-én, pénteken ismét egy igazán stílusos vacsoraest vezeti fel az ART Pikniket.
A Stílusos vidéki séfek, valamint a régió és az ország vezető borászainak vendégszereplésével egy különleges gourmet menüsor kerül majd bemutatásra a La Maréda Étteremben. A korlátozott férőhelyek miatt erre a programra előzetes regisztráció szükséges. A borvacsorára az előzetes regisztráció május 9-én, 10 órakor indul a www.tixa.hu hálózatán.

Szombaton, június 1-jén 11 órakor elkezdődik a Stílusos ART Piknik a Radó-szigeten a legjobb éttermek részvételével; izgalmas ételekkel, italokkal, workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

✚ ART Piknik nyitva tartás:
Június 1. (szombat): 11:00 – 22:00
Június 2. (vasárnap): 11:00 – 20:00

VENDÉGLÁTÓK
Borkonyha
Anyukám Mondta Étterem
Sauska 48
La Maréda Étterem
Viator Apátsági Étterem és Borbár
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Meatology Budapest
Séf asztala
Palkonyha-Palkonya
Babka Budapest
Rózsakert Étterem
KicsiZso
Paletta
Redy Villány – PH - érték
Szomszéd
Bubi Ház
A Pult

RÉSZTVEVŐ SÉFEK
Sárközy Ákos / Borkonyha, Textúra
Ruprecht László / Stílusos Vidéki Éttermiség
Gyurik Gábor / Viator Apátsági Étterem és Borbár
Wolf András / Salon Restaurant
Horváth Szilveszter / La Maréda Étterem

MŰVÉSZETI PROGRAMOK
Plastr workshopok
Beszélgetés a műgyűjtésről
Könyvbemutatók
Borkultúra előadás
Látványfestés


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.