Halálos áldozata is van a görög hídomlásnak

Halálos áldozata is van a görög hídomlásnak 

Többen a romok alatt rekedtek, miután összeomlott egy híd a görögországi Patraszban.
Európa harmadik leghosszabb függőhídja épült a Dunán

Európa harmadik leghosszabb függőhídja épült a Dunán 

A romániai Braila város mellett felvatták az öt év alatt elkészült új Duna-hidat.
Híddal kötik össze Szicíliát és Olaszországot

Híddal kötik össze Szicíliát és Olaszországot 

Bemutatta az Olaszországot Szicíliával összekötő híd terveit Matteo Salvini kormányfőhelyettes a külföldi sajtó képviselőinek Rómában kedden, azt hangoztatva, hogy a leghosszabb európai közlekedési folyosó megvalósulásáról van szó Skandinávia és a Földközi-tenger között.
Miért szednek szét egy műemlékhidat?

Miért szednek szét egy műemlékhidat? 

A hollandiai Rotterdam városi tanácsa engedélyt adna egy műemlékhíd, a Koningshavenbrug szétszerelésére, hogy Jeff Bezos amerikai milliárdos luxusjachtja áthajózhasson alatta.
Nem látni a bicikliktől a várost

Nem látni a bicikliktől a várost 

Annyi biciklit láncolnak a kis amszterdami csatornák felett átívelő hidak korlátjaihoz, hogy a város virágkosarak kihelyezésével igyekszik védekezni.

Épül a híd, megújul a zsilip Baján 

Baja polgármesterének tájékoztatása szerint Több mint kétmilliárd forintból 2019-re megépül a bajai Ferenc-csatorna új hídja és 2021-re megújul a Deák Ferenc-zsilip is.

Út- és hídfelújítás Békésben 

Több útszakaszt és hidat újítanak fel idén Békés megyében, a jövő héten kezdődhet a Dévaványa-Gyomaendrőd közti út öt kilométeres szakaszának felújítása, nyáron pedig a gyomaendrődi Hármas-Körös-híd is megújul - tudta meg az MTI.
Új völgyhíd épül Veszprémben

Új völgyhíd épül Veszprémben 

A Modern városok program részeként összekötik a 8-as és 82-es utat, és új völgyhíd épül Veszprémben - jelentette be a város polgármestere a szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Új híd épül a fővárosban, kiírták a nemzetközi tervpályázatot 

Új híd épül a Budapesten, amelynek révén közvetlen közúti kapcsolat jön létre Dél-Budapesten; a létesítmény Észak-Csepelen keresztül köti össze a Galvani út vonalában Dél-Budát, az M1/M7 bevezető szakaszát Dél Pesttel, a Jászberényi útig - adta hírül a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt.
Újra látható Bözödújfalu

Újra látható Bözödújfalu 

Két hónap alatt több mint nyolc méterrel csökkentették a tó vízszintjét, így láthatóvá váltak az egykori település romjai. A következő hetekben tovább apasztják a tározó vizét. 

Új híd épül Budapesten 

Gyalogos-kerékpáros híd épül a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal. Az is elképzelhető, hogy a nyáron ismét lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat.

Átadták a világ első 3D-technológiával készült hídját 

A spanyolországi Alcobendas településen átadták a világ első 3D-s nyomtatási technológiával készült gyalogoshídját.

Elpirul Pozsony hídja, ha szeles idő jön 

Hétfőtől minden este színes fényárba borul a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) hídja, amelyen a kivilágítás színével jelzik a másnapra várható időjárást.

Szomszédok acsarkodása: a Duna alatt vagy fölött legyen a híd? 

Kafkai rivalizálás tört ki Romániában két, a Duna mentén fekvő kikötőváros, Galac és Braila között. A konstancai kikötő közúti elérését meggyorsítandó Galac Duna alatti alagutat akar építtetni, Braila függőhidat.

Közutat, vasutat, kerékpárutat és járdát is kap Szeged új hídja 

Megkapta a beruházó NIF Zrt. a környezetvédelmi engedélyt a szegedi déli Tisza-híd építésére.

Duna-híd épülhet Kalocsa és Paks térségében 

A Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-híd, az M60-as gyorsforgalmi út Pécs és Barcs (országhatár) közötti szakasza, valamint az Esztergom és az M1-es autópálya közötti közúti kapcsolat megvalósítási, műszaki terveire írt ki közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - a tenderek a keddi Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.

Ön át merne menni a világ leghosszabb üveghídján? 

Nemrég nyitották meg Kínában a látogatók előtt a világ leghosszabb üveghídját, amelyre egyelőre számos turista nem vagy csak félve mer rálépni.

A mának üzen a római kori csoda 

A dél-franciaországi Avignon utazási irodái plakátokon hívják fel a figyelmet egy különleges turisztikai attrakcióra: a történelmi városhoz közel találni a római kori Pont du Gard vízvezetékrendszert.

Hamarosan Duna-hídon bringázhatunk át a Szigetközből a Csallóközbe 

A tervek szerint már 2017-ben megkezdődhet annak, a gyalogos és kerékpáros forgalomra szolgáló új Duna-hídnak az építése, amely a szlovákiai Csallóköz egyik települését Doborgazt (Dobrohost) kötné össze a szigetközi Dunakilitivel - derült ki a projekt részleteit és hozadékát ismertető konferencián, amelyet hétfőn tartottak a szlovákiai Dunacsúnyban (Cunovo).

