Különös gasztroshow Győrben

Idén 2019. május 30. és június 2-a között rendezik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválját, a Stílusos ART Pikniket Győrben. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

• Stílusos, mert a Stílusos Vidéki Éttermiség védnökségét élvezik.

• ART, mert a művészetek és a gasztronómia érzéki találkozásában lehet majd része minden vendégnek.

• Piknik, mert mindez varázslatos környezetben, igazi piknik hangulatban, a Radó-sziget árnyas fái alatt zajlik majd az esemény.

A hétvége már május 30-án, csütörtökön elkezdődik az Esterházy-palotában a Tárlatvezetés proseccoval című programmal: Grászli Bernadett múzeumigazgató Németi Sándor vezeti körbe a vendégeket a palota aktuális kiállításán, nem szokványos körítéssel. A belépés csupán regisztrációhoz kötött.

Május 31-én, pénteken ismét egy igazán stílusos vacsoraest vezeti fel az ART Pikniket.
A Stílusos vidéki séfek, valamint a régió és az ország vezető borászainak vendégszereplésével egy különleges gourmet menüsor kerül majd bemutatásra a La Maréda Étteremben. A korlátozott férőhelyek miatt erre a programra előzetes regisztráció szükséges. A borvacsorára az előzetes regisztráció május 9-én, 10 órakor indul a www.tixa.hu hálózatán.

Szombaton, június 1-jén 11 órakor elkezdődik a Stílusos ART Piknik a Radó-szigeten a legjobb éttermek részvételével; izgalmas ételekkel, italokkal, workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

✚ ART Piknik nyitva tartás:
Június 1. (szombat): 11:00 – 22:00
Június 2. (vasárnap): 11:00 – 20:00

VENDÉGLÁTÓK
Borkonyha
Anyukám Mondta Étterem
Sauska 48
La Maréda Étterem
Viator Apátsági Étterem és Borbár
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Meatology Budapest
Séf asztala
Palkonyha-Palkonya
Babka Budapest
Rózsakert Étterem
KicsiZso
Paletta
Redy Villány – PH - érték
Szomszéd
Bubi Ház
A Pult

RÉSZTVEVŐ SÉFEK
Sárközy Ákos / Borkonyha, Textúra
Ruprecht László / Stílusos Vidéki Éttermiség
Gyurik Gábor / Viator Apátsági Étterem és Borbár
Wolf András / Salon Restaurant
Horváth Szilveszter / La Maréda Étterem

MŰVÉSZETI PROGRAMOK
Plastr workshopok
Beszélgetés a műgyűjtésről
Könyvbemutatók
Borkultúra előadás
Látványfestés


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.