3D-nyomtatással készítenék Amszterdam új hídját 

Egy amszterdami csapat a 3D-nyomtatás technológiáját használná fel a holland város legújabb acélhídjának megépítéséhez.

Túl súlyos a szerelem Párizsban 

Lakat helyett inkább selfie-vel örökítsék meg szerelmüket a párizsi hidakon sétálgató párok - javasolják a helyi hatóságok, attól tartva, hogy a francia főváros történelmi hídjai nem fogják bírni az örök szerelmet szimbolizáló lakatok súlyát.

Új híd a Maroson 

Ma az Arad megyei Pécskán Maros-hidat avattak, ám ezt csak jövõ nyáron vehetik használatba az autósok, kerékpárosok, mert a hidat a 7-es nemzetközi fõúttal (Arad-Nagylak), illetve a folyó túloldalán lévõ Németszentpéterrel összekötõ út még nem készült el. 

Függőkert épül a Temzén 

A 150 millió fontos hídprojekt jelentős állami támogatással valósul meg a brit kormány új város- és infrastruktúra fejlesztési programjának köszönhetően. A terv kiötlője Joanna Lumley színésznő.

Új Duna-híd Románia és Bulgária között 

Pénteken, június 14-én Victor Ponta román és Plamen Oreharszki bolgár kormányfők jelenlétében adják át a forgalomnak a bulgáriai Vidint és a romániai Calafatot összekötő közúti és vasúti Duna-hidat. 

Felavatták a Hansági-főcsatorna új hídját 

Felavatták szombaton a Hansági-főcsatornán átívelő, báró Berg Gusztáv nevét viselő negyvenméteres hidat, amely a térség személy- és biciklis forgalma mellett a kerékpáros turizmust szolgálja.

Nem akarják az Ipoly-hidat a szlovákok 

A Nyitra megyei közgyűlés megtagadta az Ipolydamásd és Helemba közötti Ipoly-híd építéséről szóló megállapodás módosításának aláírását.

Három helyett csak egy híd épül az Ipolyon 

Már a jövő évben megkezdődhet a Helemba és Ipolydamásd közötti Ipoly-híd építése, amennyiben a Nyitra megyei önkormányzat decemberi testületi ülésén jóváhagyja a beruházás kivitelezéséről szóló partnerszerződés végső formáját - tájékoztatta az MTI-t Botka Ferenc, a Nyitra megyei önkormányzat képviselőtestületének MKP-s frakcióvezetője kedden.

Három helyett csak egy híd épül az Ipolyon 

Az eredeti tervek szerint, jórészt EU-s forrásokból három hídnak kellett volna megépülnie az Ipolyon, most jó, ha egyetlen híd építése elkezdődhet jövőre.

A Szabadság kerékpárhíd 

Szombattól hivatalosan is a Szabadság kerékpárhíd nevet viseli az a Pozsony Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet összekötő híd, amelynek az erről tartott népszavazás szerint a Chuck Norris híd nevet kellett volna kapnia.

Tízezer vasúti híd ötven kilométer hosszan 

Közel kétszáz hazai hidász szakember, mérnök, egyetemi tanár és építőipari kivitelező mától három napra Pécsett sereglett össze, hogy a VIII. Vasúti Hidász Találkozón áttekintsék a korszerű vasúti építési technológiákat és az új híddiagnosztikai módszereket. A szakemberek megvitatják a vasúti hidakkal kapcsolatos környezetvédelmi kérdéseket, szabályzatokat, műszaki utasításokat és az uniós előírásokat is. A MÁV Zrt., a Magyar Mérnöki Kamara és a Vasúti Hidak Alapítvány szervezésében zajló konferenciát Pál László, a MÁV Zrt. múlt héten kinevezett általános vezérigazgató-helyettese nyitotta meg.

Alagút épülhet a Duna alatt 

Alagút vagy új híd épülhet Ruszénél a Dunán Bulgária és Románia között a tervezett, Törökországba vezető autópályához kapcsolódva. A szerbek nem örülnek a szófiai terveknek, írja az Erdély.ma.

Hidat nyitnak a szerelmeseknek Pöstyénben 

Hidat nyitnak a szerelmeseknek a szlovákiai Pöstyénben Bálint napkor, adta hírül a szlovák SITA hírügynökség szombaton.

Album készült a Duna hídjairól 

A hidak az emberi alkotó szellem épp olyan kiemelkedő alkotásai, mint a templomok és a paloták. Az utazás nélkülözhetetlen feltételei, bár esztétikai és kultúrtörténeti értékeikről többnyire méltatlanul megfelejtkezünk. Nem így azok a szerzők, akik Gyukics Péter látványos fotóival 327 oldalas, minden részletre kiterjedő albumot állítottak össze a Duna hídjairól. 

Új híd a Duna vajdasági szakaszán 

Új hidat avattak a Dunán a szerémségi Indjija közelében, Beskánál. Az építmény alig öt méterre íveli át a folyót attól az 1975-ben elkészült műtárgytól amelyet 1999-ben, a NATO bombázások idején találat ért, és egy része megsemmisült.

Hej, ha ezt Rákóczi megérhette volna! 

A Földrajzinév-bizottság úgy döntött, hogy a budapesti Lágymányosi híd elnevezését Rákóczi hídra változtatja. Az új elnevezést Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javasolta a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezésének kormányzati támogatásaként - közölte a kormányportál kedden.

Késik az első Ipoly-híd átadása 

A Pösténypuszta és Pető közötti első Ipoly-híd átadását június végére tervezték, de egy műszaki hiba miatt az átadás csak szeptember végére várható - erről Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!